15. august 2011

Tempofyldt opgør endte uden sejrherre

Underholdningsværdien var høj i dagens kamp, da AGF gæstede Silkeborg Stadion. En chokstart for hjemmeholdet blev hurtigt efterfulgt af et massivt overtag til SIF, og især i anden halvleg kontrollede de rødklædte kampen. Den sidste skarphed manglede imidlertid, og således endte kampen 1-1 – og altså uden sejrherre.

Traditionsrigt opgør mellem ærkerivaler
Endelig var de tilbage – ”de hviii’e” fra Århus. Et år havde de været uden for det fineste fodboldselskab, men nu var de tilbage, og havde ligesom SIF fået tilkæmpet sig fire point i de første fire kampe. Kampen mellem SIF og AGF er et lokalopgør, som de fleste silkeborgensere plejer at se frem til med forventning og spænding, og hjemmepublikummet var da også mødt talstærkt op til dagens kamp.

Troels Bech kunne igen gøre brug af Jesper Bech, efter at han i sidste uge havde været ude med en rygskade.

I målet stod, som så mange gange før, Lasse Heinze. Foran ham var den solide konstellation i midterforsvaret Simon Jakobsen og Thorbjørn Holst Rasmussen, på backpositionen i venstre side var Christopher Poulsen valgt, mens Dennis Flinta besad den højre.

Anfører Martin Ørnskov udgjorde sammen med Frank Hansen den centrale midtbane. Højrekanten havde Martin Svensson, mens Christian Holst stod for den venstre.

Jesper Bech var hængende angriber, og helt i front skulle Kaimar Saag agere målskytte.

Dårlig start: AGF-føring efter et kvarters spil
Dommer Lars Christoffersen fløjtede til start i en kamp, der i begyndelsen hverken var hektisk eller chancerig. Begge mandskaber var afventende og tog ikke nogen unødige chancer. Frank Hansen havde det første forsøg på mål, da han efter 8 minutters spil headede en bold et stykke over mål.

SIF havde stor succes med at spille bolden ud over kanterne, og med Svenssons eksplosionskraft og Christian Holsts gennembrudsstyrke blev de en stor trussel for århusianerne.

Der skulle imidlertid ikke gå mere end 14 minutter, før en bold i dybden splittede SIF’s midterforsvar ad og gav en stor mulighed til Peter Graulund. AGF-spilleren spildte ikke sin chance og lobbede den en chanceløse Lasse Heinze. 0-1 og en ærgerlig start for hjemmeholdet.

Århusianerne lagde nu et hårdt pres på de rødklædte SIF’ere. Otte minutter efter målet tilfaldt der endnu engang en stor chance til Peter Graulund, igen efter et dybdeløb, men chancen løb ud i sandet, og gæsterne fik kun et hjørnespark ud af det.

Hårdt SIF-pres gav udbytte: Udligning ved Holst
Langsomt kæmpede hjemmeholdet sig tilbage. Kaimar Saag rev sig fri lige ude foran feltet, affyrede et velkvalificeret, hårdt spark, men uheldigvis ramte den stolpen. Bolden bandede ud til Martin Svensson, der lagde et indlæg ind til Christian Holst. Sparket på mål fra ham endte i nettet, desværre var det sidenettet.

En bolderobring af Dennis Flinta gav et par minutter efter et godt, langt angreb til SIF-spillerne. Bolden blev spillet flot rundt, Ørnskov hælafleverede, og til sidst var det Martin Svensson, som forsøgte sig med et skud, ærgerligt for ham og hjemmeholdet fløj bolden over mål.

SIF pressede massivt på og ønskede tydeligvis en udligning før pausen.

Det store boldovertag gav fem minutter før pausen endeligt udbytte. En god bold ud til Martin Svensson blev af ham lagt indover i feltet. Her dukkede Christian Holst op og kunne lige nøjagtig nå frem til bolden, som han prikkede ind under Steffen Rasmussen. Udligning til 1-1.

Jubel og god stemning
De mange tilskuere og SIF-maskotten Theis kunne nu juble, og de klassiske slagsange, også de mere skarpe over for rivalerne, væltede ind over banen. På udebaneafsnittet var der omvendt stille.

Lars Christoffersen fløjtede til halvleg i en kamp, som SIF var kommet rigtig godt med i. I angrebet havde det fungeret godt, specielt kanterne var blevet udnyttet til fulde. Forsvaret viste i nogen situationer en vis usikkerhed, men spillet var halvegen igennem blevet mere og mere lovende.

Overflod af SIF-chancer
Anden halvleg startede livligt op med et højt tempo fra begge hold, hvor SIF havde de fleste chancer.

Først var det Bech, som midt foran mål i straffesparksfeltets bue sparkede på kassen. Steffen Rasmussen i målet fik dog pareret med brystet, bolden endte ved Svensson, som sparkede lige forbi målet.

Herefter var det Holst tur til at sparke på mål, efter han modtog en bold fra Jesper Bech, men afslutningen blev grebet af AGF-målmanden. Minuttet senere var det så Svensson, som sparkede på mål – og endnu engang stod Rasmussen desværre, hvor han skulle.

Ustoppelige Jesper Bech ville dog ikke give op, han skød endnu en gang på mål et godt stykke ude fra. Et tørt hug lige ved siden af. Det lugtede af mere, for de farlige afslutninger og en nu meget solid defensiv med vigtige tacklinger gav hjemmeholdet en god start på 2. halvleg.

66 minutter spillet og Holst var lige ved at bryde igennem Århus-forsvaret. Han blev nedlagt lige uden for feltet og fik et frispark for sin indsats. Det efterfølgende frispark, sparket af selvsamme Holst, endte i muren og gik ud til hjørnespark.

I det næste kvarter sad hjemmeholdet tungt på spillet, uden dog at nå frem til nogen nævneværdige forsøg på mål.

Unge Nikolaj Ritter, der netop var blevet skiftet ind, prøvede sig med et fornuftigt skud ude fra efter et godt løb op ad i banen. Skuddet blev pareret af Steffen Rasmussen, Saag var først på returbolden, men målmanden kunne godt nå at få afværget det efterfølgende forsøg.

Et minut før lukketid spillede SIF efter flot kombinationsspil en bold ind midt foran mål et stykke ude foran feltet. Risgård afsluttede med et knaldhårdt skud, som desværre ramte stolpen. Bolden endte for fødderne af Holst, men også hans skud ramte stolpen og ud til et århusiansk målspark. Utur for Troels Bech og co.

Sidste fløjt fra Lars Christoffersen
Fire minutter var der lagt til, og da disse var passeret kunne dommeren fløjte kampen af efter en anden halvleg, der endte målløst.

Spillemæssigt og chancemæssigt havde det været en fornøjelse at følge SIF-mandskabet i dagens kamp, specielt anden halvleg var domineret af hjemmeholdet, og man så ikke skyggen af en chance til gæsterne. Resultatmæssigt kunne man godt undre sig lidt over, at det ikke var blevet til en sejr, for Silkeborg IF havde utallige af chancer i anden halvleg.

En tempofyldt og medrivende kamp var slut uden en sejrsherre. 1-1 stod der således på resultattavlen, da de 6401 tilskuere forlod stadion efter en Silkeborgindsats, der giver forhåbninger om flere point på kontoen.