28. august 2010

Snydt for point i Esbjerg

Silkeborg IF måtte indkassere et bittert nederlag til Esbjerg på 2-1 på trods af en flot første halvleg. Henrik “Tømrer” Pedersen fik uretmæssigt annulleret et mål til slut, og SIF blev snydt for et straffespark.

Det er altid surt at tabe en fodboldkamp, men det er ekstra bittert, når man bliver snydt af dommerkendelser. Silkeborg IF blev snydt for både et straffespark og et mål i de døende minutter i nederlaget på 2-1 til Esbjerg.

Cheftræner Troels Bech beskrev inden lørdagens brag kampen som en seks points-kamp på hans gamle hjemmebane i Esbjerg.

Og med onsdagens 4-2 sejr over Vejle i pokalturneringen var det et udehold med selvtillid, som mødte op på den indbydende bane i Esbjerg.

Silkeborg IF døjer med en lang række skader og en karantæne til Jim Larsen. Det betød, at Troels Bech var nødt til at ændre på flere pladser i startopstillingen.

På mål var Lasse Heinze, og foran sig havde han Christopher Poulsen på venstre back, Simon Jakobsen og Thorbjørn Holst Rasmussen i midterforsvaret og Thomas Hansen på højre back.

Formstærke Martin Svensson indtog højre midt, og i maskinrummet lå Frank Hansen og Martin Ørnskov, imens Christian Holst var at finde på venstre fløj.

Helt fremme lå Jesper Bech og Kaimar Saag.

Således lettere amputeret kunne SIFerne begynde jagten på sæsonens tre point på det flotte Blue Water Arena i Esbjerg.

Stille start – Esbjerg i front
Og den jagt begyndte efter planen. Udeholdet satte sig på spillet og havde inden for de første fem minutter flere indlæg fra både højre og venstre side, uden at det dog for alvor blev farligt inde foran Hradeckys mål.

Hjemmeholdet kom dog bedre med, og kampen udviklede sig til et spillemæssigt slagsmål på midten af banen, uden at holdene kunne spille sig frem til chancer.

Efter 14 minutter kom kampens første store chance, da Esbjerg sparkede et frispark ind i SIFs straffesparksfelt, som ingen spillere rigtigt nåede frem til, så den landede lige foran Lasse Heinze, som med et dårligt udsyn fik reddet bolden.

To minutter senere gik det galt for udeholdet. Et indlæg fra Esbjergs højre side af Jeppe Mehl ramte heldigt Arnór Smárason, som uden at kunne nå at reagere fik dirigeret bolden ind bag Lasse Heinze. Flot opspil af hjemmeholdet, men det var vist mere held end forstand, at bolden røg over stregen.

Fantastisk udligning
Esbjerg havde sat sig på spillet i denne periode, men det skulle heldigvis kun vare kort. Martin Svensson havde haft flere aktioner i begyndelsen af kampen, som havde været lige ved og næsten, men efter 22 minutter lykkedes det til fulde for ham.

Han satte Jeppe Mehl af på højrefløjen og lagde et indlæg ind til Jesper Bech bagest i feltet, hvor Bech liggende i luften kunne flugte bolden i mål. Flot, flot mål af Silkeborg IF og fortjent udligning.

Så var der igen dømt stillingskrig mellem to de hold. Martin Svensson var kort efter ved at bryde igennem igen, og i den anden ende var Tim Janssen tæt på at komme igennem, men han blev stoppet af Simon Jakobsen.

Esbjerg under pres
Kampen var præget af en del fejlafleveringer fra begge sider – flest fra Esbjerg – og det åbnede for chancer i begge ender. Arnór Smárason havde et godt forsøg i sidenettet, og i den anden ende havde Martin Ørnskov en flot dribletur, som først blev stoppet helt nede ved baglinjen inde i feltet.

Det var ganske underholdende spil, og Silkeborg IF kunne absolut være indsatsen bekendt. Specielt Martin Svensson viste, at han er både lynhurtig og gennembrudsstærk.

