13. maj 2012

Vigtig sejr over HB Køge

Efter en spændende affære i det sjællandske, fik Silkeborg endelig skovlen under HB Køge. Silkeborg kom tidligt bagud, men formåede at vende kampen.

Et HB Køge-hold med udsigt til 1. division tog i dag imod mandskabet fra Søhøjlandet, der stadig havde rigeligt at spille for. Silkeborg skulle kæmpe for en plads i den bedste halvdel af Superligaen, og med blot tre kampe tilbage, var der hverken tid eller point at spilde.
Inden kampstart gav Lyngby Silkeborg et godt udgangspunkt ved vinde over AAB tidligere på dagen. Det betød at Silkeborg med en sejr ville indtage 6. pladsen.
HB Køge hurtigt i front
Kampens første chance var til Silkeborg. Pourié spillede Holst inde i feltet, men Holst fik ikke meget plads at afslutte på, så det blev ikke til mere. Og Silkeborg nåede op på et par chancer mere, før HB Køge meldte sig ind i kampen, men fra det syvende minut så det nogenlunde jævnbyrdigt ud.
Efter 14 minutter pressede Silkeborg tæt op om HB Køges mål, og over flere omgange var SIF-spillerne tæt på gode afslutningsmuligheder, men HB Køge-spillerne kom hver gang i vejen. Et øjeblik efter gik det så galt i den anden ende, da HB Køge bragte sig foran på et mål af Nicolaj Madsen. Efter 16 minutter stod der således 1-0 til HB Køge.
Målet blev indledningen til en periode hvor HB Køge sad på det meste af spillet, men de store chancer kom der ikke ud af det.
MÅÅÅÅL
HB Køges føring holdt ikke længe. Dennis Flinta modtog efter 26 minutter en aflevering til venstre for HB Køges mål og spillede bolden parallelt med målet til en fremstormende Marvin Pourié. Pourié hamrede køligt bolden i kassen og forbi en chanceløs HB Køge-målmand. 1-1 og Silkeborg var med et flot mål tilbage i kampen efter en lidt famlende periode.
Efter målet fandt Silkeborg sig selv igen, og den følgende periode var de to hold igen nogenlunde jævnbyrdige. Silkeborg kom tættest på chancerne, men trods en situation med flot pasningsspil foran HB Køges mål, kom Silkeborg ikke til afslutninger.
Med 6 minutter tilbage af første halvleg satte Frank Hansen dog et flot kryds i afslutningsstatistikken. Tre meter uden for feltet havde Hansen ikke de store afleveringsmuligheder, så han tog sagen i egen hånd og hamrede bolden mod mål. HB Køges målmand fik desværre hænderne på og reddede for HB Køge, selvom skuddet var hårdt nok til næsten at sende både hammed ind i målet.
MÅÅÅL – igen
Anden halvleg var kun lige fløjtet i gang, da indskiftede Kasper Risgård hamrede Silkeborg på 2-1 efter et oplæg fra Nicolaj Ritter, der blev skiftet ind kort inden pausen.
Øjeblikket efter målet var HB Køge tæt på i den anden ende, men Silkeborg holdt stand og det blev igen en jævnbyrdig affære. Omkring det 55. minut sparkede – og kastede – HB Køge flere bolde ind i Silkeborgs felt, men Simon Jakobsen nåede højest hver gang og hjalp godt til at holde HB Køge fra flere scoringer. Kort efter skete der så ting og sager i den anden ende.
Marvin var i skarp duel med HB Køges Stefan Hansen, og da Marvin røg i græsset vurderede dommeren, at Stefan Hansen var sidste mand, og sendte ham fra banen med et rødt kort. Silkeborg skulle således spille de sidste 32 minutter i overtal.
HB Køge gav ikke op
Udvisningen fik ikke HB Køge til at slappe af. Efter 68 minutter fik de en kæmpechance på en hovedstødsafslutning lige foran mål, som Lasse Heinze på formidabel vis fik det yderste af fingrene på. Flot redning af Heinze, der flere gange måtte i aktion de følgende minutter. HB Køge gav på ingen måder op, og det var umiddelbart svært at se, at Silkeborg var en mand i overtal.

HB Køge-presset hørte langsomt op, som Silkeborg minut for minut fandt sig selv igen. Egentlige chancer fik Silkeborg ikke, men spillet var vendt og initiativet var mere og mere Silkeborgs.
Og så igen – MÅÅÅÅL
Simon Jakobsen havde flere gange i kampen vist sig som en særdeles stærk hovedstødsspiller. Oftest foran Silkeborgs mål, men efter 82 minutter kom han højest i den anden ende, hvor han efter et hjørnespark flot headede Silkeborg til en 1-3 føring. Oplægget kom denne gang fra Silkeborgs nummer 20, Frank Hansen, der sparkede hjørnesparket.

Silkeborgs tredje mål satte en stopper for HB Køge, der ikke nåede til meget mere i kampen. Silkeborg nåede heller ikke til flere store chancer, men sad til gengæld solidt på kampen i de resterende minutter.

Sæsonens sidste hjemmekamp
Silkeborg spiller sæsonens sidste hjemmekamp, når SønderjyskE på søndag gæster Mascot Park. SønderjyskE har kæmpet sig flot op i tabellen, og kampens udfald kan meget vel betyde en plads op eller ned for begge hold – så kom ud og støt SIFerne i kampen om de værdifulde placeringer i Superligaens øverste halvdel

• 1-0 Nicolaj Madsen (16.)
  • 1-1 Marvin Pourié (26.)
  • 1-2 Kasper Risgård (46.)
  • 1-3 Simon Jakobsen (82.)