24. juli 2010

Surt nederlag i Vestjylland

Silkeborg dominerede i store dele af lørdagens kamp mod FC Midtjylland, men det var hjemmeholdet, der efter to mål i anden halvleg sikrede sig tre halv-ufortjente point. Rajko Lekic var tættest på for SIF.

Silkeborg IF rejste lørdag eftermiddag til det vestjyske, hvor FC Midtjylland tog imod på MCH Arena. Ulvene åbnede Superligaen i sidste weekend med en sejr i Horsens, mens det som bekendt gik anderledes skidt for SIF, der fik en ordentlig én på hatten i Farum.

I sidste spillerunde i sidste sæson spillede SIF også i Herning, hvor det blev til et nederlag på 3-0. Til gengæld mødtes de to hold også i sidste sæson i anden spillerunde, hvor SIF slagtede ulvene med 4-0.

Til dagens kamp havde Troels Bech ændret på tre pladser i forhold til sidste uge. Ud gled Kaimar Saag, Christopher Poulsen og Jesper Mikkelsen, der alle tog plads på bænken.

På banen startede Lasse Heinze i målet med Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Thomas Hansen og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen foran sig.

På midten tog Christian Holst og Martin Svensson sig af kanterne, mens Frank Hansen og Martin Ørnskov passede maskinrummet – og Jesper Bech og Rajko Lekic lå placeret i front.

Ordentligt brag
Kampen begyndte i højt tempo fra begge holds side, men det blev ikke til chancer eller overhovedet afslutninger i opgørets indledning.

Efter otte minutter tvang Martin Svensson Danny Olsen til at trække en advarsel i en SIF-kontra, men det efterfølgende hjørnespark førte ikke til noget. Det samme var tilfældet i den anden ende, hvor Danny Olsen forsøgte sig med et ufarligt hovedstød.

Der blev kæmpet intenst i duellerne, og i det 16. minut bankede Thorbjørn Holst Rasmussen og Danny Olsen så hovederne sammen med et ordentligt brag. Spillet blev stoppet – men begge kunne gå fra banen. Thorbjørn Holst Rasmussen dog direkte i omklædningsrummet, hvor han skulle syes i øjenbrynet. Det fik Martin Ørnskov til at overtage i centerforsvaret på det kun ti mand store SIF-hold.

Chancefattig forestilling
I fasen med ti mand spillede SIF mest med lange bolde frem mod Rajko Lekic, der havde svære arbejdsbetingelser som ene mand i front. Alligevel fik han raget en god portion bolde til sig – og i det 24. minut blev SIF igen fuldtallige, da Thorbjørn Holst Rasmussen på ny entrerede banen.

Dommer Thomas Vejlgaard forærede kort efter FCM et hjørnespark, som SIF i første omgang fik clearet. Men på returen stod Mads Albæk klar med et hårdt skud – som strøg et par meter forbi.

I den anden ende kom Martin Svensson frem til en afslutning, men blev blokeret på vejen i den chancefattige – men veltændte – forestilling, hvor det især slog gnister i duellerne mellem Rajko Lekic og Martin Albrechtsen.

Lekic snert forbi
SIF havde efterhånden fået meget bedre fat i spillet, og bolden var for første gang mest på gæsternes fødder. Martin Svensson stod for en god afslutning i det 39. minut, hvor han trykkede af med et giftigt venstrebenshug, men Jonas Lössl reddede flot.

I den anden kom Brian Priske til en chance efter FCMs tredje hjørnespark, men Priskes flugter voldte ingen problemer for Lasse Heinze.

Problemer var der til gengæld for FCM-forsvaret i det 44. minut, hvor veloplagte Martin Svensson gik til baglinjen og smed et fornemt indlæg indover. Bolden svævede over forsvarerne og Lössl til Rajko Lekic, der headede – snert forbi på kampens hidtil største chance.

Derfor var stillingen 0-0 efter en første halvleg, som SIF arbejdede sig meget bedre ind i og dominerede mod slutningen.

Brændt friløber
SIF indledte anden halvleg som første halvleg sluttede – med et godt tryk ned mod FCM-målet. Thomas Hansen prøvede lykken med et skud i det 47. minut, men bragede det langt over.

Meget tættere på kom Martin Ørnskov med en friløber to minutter senere, men Jonas Lössl parerede skuddet og forhindrede en efterhånden fortjent SIF-føring.

Også Frank Hansen fik trykket af i en meget SIF-domineret fase af kampen, hvor gæsterne var overlegne i pasnings- og duelspillet.

FCM ufortjent i front
Tempoet faldt en smule herefter, hvor ingen af holdene lykkedes med angrebene – før i det 57. minut, hvor et velkomponeret SIF-angreb kun manglede få gram for at blive rigtig farligt via Christian Holsts snedige hælaflevering i feltet.

Men så – ud af ingenting i det 59. minut – fik ellers tandløse FC Midtjylland pludselig et straffespark, da Thomas Hansen rev Martin Albrechtsen omkuld i feltet.

Danny Olsen løb til bolden – og scorede sikkert til en ufortjent FCM-føring på 1-0.

2-0 til FCM
Ken Ilsø fik næste tilbud på en kontra i det 66. minut, men hans afslutning var i den særdeles tynde ende og voldte ikke Lasse Heinze problemer.

I det hele taget var FCM langt nede på egen banehalvdel, hvorfra de forsvarede sig godt – anført af luftstærke Martin Albrechtsen – og satsede på omstillinger.

Rajko Lekic fik sendt en bragende flugter godt mod mål i det 69. minut, men Jonas Lössl hev igen en pragtredning ud af handskerne.

Og midt i SIF-presset fik gæsterne så endnu en spand koldt vand i hovederne i det 70. minut. I et lykkehjul af en mulighed endte Ken Ilsø med at stå fri i venstre side af feltet – og via stolpen scorede han til 2-0.

Det var simpelthen et spørgsmål om skarphed, der havde givet FC Midtjylland den komfortable føring. SIF spillede godt – men ikke godt nok i de afgørende situationer foran både eget og ulvenes mål.

Nyt blod til holdet
Henrik "Tømrer" Pedersen forlod banen med tyve minutter igen, hvor Christopher Poulsen overtog på venstrebacken.

Martin Svensson var stadig livlig på kanten, og meget opspil kom herfra. Kaimar Saag kom på banen i stedet for Christian Holst i en offensiv satsning, men der var kun ti minutter at gøre godt med.

Sylvester Igboun og Ken Ilsø fik begge en mulighed efter en FCM-kontra, men Lasse Heinze reddede i to omgange.

Kaimar Saag forsøgte sig ligeledes uden held i den anden ende, og efterhånden fusede det hele ud til et særdeles ærgerligt nederlag på heden, hvor der i udtalt grad var skarpheden til forskel.

Med nederlaget kan det konstateres, at SIF stadig har et rundt nul i pointtabellen. Næste opgave er sæsonens første hjemmekamp, hvor Lyngby gæster det næsten nye Silkeborg Stadion på søndag klokken 16.00.

• 1-0 Danny Olsen (60