18. september 2011

Ustoppelig Holst i SIF-sejr

Endelig kunne SIF igen høste tre point på kontoen. Det skete i søndagens kamp mod Lyngby BK, da SIF efter en rigtig god anden halvleg formåede at vinde 2-0 på udebane. Christian Holst stod for begge mål.

Selvtilliden i top efter pokalsejr
Det grålige, smådryppende efterårsvejr havde lagt sig som en dyne over et noget mennesketomt Lyngby Stadion, men fra Silkeborgegnen var der god opbakning, idet det med et kanontilbud var lykkedes at samle en busfuld heppende og hujende SIF-fans. Derudover var sjællandsafdelingen af fangruppen også mødt talstærkt op. Herligt.

Jo, det var en vigtig kamp for de rødklædte midtjyder, der efter midtugens pokalsejr på hele 8-2 over FC Fyn måtte være sprængtfyldt med selvtillid og godt humør.

Lyngby Boldklub indtog inden dagens kamp mod Silkeborg IF en næstsidste plads i tabellen med 4 point for otte kampe – et point færre end SIFerne, så der var på forhånd lagt op til et hårrejsende tæt opgør i søndagens kamp i det centrale Sjælland.

Cheftræner Troels Bech var i dag nødt til at foretage en del rokeringer i startopstillingen, da Kasper Risgård efter sidste lørdags udvisning i kampen mod OB var karantæneramt. Ligeledes var Marvin Pourié og Martin Ørnskov ude med karantæner efter for mange opsamlede karantænepoint på kontoen. Simon Jakobsen og Daniel Pedersen sad begge ude med skader.

Lasse Heinze havde imidlertid hverken karantæne eller skader og stod som sædvanligt mellem stængerne. I forsvaret udgjorde Thorbjørn Holst Rasmussen og Jesper Mikkelsen midten, og på backpladserne indtog Christopher Poulsen den venstre side, alt imens Dennis Flinta besad den højre.

Centralt var Frank Hansen og Jesper Bech valgt – unge Nicolaj Ritter og rutinerede Christian Holst havde henholdsvis højre- og venstrekanten.

Helt i front – pokalkampens målscorer til 0-4, SIF-anfører Henrik ‘Tømrer’ Pedersen, samt esteren – og sidste turneringskamps målscorer – Kaimar Saag.

SIF-pres og halvstore chancer
Dommer Lars Christoffersen fløjtede kampen i gang, og ligesom vejret var spillet fra begge mandskaber gråt og en smule halvkedeligt. SIF sad mest på spillet, og den første chance, hvis man kan kalde det det, tilfaldt da også udeholdet. En bold sendt ind i feltet af Christopher Poulsen kunne næsten prikkes på mål, men Kaimar Saags tå var lige nøjagtig ikke lang nok. Større var chancen, da Holst spillede en god stikning frem til Kaimar Saag, som denne gang fik fat på bolden, men Lyngbys målmand Rune Pedersen stod godt nok placeret til at få pareret skuddet fra esteren.

SIF havde især held med at få stoppet Lyngby-spillerne på midtbanen, de fik tilkæmpet sig hjørnesparkene og sad på chancerne. En god start på kampen med andre ord.

‘Thor’ fyldt med energi – Lyngby med i kampen
Selv Thorbjørn Holst Rasmussen ville lege med og tog efter et kvarters spil hele turen op i det modsatte felt, men med et lige lidt for langt træk løb bolden ud i sandet til et Lyngby-målspark.

De blåblusede kom mere med, som kampen skred frem. Der opstod en tilfældig kontrasituation efter et silkeborgensisk frispark, og David Boysen, der modtog en bold fra Emil Larsen, fik fra en halvfri position afsluttet, men Heinze i målet stod, hvor han skulle og fik bokset væk.

En anden stor chance opstod igen til Boysen, men heldigvis for SIFerne var han ikke konsekvent nok, fik ikke afsluttet, overlod i stedet bolden til Bajram Fetai som sendte bolden i sidenettet. De medrejsende tilhængere kunne ånde lettet op.

Det var især uheldige boldtab på midten af banen og sløje fejlafleveringer, der havde givet Lyngby muligheden for at komme tilbage i kampen.

Meget mere skete der ikke i første halvleg, stadionuret rundede de 45 minutter, og Lars Christoffersen kunne fløjte til pause. Den eneste nævnefærdige chance i slutningen af første halvleg kom fra Dennis Flinta, der modtog et hårdt, fladt indlæg fra Christopher Poulsen efter et hjørnespark – men bolden susede over mål.

