3. november 2014

Trist aften i Nordjylland

SIF tabte mandagens superligakamp med 2-0 i Aalborg. Kampen blev aldrig det store sus, og SIF-spillerne virkede kampen igennem mærkede af de mange nederlag.

Så sort som SIFs udebanetrøjer. Sådan blev mandag aften for Søhøjlandets bedste fodboldhold, da det blev til et nederlag på 2-0 til AaB på Nordjyske Arena. SIFerne ramte aldrig rigtigt niveau, og selv om kampen aldrig blev det store sus, så kan AaBs sejr kun betegnes som fortjent. Dermed er SIF stadig på jagt efter sæsonens første sejr, 13 spillerunder inde i sæsonen.

I forhold til seneste superligaopgør mod FC Vestsjælland var Dennis Flinta tilbage efter karantæne, og Frank Hansen havde også indtaget sin vante plads på højrekanten, hvilket betød at Jesper Mikkelsen og Sune Kiilerich var henvist til reservebænken.

AaB indledte kampen bedst med mest boldbesiddelse og målsøgende spil. Et skud over mål af Anders K. Jacobsen og et behjertet skud af Donny Gorter, der tvang SIF-keeper Thomas Nørgaard ud i vandret stilling, var AaB-forsøgene indenfor det første kvarter, hvor SIF var sjælden gæst i den modsatte ende. Det tætteste på en chance var et kikset skud af Emil Scheel efter et kvarters spil, hvor SIF-topscoreren gled i afsættet og måtte se bolden trille til målspark.

SIF havde i det meste af 1. halvleg svært ved at få sit spil til at hænge sammen. For få sammenhængende afleveringer og for mange høje bolde frem i ingenmandsland prægede SIF-spillet, og et behjertet skudforsøg af Robert Skov midtvejs i halvlegen var en spæd kilde i et spillemæssigt ørkenlandskab for de sortklædte fra Silkeborg.

Fejl af Gammelby førte til 1-0
I den slags situationer er det vigtigt at få noget ud af sine dødbolde, og det var SIF da også tæt på i det 26. minut, da Emil Scheel lagde et frispark til bagerste stolpe, hvor Nicolaj Agger var tæt på at få most bolden over stregen. AaB-keeper Nicolai Larsen kom dog i vejen.

Det var den største chance til SIF i en 1. halvleg, der spillemæssigt var på et overskueligt niveau. Alligevel kan der intet indvendes mod pauseføringen til AaB skabt i det 38. minut på en fejl af Jens Martin Gammelby, der miseede en aflevering, så hjemmeholdet kunne slå hurtig kontra afsluttet af Anders K. Jakobsen. 1-0 til hjemmeholdet – og SIF i en situation, hvor det stort set kun kunne blive bedre.

Det var da også som om at SIFerne havde hentet vilje til mere initiativ i pausen. I hvert fald kom Jesper Sørensens mandskab ind til 2. halvleg med mere boldbesiddelse og styring af kampen. I det 53. minut var en indøvet hjørnesparks-situation ved at give bonus, men Robert Skovs flade skud strøg lige forbi den ene AaB-opstander.

For alvor farligt blev det dog ikke, og oveni SIF-tristessen pådrog Daniel A. Pedersen sig et gult kort, der udløser karantæne til fredagens hjemmekamp mod FC Midtjylland.

2-0 afgjorde kampen
AaB lurede i ly af 1-0 føringen på hurtige omstillinger og virkede også farligst af de to hold. Søren Frederiksen var kun en glidende Frank Hansen-tackling fra at kunne bringe hjemmeholdet på 2-0 efter 64 minutter, mens SIF igen og igen forsøgte at bygge op, men savnede tempo og eksplosivitet i spillet foran AaBs felt.

Jesper Sørensen forsøgte at sparke liv i SIF-offensiven ved at indskifte Jeppe Illum i de sidste 20 minutter, hvor han erstattede Robert Skov. Men i stedet for en revitalisering af SIF-offensiven bragte AaB sig kort efter foran 2-0. Henrik Dalsgaard spillede bande med Mathias Wichmann i AaBs højre side, og fra spids vinkel hamrede Dalsgaard bolden i nettet til kampens definitive afgørelse.

SIF formåede ikke for alvor at sætte AaB under pres i det sidste kvarter, og dermed sluttede en trist aften for SIFerne i Aalborg.

SIF skal i kamp allerede igen på fredag, når FC Midtjylland kommer på besøg på Mascot Park. Kampen fløjtes igang kl. 18.30.

Superligaen, 13. spillerunde, mandag den 3. november 2013 kl. 19.00 på Nordjyske Arena:
AaB-Silkeborg IF 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Anders K. Jacobsen (38.), 2-0 Henrik Dalsgaard (72.)
Advarsler: Nicolaj Thomsen, AaB, Daniel A. Pedersen, SIF.
Tilskuere: 6.240
AaB (4-4-2): Nicolai Larsen – Kasper Pedersen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Donny Gorter – Mathias Wichmann (74.: Andreas Bruhn), Nicolaj Thomsen, Thomas Augustinussen, Søren Frederiksen – Anders K. Jacobsen (57.: Nicklas Helenius), Thomas Enevoldsen (82.: Viktor Ahlmann).
Cheftræner: Kent Nielsen
Silkeborg IF (3-5-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen – Frank Hansen, Jesper Bech, Daniel A. Pedersen (77.: Nicolaj Køhlert), Emil Scheel (87.: Adeola Runsewe), Nicolaj Ritter – Robert Skov (70.: Jeppe Illum), Nicolaj Agger
Cheftræner: Jesper Sørensen