9. maj 2015

To mål var ikke nok til point i Esbjerg

SIF tabte 5-2 i Esbjerg og dermed er nedrykningen nu en matematisk kendsgerning.

SIF var på vej mod et godt resultat lørdag eftermiddag i Esbjerg, da hjemmeholdets pauseføring på 1-0 blev vendt til 2-1 til SIF i 2. halvlegs første halvdel. Men i sidste ende lykkedes det Esbjerg at sikre sig sejren på 5-2, og på trods af en SIF-indsats, der langt henad vejen var godkendt, er nedrykningen fra Alka Superligaen nu en matematisk realitet.

Cheftræner Kim Poulsen havde foretaget flere ændringer i sin startopstilling i forhold til 2-2 kampen ugen før mod SønderjyskE. Både Morten Beck og Dennis Flinta var tilbage fra start, og så var der comeback til Emil Scheel efter to måneders fravær pga. en fiberskade i baglåret. Flinta indtog atter pladsen som højre back, mens Scheel og Beck startede helt i front. Det betød at Jeppe Illum og Frans Dhia Putros måtte fortrække til bænken, mens Nicolaj Agger var fraværende som følge af en ankelskade fra SønderjyskE-kampen.

Kampen blev som ventet indledt med Esbjerg i den boldbesiddende rolle og SIF afventende. Optræk til enkelte farlige situationer undgik SIFerne ikke – Adeola Runsewe havde sit hyr med den aggressive Ryan Johnson Laursen i esbjergensernes venstreside, og Thomas Nørgaard  måtte ud i vandret stil uden for feltet for at afværge et tilløb til en farlig chance, men generelt havde SIFs defensiv styr på hjemmeholdet.

Det var i kontrafasen, at SIF skulle finde sine offensive muligheder, og den første kom i det 20. minut, da Emil Scheel og Morten Beck var to mod to med Scheel som boldfører. Han fik Michael Jakobsen i Esbjerg-forsvaret passiviseret, og med en hurtig fodfinte spillede han Morten Beck fri til skud. Han blev dog vinket off-side.

Esbjerg i front før pausen
Esbjergs bedste periode før pausen kom kom midtvejs i halvlegen. Først på et frispark. Fra 30 meters afstand tvang Lasse Rise SIF-målmand Thomas Nørgaard til i vandret stil helt ude ved den ene stolpe at parere bolden til hjørnespark. Siden var det en dobbeltchance til Daniel Larsson og Ryan Johnson Laursen. Svenskeren testede Nørgaard, hvorefter Johnson Laursen fra tæt hold sendte riposten på tværs af målet til målspark.

Esbjerg kom i front i det 39. minut i et siuation, hvor SIF-forsvaret blev fanget i ubalance. Simon Jakobsen pressede Lasse Rise højt oppe på banen, men fik ikke fat i bolden. I stedet spillede Rise godt dybt i banen til Emil Lyng, der splittede SIF-forsvaret med en tværpasning til Mohammed Fellah i modsatte side. En fri Fellah kunne med et godt venstrebensskud udplacere Thomas Nørgaard til 1-0 føring. Ufortjent var det ikke, men et ærgerligt udfald på en 1. halvleg, hvor SIF ellers op til scoringen var begyndt at få fat spillemæssigt.

Gang i målene
Efter pausen kom SIF højere op på banen og fik lagt pres på hjemmeholdet i bestræbelserne på at fremtvinge en udligning. Det lykkedese. Efter knapt en times spil satte Dennis Flinta fremragende Emil Scheel op med en stikning dybt i feltet. Tilbagevendte Scheel svigtede ikke og satte bolden ind bag Esbjerg-keeper Martin Dubravka. Men SIF var slet ikke færdige.

Minuttet efter fangede SIF et uopmærksomt Esbjerg-forsvar, da Emil Scheel sendte et hurtigt frispark ind i panden på Thorbjørn Holst Rasmussen, der dirigerede bolden i nettet til SIF-føring. Kampen var vendt på hovedet.

Nu var der for alvor gang i kampen, og der gik ikke mere end yderligere to minutter, før der var mål  igen. Denne gang var det Esbjerg, der fik udlignet ved indskiftede Mick van Buren.  Med et godt vristspark udplacerede han Thomas Nørgaard fra kanten af feltet.

Kampen havde udviklet sig til en åben slagudveksling, hvor begge hold søgte sejren med endnu et mål. SIF for at holde liv i den teoretiske chance for overlevelse, Esbjerg for at hente dyrebare point i bundstriden. Det lykkedes bedst for Esbjerg, selv om det holdt hårdt og der skulle et straffespark til.

I det 72. minut hægtede Simon Jakobsen den esbjergensiske angriber Daniel Svensson i feltet, og dommer Jens Maaae dømte straffepark. Selv om Thomas Nørgaard klarede forsøget fra Hans Henrik Andreasen var Mick van Buren hurtigst på riposten og sendte bolden i nettet  til 3-2.

SIF-træner Kim Poulsen reagerede med indskiftning af Christian Sørensen og Jeppe Illum, men det lykkedes ikke SIF at fremtvinge en udligning. Tværtimod sikrede Casper Nielsen med sit mål til 4-2 i det 78. minut Esbjerg sejren definitivt og dermed befriende luft til næstsidstepladsen.

Med seks minutter igen måtte Kevin Mensah humpe ud på sidelinjen, men i mangel på udskiftninger spillede den småskadede angriber kampen færdig, og i overtiden viste han også, at han ikke var ødelagt, da han afdriblede Simon Jakobsen og scorede til 5-2.

SIF spiller igen på næste søndag, den 17. maj, hvor Brøndby kommer på besøg på Mascot Park. Der er kampstart kl. 17.00.

Alka Superliga, 28. spillerunde, lørdag den 9. maj 2015 kl. 17.00 på Blue Water Arena:
Esbjerg fB – Silkeborg IF 5-2 (1-0)
Mål: 1-0 Mohammed Fellah (39.), 1-1 Emil Scheel (58.), 1-2 Thorbjørn Holst Rasmussen (60.), 2-2 Mick van Buren (62.), 3-2 Mick van Buren (74.), 4-2 Casper Nielsen (78.), 5-2 Kevin Mensah (90.)
Advarsler: Daniel A. Pedersen, Frank Hansen, Dennis Flinta, SIF, Ryan Johnson Laursen, Esbjerg.
Tilskuere: 6.741
Esbjerg fB (4-4-2): Martin Dubravka – Ryan Johnson Laursen, Daniel Stenderup, Michael Jakobsen, Jonas Knudsen – Mohammed Fellah (78.: Kevin Mensah), Erik Friberg, Casper Nielsen, Emil Lyng (60.: Hans Henrik Andreasen) – Daniel Larsson, Lasse Rise (46.: Mick van Buren).
Cheftræner: Niels Frederiksen
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov (74.: Christian Sørensen), Frank Hansen, Daniel A. Pedersen, Adeola Runsewe – Morten Beck, Emil Scheel (75.: Jeppe Illum).
Cheftræner: Kim Poulsen.

• 1-0 Mohammed Fellah (39.)
  • 1-1 Emil Scheel (58.)