16. maj 2017

Sidste omgang på Mascot Park endte med SIF-sejr

Silkeborg IF vandt den sidste kamp på Mascot Park nogensinde. Desværre var det ikke nok til at spille sig videre til næste runde i Europa League-kvalifikationsspillet.

Det kunne være sidste gang, at Silkeborg IF trådte ind på banen til en Alka Superligakamp, da OB gæstede Mascot Park i returkampen i kvalifikationen til Europa League. Med 1-3 nederlaget i bagagen fra lørdagens kamp i Odense, var var det et realistisk scenarie, at kampen ville blive sidste tur i manegen på Mascot Park, inden det efter sommerferien hedder JYSK Park og Søholt.

Kampen startede op på samme måde som opgøret i Odense. Silkeborg kom frem til en stor mulighed allerede efter tre minutter, hvor først Nicklas Helenius og dernæst Emil Scheel var uhyre tæt på at sende SIF på 1-0.

Få minutter efter var det så igen Nicklas Helenius, som på forarbejde af Davit Skhirtladze, med lidt held kunne have bragt SIF foran. En reminder til udeholdet om, at kampen bestemt ikke var afgjort på forhånd. Et enkelt mål til SIF ville åbne opgøret fuldstændig op.

23 minutter skulle der gå i kampen, før fynboerne første gang blev noteret for et forsøg i kampen. På det tidspunkt hed statstikken 7-1 i Silkeborgs favør. Specielt Silkeborgs højreside var godt kørende, hvor Jens Martin Gammelby flere gange var ophavsmand til farlige situationer.

OB bedre med
En halv time skulle der gå, før OB for alvor meldte sig ind i kampen. Efter et kort hjørnespark havnede bolden hos Mikkel Desler, som fra distancen tvang Thomas Nørgaard ud i en mesterlig redning. Det blev begyndelsen til en bedre periode for udeholdet, som lige før pausefløjtet burde være kommet foran. Anders K. Jacobsen fik efter et OB-kontra en helt fri mulighed foran målet, hvor Thomas Nørgaard igen præsterede en suveræn redning.

Dermed kunne SIF-holdet gå til pausen med 0-0. Muligheden for et samlet avancement var bestemt mulig, men skarpheden og kynismen var ligesom første kamp manglende for Silkeborg IF. Hjemmeholdet kunne nok godt have brugt den tidligere SIF’er, Kasper Dolberg, som havde fundet vej til Mascot Park for at se sine gamle holdkammerater.

Forløsningen
Om det var Dolbergs eventyr i Europa League, hvor stortalentet sammen med Ajax Amsterdam er nået helt til finalen, som inspirede SIF-holdet, skal være usagt. Men en af Dolbergs gamle holdkammerater, Robert Skov, startede anden halvleg ud med en flot, flot aktion, hvor kantspilleren ene mand vristede sig fri af OB-forsvaret og passerede Michael Falkesgaard i fornem stil. Endelig fik SIF-holdet gevinst for anstrengelserne. Nu var et videre avancement pludselig kun et enkelt mål væk.

Scoringen gav både spillere og tilskuere tro på tingene. SIF havde kampen igennem skabt masser af chancer, mens gæsterne kun havde været farlige ved få lejligheder.

En af dem kom midt i anden halvleg, hvor Mikkel Desler med et drøn fra kanten af feltet smadrede bolden i nettet uden chance for Thomas Nørgaard. Kæmpe udtur for SIF-mandskabet, som nu igen skulle score to mål. Et 3-1 resultat ville sende kampen i forlænget spilletid

Topscorer Skov
Det blev pludselig et realistisk scenarie ganske få øjeblikke efter OB-scoringen. Nicklas Helenius og Robert Skov kom alene afsted mod et OB-forsvar, som i den grad var på hælene. Til sidst endte bolden hos Skov, som sikkert sendte SIF på 2-1. Dermed rundede Robert Skov ti sæsonmål, som gør ham til delt SIF-topscorer sammen med Nicklas Helenius.

Få minutter efter var det Davit Skhirtladze, som var særdeles tæt på en 3-1 scoring. Et kæmpe suk gik dog igennem de 2452 tilskuere, som kunne se georgierens afslutning ryge forbi den ene opstander.

SIF fortsatte presset mod OB-målet. Bolden blev pumpet ind i feltet, hvor OB’erne var presset helt ned i eget felt i kampens sidste minutter. Men ind ville bolden ikke, og gæsterne fra Fyn nappede dermed den samlede sejr.

Alka Superliga, 34. spillerunde, tirsdag d. 16. maj kl. 18.00 2017 på Mascot Park:
Silkeborg – OB 2-1 (0-0)
Mål: 1-0 Robert Skov (51.), 1-1 Mikkel Desler (69.), 2-1 Robert Skov (72.)