7. juli 2018

SIF tog endnu en Superliga-skalp

Det blev til fire på stribe for Silkeborg IF i opstartsfasen, da holdet på udebane lørdag eftermiddag besejrede AaB med 2-1.

Der ventede SIF hård modstand, da holdet gæstede AaB i Aalborg lørdag eftermiddag. Det var hjemmeholdets sidste kamp inden det går løs i Superligaen i næste weekend. Det var dog ikke til at se på banen, hvor SIF startede kampen bedst. Der var således ikke gået mere end et par minutter, før Davit Skhirtladze var tæt på at score til 1-0. Georgieren sled sig fri i højre side og trak ind feltet, hvor angriberen forsøgte at dirigere bolden i mål. Uheldigvis stod stolpen i vejen for et ellers fint forsøg.

AaB kom herefter bedre ind i kampen. Det blev dog aldrig rigtig farligt for hjemmeholdet, som til gengæld flere gange viste usikkerhed i opspilsfasen. Det udløste et par farlige situationer, som SIF dog ikke formåede at udnytte. I stedet var Silkeborg-holdet farlige på dødbolde, hvor først Magnus Mattsson forsøgte sig direkte på mål uden held.

Efter 34 minutters spil kom SIF på 1-0. Magnus Mattsson sendte et frispark ind i hovedet på Simon Jakobsen, som fornemt fik dirigeret bolden over i det lange hjørne uden chance for AaB-keeperen.

En gave til Skhirtladze

Efter pausen fik SIF-holdet presset og stresset AaB-holdet godt i flere situationer. Hjemmeholdet havde i første halvleg smidt bolden væk flere gange i opspillet, og det blev ikke bedre efter pausen. Efter fem minutter af anden halvleg fik Davit Skhirtladze serveret bolden for fødderne midt inde i AaB-feltet af en AaB-spiller. Herefter var det en formsag for georgieren at sende bolden i mål til 2-0.

Føringen holdt dog ikke mere end et minuts tid. AaBs Bardhec Bytyqi gjorde skaden god igen fra situationen forinden, da han med et hårdt spark sendte bolden i mål til 2-1.
Der var chancer til begge hold i den resterende del af kampen, hvor det dog var hjemmeholdet, som kom tættest på. Kampen sluttede dog 2-1 til Silkeborg, som dermed har vundet alle fire kampe i opstarten.

Næste kamp er fredag d. 13/7, når Viborg FF kommer på besøg på JYSK park.

Træningskamp, lørdag 7. juli kl. 14.00 på Aalborg Portland Park:
AaB – Silkeborg IF 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Simon Jakobsen (34.), 0-2 Davit Skhirtladze (50.), 1-2 Bardhec Bytyqi (51.)

Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard, Svenn Crone, Simon Jakobsen, Marcus Johansson (45.: Dennis Flinta), Frederik Møller (58.: Stephan Petersen) – Vladimir Rodic (58.: Jeppe Okkels), Casper Sloth, Ibrahim Moro (58.: Mads Emil Madsen), Marc Rochester (80.: Sebastian Jørgensen) – Magnus Mattsson (85.: Alex), Davit Skhirtladze (68.: Oliver Haurits).

AaB (4-4-2): Michael Lansing, Rasmus Thellufsen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Bardhec Bytyqi, Kasper Kusk (45.: Wessam Abou Ali), Magnus Christensen, Filip Lesniak (63.: Rasmus Würtz), Kasper Risgård, Jannik Pohl (76:: Oliver Abildgaard),Pavol Safranko.