11. maj 2016

Solid indsats bag sikker SIF-sejr

Spillemæssigt nåede SIF ikke Himmelbjerg-højde onsdag aften mod Skive. Men sejren var usvigelig sikker, og dermed blev der sat yderligere tre point ind på kontoen i kampen for oprykning.

En flot kulisse med det sæsonrekordstore publikumsantal på 4.348 mennesker i forårssolen bød spillerne velkomne. Spinning-event, gratis adgang indtil en halv time før kickoff og herligt forårsvejr havde vækket fodbold-lysten i Søhøjlandet.

SIF-spillerne kvitterede med en solid sejr på 3-1 efter en kamp, der godt nok ikke bød på spil i himmelbjerghøjde, men som alligevel eftrlod et solidt og sikkert aftryk fra hjemmeholdet. To mål af Andreas Albers understregede den høje SIF-angribers fine forårsform, og et frisparksmål af Martin Thomsen satte også ild på midtbanespillerens forår.

Både Vejle og Vendsyssel vandt imidlertid også, og dermed er der fortsat højspænding i kampen om den sidste oprykningsplads.

Cheftræner Peter Sørensen havde kun foretaget en enkelt udskiftning i sin startopstilling i forhold til seneste opgør tre døgn tidligere – 1-0 sejren over HB Køge. Og den var han tvunget til, idet Robert Skov var ude med karantæne. I hans sted startede Nicolaj Agger inde på midtbanens højrekant.

Agger med første chance
SIF forsøgte igen at sætte sig tungt på kampen fra start. Skive bed dog godt fra sig, og man skulle frem til kampens 10. minut, før SIF kom frem til den første alvorlige chance. Nicolaj Agger trak ind i banen og fyrede venstrebenet af. Bolden havde retning mod fjerneste målhjørne, men sneg sig lige udenom rammen til målspark. Davit Skhirtladze tog et par snævre træk i feltet to minutter senere – og blev tacklet. Han appellerede for straffespark, men dommer Henrik Overgaards fløjte var tavs.

Skive var ikke ufarlige på sine kontra-angreb. Højrebacken Andreas Albech havde et godt gennembrud i duel mod Ritter efter godt et kvarter. Han kom også forbi Ritter og ind i feltet, hvor han faldt omkuld. Ligesom i den modsatte ende afviste dommer Overgaard dog, at der skulle være straffespark. Minuttet efter sparkede Frederik Brandhof forbi bolden i feltet efter et godt hovedstødsoplæg.

Ingen af holdene formåede for alvor at få tingene til at hænge sammen med mange boldtab på midten af banen som resultat. Tilfældigheder opstod – også i felterne, og efter godt en halv time var der flipper-spil i Skive-forsvaret. Først fik Emil Scheel kastet sig og forsøgte et spark, der blev blokeret, og bagefter var det Skhirtladze, der missede sit træf på bolden. En farlig chance, men også symptomatisk for kampen lidt noget rod.

Dødbold skabte liv og 1-0 føring
I den slags situationer er det ofte dødbolde, der skal opløse dødvandet, og sådan blev det også denne aften. I det 36. minut steg Andreas Albers til vejrs på et hjørnespark og sendte med hovedet bolden i nettet til SIF-føring 1-0. Stemningen steg betragteligt blandt de mange tilskuere.

Og stemningen fik endnu et hak fra 2. halvlegs start. SIF kom determinerede ud i bestræbelserne på at hæve kvalitetsniveauet et hak eller to. Det udløste et mål allerede efter to minutters spil. Fra baglinjen sendte Emil Scheel bolden ind foran mål, hvor Andreas Albers med sin anden scoring i kampen og 12. sæsonscoring i alt bragte SIF på 2-0.

Skive gav dog ikke op, og knap midtvejs i 2. halvleg faldt reduceringen ved skibonitternes topscorer Mikael Uhre. Køligt lagde han bolden fladt i nettet.

Thomsen med frisparksmål
Herefter gik kampen ind i en slags stillingskrig, hvor Skive ikke rigtigt fik greb om et modpres, og hvor SIF havde svært ved at spille sig frem til chancer. Peter Sørensen sendte Ulrik Flo på banen som erstatning for Davit Skhirtladze, og nordmanden havde en fod med i en del efter sin entre. Det var dog Jens Martin Gammelby, der var tættest på. Med mod på mål affyrede han venstrebenet efter et godt træk ind i banen, men i modsætning til tre døgn tidligere måtte han se bolden gå lige over mål.

Atter var det dog en dødbold, der fik gang i kampen igen. På et frispark lige udenfor feltet sparkede Martin Thomsen på mål, og bolden sneg sig i nettet ved den fjerneste stolpe bag muren, hvor Daniel Krog i Skive-målet ikke nåede ud. Stor jubel hos Thomsen. Det mål betød meget for den tidligere Skive-spiller, der stadig er bosat i byen ved fjorden.

Med føringen på to mål handlede det om at køre tingene hjem, og til det formål blev Andreas Albers klappet fra banen og erstattet af Frank Hansen.

Missionen lykkedes, og dermed kan SIF se frem til to udekampe med uhyre vigtige point på spil. Mandag, 2. Pinsedag, gælder det Fredericia og søndagen efter AC Horsens inden sæsonen slutter på Mascot Park med hjemmekamp mod Vejle lørdag den 28. maj kl. 15.00.

Det kan blive en uhyggeligt spændende kamp-serie for SIF.

Bet25 Ligaen, 30. spillerunde, onsdag den 11. maj kl. 18.30 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Skive IK 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Andreas Albers (36.), 2-0 Andreas Albers (47.), 2-1 Mikael Uhre (65.), 3-1 Martin Thomsen (76.)
Advarsler: Ingen
Tilskuere: 4.348
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Nicolaj Agger (90.: Gustav Dahl), Martin Thomsen, Mikkel Vendelbo, Emil Scheel – Davit Skhirtladze (68.: Ulrik Flo), Andreas Albers (80.: Frank Hansen).
Cheftræner: Peter Sørensen
Skive IK (4-5-1): Daniel Krog – Andreas Albech, Jens Berthel Askou, Rasmus Lauritsen (28.: Jakob Andersen), Mikkel Cramer -Ruben Nygaard (62.: Musefiru Ashiru), Mikkel Frankoch, Mathias Pedersen, Ayinde Lawal, Frederik Brandhof – Mikael Uhre
Cheftræner: Joakim Matsson

• 1-0 Andreas Albers (36.)
  • 2-0 Andreas Albers (47.)