30. august 2016

Storsejr sender SIF videre i DBU Pokalen

Der var ingen slinger i valsen, da SIF tirsdag aften sendte jyllandsserie-holdet Åbyhøj ud af pokalturneringen med en knusende sejr på 9-0. Debut til Bisp og Moro. Og to mål af både Lyng og Helenius.

Der var fire rækker og en hel del klasse til forskel, da SIF tirsdag aften slog jyllandsserieholdet Åbyhøj ud af DBU Pokalen med en usvigelig sikker sejr på 9-0. Fodboldfolkene fra Århus-forstaden havde ellers lagt op til revanche i kampprogrammet med reference til det seneste pokalmøde mellem de to klubber – i 1976, hvor SIF vandt 2-1. Revance fik Åbyhøj-holdet imidlertid ikke. Slet ikke.

Ud over den store sejr kunne SIF glæde sig over to debutanter, Niels Bisp Rasmussen og Ibrahim Moro, hvis arbejds- og opholdstilladelse var faldet på plads tidligere på eftermiddagen. Mens Bisp fik startplads kom Moro på banen fra 2. halvlegs start. Nicklas Helenius scorede sine første to mål for SIF, og også Emil Lyng kom på måltavlen for første gang i SIF-trøjen. Også med to mål.

Cheftræner Peter Sørensen havde rystet posten i forhold til seneste Alka Superligakamp i Randers. Martin Thomsen og Dennis Flinta havde fået en fridag, og Davit Skhirtladze var draget i georgisk landsholdstjeneste. Det gav chancen til Niels Bisp Rasmussen i startopstillingen og dermed debut til den tidligere Vejle-spiller. Gustav Dahl havde fået ansvaret på venstrebacken i stedet for Mikkel Cramer og Frank Hansen fik en sjælden startplads på den centrale midtbane.

SIF forsøgte at sætte sig på kampen fra start, og første åbne chance kom til Andreas Albers i det 6. minut. Tæt under mål fik Emil Lyng skubbet bolden hen til Albers, der dog skrabede bolden forbi mål til målspark.

Helenius’ første scoring
Man skulle dog ikke vente længe, før den første scoring faldt. I det 9. minut scorede Niclas Helenius sit føste mål for SIF. Efter et godt gennemspillet angreb sparkede Helenius fra distancen, og bolden smuttede under Åbyhøj-målmand Henrik Lindhard ved nærmeste stolpe. SIF var både i føring og kontrol.

2-0 målet faldt i det 13. minut efter et hjørnespark. Gustav Dahl sparkede til nærmeste stolpe, hvor Simon Jakobsen forlængede. Emil Scheel headede bolden ned for fødderne af Andreas Albers, der tæt under mål kunne sætte en nem yderside på. Det lignede en form-sag for SIF’erne mod det lokale jyllandsserie-hold, der ellers havde samlet et par hundrede mennesker omkring grillpølser og fadøl i aftensolen.

Duften fra grillkullene
Båret frem af duften fra grillkullene kom Åbyhøj efter et kvarter til sin første afslutning. Et skud-forsøg blev rettet af i SIF-forsvaret, og Jens Rinke måtte ud i fuld længde for at vippe bolden til hjørnespark.

Det var dog fortsat SIF, der var i kontrol – og farlig foran det grønblusede hjemmeholds mål. Mikkel Vendelbo gjorde det til 3-0 i det 20. minut på en herlig helflugter. Han knaldede til en affaldsbold fra det trængte Åbyhøj-forsvar, og bolden drønede i nettet i den ene trekant.

Kampen var ved at udvikle sig til et skydetelt hos Henrik Lindhard i Åbyhøj-målet. Mikkel Vendelbo var tæt på sit andet mål efter knap en halv time, men en hurtig reaktion fra hjemmeholdets keeper forhindrede SIF-midtbanen i at blive noteret for sit andet mål i kampen. Til gengæld sørgede Emil Lyng for at score sit første mål for SIF da kampen rundede den halve time. Køligt lagde han bolden under Lindhard i Åbyhøj-målet.

Stor chance til hjemmeholdet
Åbyhøj fik en gylden mulighed for at komme på måltavlen 10 minutter før pausen, da Marc Lindhard mødte et indlæg tæt under mål. Med en refleksredning fik Jens Rinke afværget, og efterfølgende ryddede Simon Jakobsen op med en hovedstødsclearing. Det skulle vise sig at blive det tætteste, hjemmeholdet kom på en scoring.

I stedet for reducering øgede Emil Scheel til 5-0 for SIF, da han udnyttede et forsvarskiks hos hjemmeholdet til at stjæle bolden og sende den behersket i nettet.

I pausen foretog Peter Sørensen to udskiftninger. Ibrahim Moro kom ind til debut sammen med Nicolaj Agger, mens Scheel og Vendelbo fik tidlig fyraften. SIF var fortsat i kontrol, men knapt så målfarlige i den indledende del af halvlegen. Nicklas Helenius kom dog på måltavlen med sin anden scoring, da han headede Frank Hansen fine indlæg over i det lange hjørne efter godt en times spil. Det blev Helenius’ sidste aktion i kampen, idet han kort efter blev udskiftet med Mikkel Cramer.

Frank Hansen bragte sig også på måltavlen med et kvarter igen, da han satte en sikker inderside på bolden en meterspenge inde i feltet, og med 10 minutter igen øgede Emil Lyng med sit andet mål til 8-0 inden Nicolaj Agger sluttede festen til 9-0. Derved blev det. SIF er sikkert videre til 3. runde i DBU Pokalen.

SIF spiller først igen de 11. september – efter landskamppausen – hvor der er udekamp mod SønderjyskE. Næste hjemmekamp er 17. september, hvor AGF kommer på besøg på Mascot Park med kampstart kl. 16.00.

DBU Pokalen, 2. runde, tirsdag den 30. august 2016 kl. 17.30 på Åbyhøj Stadion:
Åbyhøj IF – Silkeborg IF 0-9 (0-5)
Mål: 0-1 Nicklas Helenius (9.), 0-2 Andreas Albers (13.), 0-3 Mikkel Vendelbo (20.), 0-4 Emil Lyng (30.), 0-5 Emil Scheel (37.), 0-6 Nicklas Helenius (64.), 0-7 Frank Hansen (75.), 0-8 Emil Lyng (80.), 0-9 Nicolaj Agger (82.)
Åbyhøj IF (4-4-2): Henrik Lindhard – Rasmus Niebur (58.: Jacob Hansen), Søren Riis Christensen, Shayan Shapar, Jesper Kragh – Jesper Thor Larsen (71.: Kasper Jepsen), Alexander Suder, Frederik Hammershøj (60.: Rasmus Snor Carstensen), Alexander Aharonian – Mathias Lose, Marc Lindhard.
Cheftrænere: Jesper Lose og Lasse Bak.
Silkeborg IF (4-4-2): Jens Rinke – Jens Martin Gammelby, Niels Bisp Rasmussen, Simon Jakobsen, Gustav Dahl – Emil Lyng, Frank Hansen, Mikkel Vendelbo, (46.: Ibrahim Moro), Emil Scheel (46.: Nicolaj Agger) – Andreas Albers, Nicklas Helenius (68.: Mikkel Cramer).
Cheftræner: Peter Sørensen