21. marts 2018

Okkels med i dansk sejr på JYSK park

Danmark fik en fin start på EM-turneringen på JYSK park. Onsdag aften vandt det danske U19-landshold 3-2 over Bosnien efter 3-0 føring.

Med en 3-2 sejr over Bosnien onsdag aften på JYSK park kom Danmark godt fra start i U19 Elite Round, hvor der spilles om en plads ved EM-slutrunden i juli i Finland. Kampen blev dog unødvendigt spændende, idet Bosnien kom på 3-2 efter dansk 3-0 føring og pressede på for udligning i kampens afslutning.

SIF’s Jeppe Okkels var med fra start på den danske venstrekant og spillede 88 minutter, hvorefter han blev vekslet med den anden SIF’er i truppen, Magnus Mattsson.

Danmark kom foran efter 28 minutter ved Jonas Wind, der sparkede et godt, hårdt indlæg fra Jens Odgaard op i nettaget. Målet var kulminationen på en chancerig indledning, hvor både Bosnien og Danmark bød godt ind på chancekontoen.

Efter føringsmålet satte danskerne sig på kampen og producerede flere chancer. Tre minutter før pausen blev det 2-0 ved Carlo Holse efter et flot angreb iscenesat af Morten Hjulmand. Spillerne var knapt kommet på plads på banen til 2. halvleg, da det stod 3-0. Jens Odgaard blev spillet i dybten af Andreas Poulsen, og fri på mål svigtede Inter-spilleren ikke.

To reduceringsmål af Bosnien efter henholdsvis en time og 80 minutter skabte spænding om udfaldet, men Danmark forsvarede en fortjent sejr hjem.

I den anden kamp i puljen vandt Tyrkiet tidligere på onsdagen 2-0 over Østrig på JYSK park. Dermed ligner Danmarks næste opgør lørdag kl. 17.00 den afgørende kamp om at sætte sig på førstepladsen, der giver adgang til EM-slutrunden.

Der er gratis adgang for alle til EM-kampene, det kræver blot en billet. Den kan enten afhentes på SIF’s administrationskontor på 3. sal på JYSK park eller i billetboden op til kampene.

UEFA Elite Round, pulje 7, runde 1 onsdag 21. marts på JYSK park:
Danmark – Bosnien 3-2 (2-0)
Mål: 1-0 Jonas Wind (28.), 2-0 Carlo Holse (42.), 3-0 Jens Odgaard (46.), 3-1 Nadim Hadzic (59.), 3-2 Benjamin Hadzic (79.)
Advarsler: Jeppe Okkels, Jonas Wind, Danmark, Imad Rondic, Bosnien.
Tilskuere: 1.017
Danmark (4-2-3-1): Snorre Olsen – Mads Roerslev, Luka Racic, Mads Bech Sørensen, Andreas Poulsen – Morten Hjulmand (64.: Nicklas Strunck), Victor Torp – Carlo Holse, Jonas Wind, Jeppe Okkels (88.: Magnus Mattsson) – Jens Odgaard (69.: Sebastian Buch Andersen).
Træner: Henrik Clausen
Bosnien (4-3-3): Adnan Kanuric – Jusuf Gazibegovic, Jasmin Celikovic, Amir Velic, Amar Besirevic – Anel Sabanadzovic, Demirel Veladzic (54.: Amar Catic), Alen Mustafic (62.: Stefan Kovac) – Nedim Hadzic (78.: Imad Rondic), Benjamin Hadzic, Edis Smajic.
Træner: Toni Karacic.