overskud  ∙  format  ∙  vilje
 • SIF skriver kontrakt med U16-landsholdsspiller
 • SIF styrker sig med to velkendte navne
 • Kåringer på U17 og U19
 • Første testkamp spilles i Kjellerup
 • Dimission på Fodbold College
 • Boom! Vind 5.000 kr. hos Bet25
 • Grønt lys for Papirtårn og p-hus på Papirfabrikken
 • Billeder fra første træningspas
 • Nye SIFere: Dejligt at komme i gang
 • Uheldig Alex langtidsskadet
 • Få din egen plads på JYSK park for kun 800 kr.
 • Silkeborg IF Invest køber hotel
 • To SIF-talenter slap gennem nåleøjet
 • Bet25 klar med odds på topscorer - også to SIF'ere
 • JYSK park indvies en mandag
 • Se flere

  Billede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/S

  Lokal dominans ved VM i Jorn-fodbold

  SIF med et hold af flere tidligere Superliga-profiler vandt sølv ved lørdagens VM i triolektisk fodbold. Silkeborg KFUM vandt mesterskabet.

  Asger Jorns særlige form for fodbold - triolektisk fodbold med tre hold på en sekskantet bane med tre mål - havde lokal dominans i toppen af resultat-tavlen, da Verdensmesterskabet blev afviklet på Silkeborg Kammeraternes baner i Sydbyen lørdag eftermiddag. I det lune forårsvejr tog Silkeborg KFUM titlen med Silkeborg IF som sølvvinder, mens det bedste af de udenlandske hold, Philosophy Football Europe fra England, tog bronzen.

  Silkeborg IF stillede med et hold af flere tidligere Superliga-profiler. Ingvar Johansen var tilbage i den røde trøje, og det samme var Allan Reese fra guldholdet i '94 og Iddi Alkhag, der spillede 125 kampe for SIF fra 2001 til '07.

  SIFerne spillede sig i finalen, men kunne dog ikke stille noget op imod det andet lokale hold, Silkeborg KFUM, der gennem hele turneringen kun indkasserede et enkelt mål. I Asger Jorns særlige udgave af fodboldspillet er vinderen den, der bliver scoret færrest mål imod.

  VM-stævnet foregik helt i Asger Jorns ånd med stor gemytlighed og hygge både på og omkring de tre seks-kantede baner. F.eks. indledte den litauiske deltager, DAMPT, med at nedtage det litauiske flag og hejse Uruguays flag, da holdet ved dette VM-stævne hellere ville repræsentere den sydamerikanske stat, så også den verdensdel var repræsenteret. Det var også målmanden fra DAMPT, der under finalen stjal billedet, da han gav den som streaker og løb hele Silkeborg Kammeraternes sportsanlæg tyndt uden en trevl på kroppen og kun med en fotostat af Asger Jorn til lejlighedsvist at dække herlighederne.

  At det blev Silkeborg KFUM, der i 100 året for Asger Jorn og midt i Museum Jorns fejring erobrede det triolektiske trofæ var der en vis logik i. Asger Jorn spillede selv fodbold i KFUM som ung, og hans lillebror, Vagn Ove Jorn, havde en livslang tilknytning til klubben som spiller og træner på alle niveauer i klubben. Kernen på KFUMs vinderhold var hentet fra klubbens old boys-afdeling og optrådte bl.a. med klub-ikoner som Jens Trier og Torben Grøn-Iversen. 

  I alt deltog ni hold i verdensmesterskaberne, og de placerede sig således:

  1. Silkeborg KFUM
  2. Silkeborg IF
  3. Philosophy Football Europe
  4. Polscy Budovlancy (Polen)
  5. Dynamo Windrad (Tyskland)
  6. Philosophy Football England
  7. The Republic of Deptford (England)
  8. Canuts Francais (Frankrig)
  9. DAMPT (Litauen/Uruguay)

  Se streakeren forstyrre i finalen. Klik her.
  Se Silkeborg KFUM få pokalen og fejre sejren med champagne. Klik her.

  Oprettet af: Niels Frydenlund   25-05-2014