Halvlegen havde hverken budt på mål eller super underholdende fodboldspil, men den havde i store dele været domineret af silkeborgenserne, og uanset hvad ville det i hvert fald blive en nervepirrende anden halvleg.

Opklaring midt i gråvejret
Vejret var stadig gråt og kedeligt, men det lyste imidlertid meget mere op for SIFerne i anden halvleg, da der kun skulle gå lidt under ti minutter af halvlegen, før de rød-hvide kom på tavlen. Et hurtigt indkast sat i gang af den unge Nicolaj Ritter blev sendt perfekt ind over af Dennis Flinta. Her stod Christian Holst på det rette sted, tog en enkelt retningsbestemt tæmning og huggede på mål til en føring på 1-0 til SIFerne. Stor jubel og glæde i SIF-lejren.

Det var starten på SIFs fremmarch, og et par minutter efter målet fik holdet en ny stor chance, da Holst modtog et lob henover Lyngby-forsvaret, men det efterfølgende skud strøg sig forbi målet til målspark.

Men sejren var ikke i hus endnu. To farlige situationer på få minutter opstod efter tyve minutter af anden halvleg. Først var det Bajram Fetai, der sprintede frem i et kontraangreb, og han udså sig muligheden for at forsøge meget langt ude fra, da Heinze stod et par meter foran målet. Keeperen kunne ikke nå tilbage og få afværget, men heldigvis ramte skuddet undersiden af overliggeren.

Den anden situation faldt få sekunder efter, og igen indtog Heinze en hovedrolle, da han nedlagde David Boysen lige uden for straffesparkfeltet. Dommer Christoffersen anerkendte ikke, at det var en oplagt scoringsmulighed, som mange af hjemmeholdets fans ellers protesterede imod, og Heinze slap med et gult kort. Det efterfølgende frispark blev sparket over mål.

Fra nu af ændrede kampen karakter og blev en noget rodet affære.

Ustoppelige Holst
De medrejsende SIF-fans var dog ikke færdige med at juble for i dag. De fik sig ekstra meget at glæde sig over efter 78 minutters spil, da færingen Christian Holst endnu engang kunne sparke bolden i kassen. Forud var gået en masse hurtige afleveringer hen over midten og på kanten af straffesparksfeltet. Først modtog Flinta bolden, han videresendte den til ‘Tømrer’, som uden betænkningstid afleverede den til Holst. Tilbage stod en flok rundtossede Lyngby-spillere, og en måltavle, der viste 2-0 til udeholdet.

Flere chancer tilfaldt herefter de rød-hvide, der var helt i hopla ovenpå 2-0-føringen. Først var det Tømrer, der snurrede rundt i feltet og skød bolden mod den modsatte stolpe, men Rune Pedersen kunne godt nå ned til den. Frank Hansen prøvede sig med en flugter inde i feltet, men blev pareret. Sidste mand med en afslutning i denne kamp var Kaimar Saag, der efter en flot solotur skød bolden lige forbi.

Sejrsrus i SIF-lejren
Dommer Lars Christoffersen kunne efter to minutters overtid fløjte kampen af. Spillere og fans fra SIF kunne herefter bryde ud i et lettet og stort jubelbrøl, svinge flag og bannere og løfte armene i en stor sejrsrus.

Hvad første halvleg ikke havde i mål og kontroversielle hændelser, havde anden halvleg i hvert fald. To mål, begge sat ind af Holst, to meget farlige forsøg til hjemmeholdet og flere gode chancer til SIF-spillerne havde givet SIF-fansene meget at varme sig på på denne efterårskolde superligasøndag.

Svær, jysk hjemmekamp mod AC Horsens
Tabellens nummer 3, AC Horsens, gæster MASCOT PARK i 10. runde af denne sæsons Superliga, og det bliver formentligt en lige så hård affære, som dagens kamp var. Med andre ord bliver der brug for støtten, og her skal selvfølgelig sendes en stor opfordring ud til det silkeborgensiske publikum om at møde op.

Hjemmebanekampen Silkeborg IF – AC Horsens spilles søndag den 25. september klokken 14:00 på Mascot Park.

Inden da er der lokalbrag i Randers på onsdag kl. 19, hvor SIF skal følge op på storsejren over FC Fyn i tirsdags.

• 0-1 Christian Holst (53)
  • 0-2 Christian Holst (78).