7. november 2010

Tømrer sikrer SIF-sejr i overtiden

Henrik “Tømrer” Pedersen sikrede Silkeborg IF en 1-0 sejr over FC Nordsjælland med et mål fire minutter inde i overtiden. Så gør det ikke noget, at kampen i stort set 90 minutter havde været mindre interessant.

I sidste uge fik Silkeborg IF en skrækmodstander færre, da SøndejyskE blev besejret for anden gang i denne sæson. Søndag eftermiddag var turen kommet til FC Nordsjælland, som normalt har et godt tag på SIF – og senest sejrede 4-1 i sæsonens første kamp.

Til den svære opgave havde Troels Bech foretaget en enkelt ændring hos det hold, der vandt 2-1 over SønderjyskE. Martin Svensson – som i ugens løb har forlænget sin kontrakt med Silkeborg IF – var igen med fra start, og han erstattede Kaimar Saag. Det gav følgende opstillingen hos hjemmeholdet:

Lasse Heinze på mål med en forsvarskæde bestående af Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og Christopher Poulsen.

Midtbanen bestod af de tre slidere Thomas Hansen, Martin Ørnskov og Frank Hansen.

Helt fremme i den offensive opstilling lå Martin Svensson, Jesper Bech og Rajko Lekic.

Listig overraskelse fra begyndelsen
Det var i hvert fald sådan, Troels Bech ville have FC Nordsjælland til at tro, at SIF stillede op. Men der var en listig overraskelse hos SIF i begyndelsen af kampen. I forsøget på at sætte tryk på FC Nordsjælland i begyndelsen af kampen, blev Jim Larsen sendt helt frem i angrebet, mens Thomas Hansen tog sig af tjansen i midterforsvaret, og Jesper Bech og Martin Svensson lå på henholdsvis venstre og højre kant.

Den noget overraskende opstilling fra begyndelsen bar dog kun i mindre grad frugt, da ingen af holdene rigtig kunne få fat på kampen. Hjemmeholdet forsøgte sig dels over kanterne og dels med lange bolde til Jim Larsen i front, men det kastede ikke farlige situationer af sig.

Sløv start på kampen
FC Nordsjælland stod mere afventende med det resultat, at det blev en sløv åbning på kampen. Efter 20 minutters spil havde tilskuerne stadig til gode at se en reel chance til enten SIF eller FCN.

Jim Larsen blev på nogenlunde samme tidspunkt sendt tilbage på sin vante plads i forsvaret, og SIF gik tilbage til den oprindelige holdopstilling.

Kampens første to chancer blev tilskrevet FC Nordsjælland, da først Matti Lund afsluttede langt udefra og senere efter et hjørnespark, da et nyt langskud blev sendt imod Lasse Heinze.

Heinze havde kort forinden ligget længe og vredet sig i græsset, da han havde fået Rawez Lawans albue smækket ind på siden af hovedet.

Poulsen med første SIF-chance
Men hjemmeholdet ville også være med i kampen, som efterhånden begyndte at blive en smule mere interessant for tilskuerne. Christopher Poulsen tog et af sine velkendte raids op ad banen i venstre side, og var pludselig alene igennem mod Jesper Hansen i FCN-målet. Men vinklen blev for spids for Poulsen, hvis afslutning blev blokeret i sidste øjeblik. Så var der endelig gang i kampen.

Martin Svensson viste også tegn på sin gennembrudsstyrke i højre side, men en boldberøring blev for lang, og chancen løb ud i sandet for Svensson, som eller havde sat sin oppasser.

Martin Svensson tog dog revanche kort efter, da han udfordrede Pierre Bengtsson – og denne gang måtte Bengtsson trække et gult kort for at hive Svensson ned. Det efterfølgende frispark sparkede Rajko Lekic desværre i muren.

Ingen af holdene formåede at spille sig frem til noget reelt overtag i første halvleg, som ikke vil gå ind i historiebøgerne som særligt underholdende. Hjemmeholdet havde svært ved at få pasningsspillet til at flyde, og derfor var det for sjældent, at det blev til indlæg ind i feltet til Rajko Lekic.

