20. maj 2011

Sublim SIF-præstation

Frank Hansen leverede en pragtpræstation, krydret med en formidabel scoring, da Silkeborg IF besejrede AaB 4-3 i en vanvittig fodboldkamp fredag eftermiddag på Silkeborg Stadion.

Dagens to hold indledte forårets Superliga med et uafgjort resultat i Aalborg, og denne St. Bededag dag var tabellens placeringer væsentligt anderledes – men ikke desto mindre utroligt påvirkelige af dagens resultat. Derfor var der lagt op til et interessant opgør mellem dagens kombattanter.

Cheftræner Troels Bech lagde ud med en formation med Lasse Heinze på mål bag et forsvar med Frank Hansen og Christopher Poulsen på backpladserne, mens Thorbjørn Holst Rasmussen og Simon Jakobsen var i midterforsvaret. Dennis Flinta og Christian Holst tog sig af kanterne på midtbanen, hvor anfører Martin Ørnskov og Kasper Risgård lå centralt. Helt fremme Kaimar Saag og Fodbold College-elev Jeppe Illum i sin første startplads.

En taktisk indledning
Silkeborg IF startede højt på banen og det affødte straks en afslutning i det første minut. Dennis Flinta var højt placeret og sendte bolden indover hvor Christian Holst headede over mål. AaBerne svarede prompte igen med en dyb stikning til Morten Rasmussen, der tæt foran mål lod sig falde meget let til jorden med store beklagelser til følge – det gjorde ham ikke populær på et stemningsfyldt Silkeborg Stadion.

Efter otte minutter fulgte en stor chance til anfører Martin Ørnskov, der var millimeter fra at score for anden kamp i træk, da han var tæt på at snitte en frisparksbold fra Christopher Poulsen i mål – men bolden sneg sig over hårrødderne på anføreren og gik ud over linjen.

1-0 til gæsterne
På det efterfølgende målspark svigtede opdækningen, da bolden blev forlænget over hjemmeholdets forsvar – og Kayke kunne uhindret sparke bolden i mål til en tåbelig scoring til gæsterne efter 10 minutter.

Scoringen kom på en relativt ufarlig situation, hvor AaB havde målspark – som Karim Zaza i øvrigt ikke var i stand til at sparke – men opmærksomheden svigtede i et kort sekund, hvorefter chancen for nemt opstod, da Kayke løb fra forsvaret og uhindret kunne passere Lasse Heinze i målet.

Ærgerlig og surrealistisk start på kampen for hjemmeholdet.

1-1 på det næste angreb!!
Den scoring tændte Dennis Flinta, der på kanten af banen først lavede en flot vending på en AaB-spiller, og herefter sendte bolden knaldhårdt ind foran mål – hvor Kenneth Emil Petersen kom glidende og drejede bolden i eget net til udligning til 1-1 få sekunder efter det første mål!

Der var dermed underholdning for alle pengene, og nu foretog Troels Bech sin første planlagte taktiske ændring. Dennis Flinta gik ned i forsvaret, og skubbede både Christopher Poulsen og Frank Hansen frem på midtbanens kanter, hvorefter Christian Holst lagde sig ind bag ved angriberne. Formation: 3-5-2 for at skabe overtal på midtbanen – og det lykkedes straks. SIFerne satte sig tungt på spillet på den offensive banehalvdel, og stressede gæsterne markant.

1-2 til AaB
18 minutter var nu spillet på Silkeborg Stadion, og hjemmeholdets forsvar var nu igen i problemer. En lang fremlægning voldte Thorbjørn Holst Rasmussen problemer, og han tabte duellen til Anders Due, der sendte bolden indover til Kayke, der med hælen drejede bolden i nettet for anden gang, så gæsterne nu var foran med 2-1.

Hjemmeholdet havde dermed lukket to mærkelige mål ind, hvor en lang bold ikke blev behandlet med den fornødne aggressivitet.