Fire minutter før pausen var Kaimar Saag tæt på at bringe SIF i front, da han var lige ved på at møve sig foran sin oppasser, men Hradecky fik reddet den spidse afslutning helt nede ved stolpen. Det var virkelig Silkeborg IF, der styrede kampen, men de røde måtte nøjes med 1-1 ved pausen.

Esbjerg ufortjent på 2-1
Anden halvleg begyndte lige som første halvleg med chancer i begge ender. Christian Holst havde to gode aktioner, hvoraf han ved den ene fandt Kaimar Saag helt fri i feltet. Esteren var dog lige på den forkerte side af offside.

I den anden ende havde Peter Nymann et langskud, som Lasse Heinze dog fik suget til sig.

Silkeborg var stadig i førersædet, og derfor var det endnu mere surt at acceptere, at Esbjerg efter 56 minutter igen kunne bringe sig i front. Et hjørnespark blev sparket langt, hvor Nicolai Høgh nåede højst og headede bolden i mål. Lasse Heinze blev foran Høgh væltet omkuld efter dét, der unægteligt lignede et frispark. Men dommer Michael Svendsen pegede på midterlinjen i stedet for frispark.

2-1 stod der på måltavlen, men det var absolut ikke efter spil og chancer. SIFerne lod sig heldigvis ikke slå ud af endnu engang at være kommet bagud, og i minutterne efter målet måtte Hradecky i Esbjerg-målet ud i fuld længde for at redde til hjørne.

Janssen på spil
Efter 65 minutter fik Esbjerg en virkelig stor mulighed for at komme bringe sig yderligere foran. Tim Janssen fik tilfældigt en høj bold med sig i feltet, som han først bankede lige på Lasse Heinze, og på riposten fik Heinze nok engang reddet til hjørne.

Nu var det i stedet for hjemmeholdet, der sad på  kampen, og et par minutter senere var Janssen igen på spil foran mål, men han sparkede heldigvis forbi bolden.

Lekic og Tømrer på banen
Silkeborg IF fik ikke i samme grad spillet sig til chancer som i første halvleg. Troels Bech lavede derfor to indskiftninger.

Først gik Martin Svensson ud til fordel for Rajko Lekic, og senere kom Henrik ”Tømrer” Pedersen ind i stedet for Thomas Hansen. Det betød, at Frank Hansen gik ned på højre back, og ”Tømrer” lagde sig helt i front sammen med Rajko Lekic, imens Kaimar Saag spillede højre midt.

Det fik dog ikke den ønskede effekt, og Esbjerg fik derimod flere store chancer til blandt andet Jesper Lange, som var blevet skiftet ind.

Fem minutter før tid var Silkeborg IF i to omgange tæt på at bringe balance i regnskabet på to hjørnespark. Thorbjørn Holst Rasmussen kom højst til vejrs, men headede lige forbi mål.

Snydt for straffe og mål
Det blev indledningen til et gigantisk SIF-pres i slutningen, hvor Thomas Bælum kom på banen i stedet for Kaimar Saag. Udeholdet lagde en massiv ring rundt om Esbjergs straffesparksfelt, og det var med store chancer til følge.

Først blev en bold reddet af en blåstribet spiller med hånden, før den ville være røget i nettet. Dommerens fløjte var tavs.

Tavs var Michael Svendsens fløjte dog ikke kort efter, da Henrik ”Tømrer” Pedersen headede bolden i mål. Offside, mente Svendsen, selvom billederne viste, at ”Tømrer” var på den rigtige side, da han sendte udligningen i nettet.

Silkeborg IF blev altså både snydt for et mål og et straffespark og måtte rejse hjem med et nederlag på 2-1.

Nu venter der en landskampspause, inden Silkeborg IF skal møde FC København d. 11. september i Parken.

• 1-0 Arnór Smárason (16)
  • 1-1 Jesper Bech (22)
  • 2-1 Nicolai Høgh (56)