Men selvom pasningsspillet ikke var i vanlig høj klasse, så var det trods alt hjemmeholdet, som styrede kampen og forsøgte at bygge spillet op. FC Nordsjælland levede på kontrastød, som i enkelte tilfælde viste sig at være farlige.

Frisk start på anden halvleg
Anden halvleg begyndte straks mere friskt fra hjemmeholdets side, som ikke ville stille sig tilfreds med det ene point denne søndag. Rajko Lekic modtog bolden i højre side og lagde et perfekt indlæg over i modsatte side til Jesper Bech, som headede ind til en fri Martin Ørnskov foran Jesper Hansens mål. Ørnskov kom dog lige akkurat på den forkerte side af bolden, og den store mulighed forsvandt.

Det var tilsyneladende et tegn til, at hjemmeholdet ville lægge pres på, for i de efterfølgende minutter var der forsøg fra begge kanterne. Christopher Poulsen havde blandt andet flere gode  løb op ad kanten, som var tæt på at føre til farlige situationer.

Holst på banen – ny Lawan-svinestreg
Christian Holst blev efter en lille times spil skiftet ind i stedet for Martin Svensson i håb om ny energi i front.

Det var en ok periode for hjemmeholdet, som dog skulle blive beskæmmet af en underlig situation på banen.

Thorbjørn Holst Rasmussen havde helt styr på en bold på egen banehalvdel, og efter at have sparket bolden væk, kom Rawez Lawan alt alt ALT for sent og tromlede ind i Thorbjørn Holst Rasmussen, som gik til jorden. Dommer Claus Bo Larsens fløjte var dog overraskende tavs på trods af, at det var Lawans anden svinestreg i kampen.

I sekunderne efter svinestregen var Tobias Mikkelsen endda ved at udnytte, at Thorbjørn Holst Rasmussen lå i græsset, men Mikkelsens afslutning gik retfærdigvis langt over mål.

Saag og Tømrer i front
Kort efter var udeholdet tæt på at heade sig i front, da et farligt hjørnespark kom tæt på Lasse Heinze i SIF-målet.

Nu var der kommet både tænding og chancer i kampen, men det gode spil var der desværre stadig ikke ret meget af fra nogle af holdene.

Med små tyve minutter tilbage af kampen blev Kaimar Saag sendt i aktion i stedet for Jesper Bech, og SIFs offensiv blev dermed en ”skaldet” trio med Christian Holst, Kaimar Saag og Rajko Lekic.

Den skaldede trio skulle dog kun få kort tid sammen, da også Henrik ”Tømrer” Pedersen blev sendt på banen – som angriber. Han erstattede Rajko Lekic, som havde leveret en god arbejdsindsats.

Frank Hansen med langskud
Det var småt med chancerne, og så må man jo skabe dem selv. Det gjorde Frank Hansen, da han med seks minutters spil tilbage af kampen fandt sig selv forholdsvis alene ti meter uden for feltet, og han tog chancen og sparkede på mål. Jesper Hansen måtte helt ned i sin højre side af målet for at holde sit mål rent.

I overtiden var Henrik ”Tømrer” Pedersen tæt på at blive matchvinder, da han verfede sin oppasser væk og smækkede bolden imod mål. Jesper Hansen stod dog rigtigt placeret og tog bolden i favnen.

Tømrer scorer i overtiden!
Og så skete det! Henrik "Tømrer" Pedersen fandt tilbage til sin gamle rolle som målcorer for SIF. Efter lidt tilfældigt spil brugte den legendariske angriber sin fysik og skabte plads til sig selv helt inde i det lille felt og sparkede bolden forbi Jesper Hansen i målet – fire minutter inde i overtiden!!

Kort tid efter fløjtede Claus Bo Larsen kampen af.

Henrik "Tømrer" Pedersen er og bliver en legende i Silkeborg IF!