Kaimar Saag fik kort efter en stor chance, da Christian Holst flot spillede bolden indenom forsvaret, men Karim Zaza fik reddet flot. I det hele taget virkede SIFernes angreb mere velovervejet, mes gæsternes to kanoner havde vist sig uhyggeligt effektive.

SIFerne kombinerede sig stadig godt rundt på banen, hvor overtallet på midtbanen var markant. Christopher Poulsen fik sendt bolden indover til Christian Holst, der headede på tværs til unge Jeppe Illum, som tog bolden ned med brystet – og blev tacklet i en situation, der lugtede fælt af straffespark.

Bombardementet fortsatte, og Kasper Risgård hamrede bolden på stolpen kort efter – og Frank Hansen forsøgte sig godt på den næste bold.

2-2 på en lækkerbisken!!!
Det kan lyde mærkeligt at snakke om SIF-dominans, når modstanderne havde scoret to gange, men faktum var, at Silkeborg IF sad markant på spillet og skabte store chancer. Efter 25 minutter fik anfører Martin Ørnskov plads til en drømmeaflevering over AaBs forsvar, hvor Frank Hansen løb ned i rummet, pillede bolden flot ned og udplacerede Karim Zaza i målet til fortjent scoring til 2-2! Sikke en kamp!

Det store spørgsmål kunne nu være, om Troels Bech skulle fastholde sin taktiske genistreg, som både gav spilovertag, chancer og mål – eller om der skulle skeles til AaBs to scoringer, som kom på to dybdebolde. Sålænge SIFerne var skarpe i deres genpres og forhindrede gæsterne i at få gang i kontraerne, så var der håb forude.

30 minutter var nu rundet på stadionuret i en fuldstændig forrykt fodboldkamp. Stemningen var i top på lægterne, og spillet var ganske underholdende. Silkeborg IF spillede meget boldsikkert og lagde et godt tryk på gæsterne. Skudstatistikken lød på 8-2 i SIF-favør og bolden var klart mest på hjemmeholdets fødder.

Lasse Heinze måtte dog hive sit topniveau frem endnu en gang, da han først fik en fingerspids på et dødeligt indlæg hvor gæsterne var helt frie foran mål – og sekunder senere reddede han et flot langskud fra Chris Rolfe. En kraftig advarsel til hjemmeholdet om at være opmærksomme på et giftigt AaB-hold.

Christopher Poulsen til 3-2!!!
Silkeborg Stadion kom i ekstase blot 13 sekunder før første halvlegs afslutning. En fantastisk dybdebold fra Dennis Flinta til Christian Holst splittede gæsternes forsvar fuldstændigt. Dansk-færingen knaldede bolden på tværs i feltet – og i samme sekund blev der nærmest helt stille på stadion – for Christopher Poulsen kom løbende i bagerste område om hamrede bolden utilgiveligt hårdt ind i kassen – 3-2 til Silkeborg IF! Sikke en kamp – og pausefløjtet lød få sekunder senere.

Silkeborg IF startede anden halvleg med samme formation som første – og startede dermed en anelse mere afventende, men dog stadig med god kontrol på bolden og spillet. Efter 53 minutter kom der så en kandidat til dagens kombinationsspil. I højre side blev bolden kærligt spillet rundt, for til sidst at ende hos Christian Holst på kanten af feltet, der med en følt hælaflevering fandt Frank Hansen på kanten – som kvitterede med et knaldhårdt indlæg. Desværre ramte bolden en AaB-spiller først, og forhindrede dermed en perfekt chance til hjemmeholdet.

I det hele taget var SIFerne rigtigt gode på bolden, som nu var på de rødes fødder i 60% af spillet. Der var virkeligt noget i luften, og man må virkeligt tage hatten af for Troels Bech og resten af Silkeborg IF-spillerne, der ikke bare var gode – de var markant gode!

