11. november 2012

Træls afslutning i bundgyset

Der var muligheder og god indstilling fra SIFerne, og derudover tangerede Tømrer klubbens scoringsrekord med sit 96. mål. Desværre blev Silkeborg snydt for point af et godt kæmpende Brøndby-hold, der vandt med 1-2.

For anden gang på blot fire dage skulle Silkeborg op imod Brøndby. Første opgør vandt de blå/gule overbevisende, og SIF’erne havde derfor en del at bevise og revanchere i dagens kamp.
Til opgøret havde Keld Bordinggaard valgt at starte med klub-ikonet, Henrik ’Tømrer’ Pedersen, helt i front, hvilket skubbede topscoren, Marvin Pourié ud på højrekanten. Frank Hansen og Kasper Risgård var tilbage på midtbane, og forsvarsstyrmanden, Thorbjørn Holst Rasmussen, var klar igen efter en mindre skade.
Kampen startede i et fornuftigt tempo, hvor begge hold kæmpede om at få initiativet. Silkeborg lykkedes først med at gribe momentum, da den første chance tilfaldt silkeborgenserne efter et kvarters spil, efter ’Tømrer’ kom frem til et skud fra kanten af feltet.

Det viste sig at være rigtigt set af Bordinggaard, da han valgte at lade ’Tømrer’ starte inde for første gang i sæsonen. Kort efter den første chance, spillede han Pourié igennem til en god mulighed på højrekanten, og efter 18 minutter gjorde han det til 1-0.
Målet opstod efter et gennembrud af Martin Svensson i venstresiden. Her drev Svensson bolden helt ind i feltet og spillede den skråt tilbage til en fremstormende Frank Hansen. Hansens mistimede afslutning endte for fødderne af ’Tømrer’, der vendte på en tallerken og resolut sparkede kuglen ind under Brøndby-keeper, Michael Tørnes, til SIF-føring. Med målet nåede ’Tømrer’ op på 96 scoringer og tangerede dermed Heine Fernandez’ målrekord for flest scoringer i SIF-trøjen.
Kort inden pausen var Brøndby nærgående ad flere omgange. Først var det Mikkel Thygesen, der trykkede af uden for feltet. Og på det efterfølgende hjørnespark dansede bolden på stregen i Heinzes mål. Ingen af situationerne gav scoring, og SIF kunne derfor gå til pause med en fortjent føring.
Simon Makienok Christoffersen kom på banen fra anden halvlegs start, og det gav straks noget mere pondus i Brøndby-offensiven. Brøndby forsøgte med lange bolde og indlæg op til Makienok hver gang lejligheden bød sig. Og efter 54 minutter var det lige ved at give pote for Makienok og co. Mikkel Thygesen slog et indlæg ind i hovedet på den blonde to-meter-mand, men heldigvis for SIF, var Heinze vågen og reddede forsøget på stregen.
I anden halvleg var ’Tømrer’ stadig alene på toppen – og stadig farlig. Efter en times spil var han således meget tæt på at opsnappe Frederik Holsts tilbagelægning til Michael Tørnes i målet. ’Tømrer’ fik tåen på, men Tørnes kom på tværs og sendte bolden ud til hjørne.
Brøndby pressede hårdt på for den udlignende scoring. Både Dennis Rommedahl og Brent McGrath blev sendt på banen for at lægge yderligere pres på SIF-defensiven. Det resulterede i flere farlige hjørnespark og opløb til chancer. Men hver gang kom en rød fod i vejen og forhindrede udligningen.
Til trods for det massive Brøndby-pres. blev Silkeborg-mandskabet ved med at komme frem til chancer, og både ’Tømrer’, Marvin og indskiftede Simon Jakobsen havde gode forsøg.
Efter 78 minutter blev presset for stort og SIF-defensiven måtte afgive den udlignende scoring. Et Brøndby-indlæg fra højresiden endte, efter lidt tumult i feltet, for fødderne af Simon Makienok. Den indskiftede Brøndby-angriber viste ingen nåde og skovlede bolden ind over stregen uden chance for Heinze i målet.
Bedst som man troede, at kampen var afgjort, viste Makienok og resten af Brøndby-mandskabet, at de ville det anderledes. Den tårnhøje Brøndby-frontløber flugtede i overtiden bolden i nettet til en 1-2 føring til de blå/gule. Oplæggeren var Dennis Rommedahl, der servicerede Makienok med et millimeterpræcist indlæg. Og igen var Brøndbys nummer 9 iskold, da han hamrede føringsmålet i kassen.
Kenn Hansen fløjtede kampen af et par minutter senere, og SIF’erne måtte derfor gå fra banen med et bittert nederlag.

• 1-0 Henrik ‘Tømrer’ Pedersen (18.)
  • 1-1 Simon Makienok Christoffersen (78.)
  • 1-2 Simon Makienok Christoffersen (91.).