overskud  ∙  format  ∙  vilje
 • Ram fem pokalfinaler og vind 15.000 kr
 • Sidste chance: Få dit helt eget sæde på JYSK Park
 • Jeppe Okkels udtaget til U18-landsholdet
 • Mååål! Se alle SIF-scoringer fra årets Superliga
 • Se Ibrahim Moro som frontfigur i ny MASCOT-reklamefilm
 • Spil 50 kr. risikofrit på EL-finalen
 • Stem på månedens spiller i SIF
 • Robert Skov udtaget til U21-slutrunde
 • U17 nedkæmpede på flot vis Randers Freja
 • U19 manglede den sidste skarphed mod Randers
 • SIF er klar med ny A+ træner og U19-cheftræner
 • Vind 10.000 kr. til Rød25.dk
 • Hvad mener DU om stadionoplevelsen?
 • U19 er klar til pokalfinalen efter sejr over AC Horsens
 • Åben Træningsdag i SIF Fodboldskolen
 • Se flere

  Billede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/S

  Salg af højhus-projekt på Papirfabrikken

  Vejen til et markant højhus-byggeri på Papirfabrikken er banet. Silkeborg IF Invest A/S har solgt byggegrunden til kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management, der vil opføre Midtjyllands højeste beboelsesejendom.

  Hvis alt går efter planen, vil Midtjyllands højeste beboelsesejendom med navnet Papirtårnet stå færdig til indflytning i 2020. Silkeborg IF Invest A/S' helejede datterselskab, K/S Papirfabrikken, har indgået købsaftale for byggegrunden med kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management, der vil opføre en 70 meter høj bygning i 23 etager. Byggeriet omfatter både erhvervslokaler og andels- og ejerlejligheder.

  - Vi har indgået en tilfredsstillende aftale med Aberdeen Asset Management. Vi har været fristet af selv at gennemføre byggeriet, men vi tør ikke løbe den risiko, der altid vil være i et byggeri af denne størrelse. Derfor har vi vurderet, at det rigtige er at lave aftale med en professionel og kapitalstærk partner, og det er det, der nu er sket. Vi gjorde noget lignende, da vi i 2015 solgte projektet i Performers House videre til en investorgruppe, siger Kent Madsen, adm. direktør i Silkeborg IF Invest A/S.

  Købsaftalen er betinget af, at en række dispensationer til lokalplanen imødekommes. Sker det, vil salget have en positiv virkning på årsresultatet før skat i Silkeborg IF Invest A/S i niveau 25-30 mio. kr. Provenuet skal i givet fald medvirke til at styrke Silkeborg IF Invest koncernens finansielle beredskab.

  Det er en forudsætning for gennemførelse af højhusbyggeriet, at der opføres et parkeringshus ved JYSK MUSIKTEATER med plads til cirka 130 biler.

  De regnskabsmæssige forventninger til regnskabsåret 2017 vil blive meldt ud i forbindelse med offentliggørelse af selskabets årsrapport 2016 den 24. marts 2017.

  I Aberdeen Asset Management glæder man sig over at skulle stå i spidsen for et nyt vartegn i Silkeborg.

  - Som ejendomsudvikler er Silkeborg en rigtig spændende by. Her er smuk natur, god infrastruktur og et levende byliv. Derfor er det et særligt interessant projekt for os, og vi er glade for at være med til at sætte Silkeborg på danmarkskortet med dette projekt. Papirtårnet vil bidrage til at binde bymidten endnu bedre sammen, og det vil uden tvivl blive et nyt kendemærke for Silkeborg, siger Fund Manager Michael Schumann fra Aberdeen Asset Management.

  Papirtårnet er tegnet af Årstiderne Arkitekter. Det bliver på 11.380 kvadratmeter fordelt på 23 etager. Den 70 meter høje bygning vil indeholde 1.000 kvadratmeter erhvervslokaler, som med al sandsynlighed vil rumme butikker og restaurant. De øvrige kvadratmeter fordeles på kvalitetslejligheder med altan i forskellige størrelser.

  Papirtårnet forventes at stå færdigt 1. januar 2020. Byggestart er sat til efteråret 2017 under forudsætning af, at en række dispensationer til lokalplanen imødekommes.

  Papirtårnet_718.jpg
  Sejlende fra Slusen med strømmen kommer udsigten fra Gudenåen til at se således ud, hvis planerne om et højhus i 23 etager bliver realiseret.

  P-hus Papirfabrikken.jpgEn af forudsætninger for at planerne for Papirtårnet realiseres er, at der bygges parkeringshus ved JYSK MUSIKTEATER med plads til cirka 130 biler.

   

  Oprettet af: Niels Frydenlund   14-02-2017