Imponerende SIF-dominans
Som minutter skred frem blev Silkeborg IF stærkere og stærkere, og der var noget for alles smag: sikker boldomgang, der varede rigtigt længe af gangen, kombineret med tilpas store chancer og sikkert forsvarsspil.

Jeppe Illum tordnede bolden ind foran mål, hvor Kaimar Saag efter knap 60 minutter kom tæt på at øge SIF-føringen, men bolden gled lige akkurat lige forbi angriberen.

Det lugtede umiskendeligt af en ordentlig ørefuld til gæsterne, men der manglede stadig noget vitalt for at lukke kampen: en scoring til 4-2. Selvom AaBerne efter 71 minutter endnu ikke var kommet over midten af banen, eller havde lagt nerve i deres kontraforsøg, kunne det ikke være tilfældigt, at optursholdet ikke havde tabt i de sidste syv kampe – og dermed bejlede til at være et af forårets bedste hold.

Der blev løbet rigtigt mange meter hen mod kampens sidste kvarter, og begge hold begyndte nu at miste vitale kræfter.

4-2 ved Christian Holst!!!
Så kom scoringen endelig efter 78 minutter! AaBerne blev revet over på midten af banen, hvor Kasper Risgård fandt Jeppe Illum i dybden inde i feltet. Den unge Fodbold College-elev trak Karim Zaza til sig og spillede uselvisk på tværs i feltet, hvor først Kaimar Saag ikke fik fat i bolden – og i stedet tog Christian Holst over og sparkede sikkert bolden i nettet til den forløsende scoring til 4-2!

Sikke et mål – og forhåbentligt kunne SIFerne nu få lidt ekstra energi til at køre sejren hjem.

Reducering til 4-3
Få minutter efter kom den næste scoring – som desværre tilfaldt gæsterne. Et indlæg fra højre side blev mødt af Thomas Augustinussen, der headede bolden op i luften til sig selv – og inden Lasse Heinze kunne komme i mellem fik AaBeren drejet bolden ind til 4-3 efter 80 minutter.

Så kom der for alvor nerver på. Gæsterne pumpede nærmest alle mand frem på hjemmeholdets banehalvdel og sendte indlæg på indlæg ind foran målet. SIFerne holdt stand, og sendte en kontra afsted efter 84 minutter.

Henrik "Tømrer" Pedersen var blevet sendt på banen i stedet for unge Jeppe Illum, og han fik en stor chance, da en glimrende afslutning fra Frank Hansen blev pareret videre – men den rutinerede angriber måtte se sin afslutning blive reddet på stregen.

Så blev Martin Svensson sendt på banen, og lavede tryllerier på mållinjen foran hjemmepublikummet – for blot få sekunder senere at blive tacklet af Lasse Nielsen i noget, der meget gerne kunne have givet straffespark på en god dag.

Thomas Hansen blev sendt på banen efter 88 minutter i stedet for en hårdtarbejdende Kasper Risgård, der modtog et kraftigt bifald af publikum. Troels Bech gik forrest på linjen for at hjælpe SIFerne til en fortjent sejr – selvom der nu var utroligt mange nerver på. Gæsterne var nu bidske og troede på udligningen – og de kom længere frem på banen end de havde været i hele kampen.

Gyserafslutning
Tre minutters tillægstid blev annonceret! Væk var det kontrollerede spil med mange afleveringer i træk. I stedet var fight, nerve og menneskelige fejl i højsædet, og kampen bølgede frem og tilbage. Fra kanten af feltet fik Chris Rolfe forsøgt sig med et saksepark, som strøg forbi målet.

Til slut var Silkeborg IFs præstation markant bedre end gæsternes, og det fortjente sejr blev en kendsgerning – og 5. pladsen blev cementeret, samtidigt med, at endnu en sæson i Superligaen blev en realitet.

Næste kamp for Silkeborg IF bliver onsdag den 25. maj mod Lyngby på Silkeborg Stadion.

• 0-1 Kayke (10)
  • 1-1 Kenneth Emil Petersen (11