5. april 2012

Silkeborg vandt over Aarhus

Der er sejre … og så er der sejre over AGF. Det var en af dem i dag! Efter massivt spilovertag blev det Christian Holst der med to mål satte kronerne på Silkeborgmandskabets flotte holdindsats i 2-1 sejren.

Vi er fælles om mange ting i lille Danmark. Måske mest af alt om fodbolden, der igen og igen byder på fantastiske oplevelser og samtalegods i lange baner. Lokalt og nationalt. Et smukt fællesskab er det -men i dag blev det nationale fodboldfællesskab for en stund delt i to. Dannebrogs rød-hvide farver gik hver til sit i 2 x 45 minutter, mens de røde og de hvide heroisk udkæmpede slaget om Jylland. Eller i hvert fald slaget om en del af Jylland.

Rød start på kampen
Kampen startede jævnbyrdigt ud, men Silkeborg nåede til flest afslutninger i de indledende minutter. Den farligste stod Risgård for. Risgård spillede bolden ind tæt foran mål, men Christian Holst nåede lige hen til bolden. Men en udmærket start fra Silkeborg, der nåede flere afslutninger inden for kampens første fem minutter uden dog for alvor at blive farlige.
Chancerne hørte op de næste 5-10 minutter, hvor AGF dog havde svært ved at komme ret langt over midterlinjen. Ellers et nogenlunde jævnbyrdigt første kvarter, hvor Silkeborg dog var de mest nærgående.

Dødbolde og flotte afleveringer fra Risgård
Efter det første kvarter forsøgte De Hvide at komme længere frem på banen, men Silkeborg stod godt imod, så AGF blev ikke for alvor farlige. Selvom Silkeborg i flere omgange gav lidt for mange bolde væk. I den anden ende lykkedes det adskillige gange Silkeborg at tilkæmpe sig dødbolde. Farligst blev et frispark fra Dennis Flinta efter 20 minutter, men AGFs målmand fik pareret uden de helt store vanskeligheder. Mange af AGFs fremløb blev stoppet af godt arbejdende Daniel A. Pedersen og Frank Hansen, der i store dele af første halvleg var her, der og alle vegne.

Kampens hidtil største chance kom efter 27 minutter, hvor Risgård flot gav Jesper Bech en friløber. Bech endte dog i en tæt løbeduel med AGFs forsvarsspiller, som nåede bolden først tæt ved AGFs mål. En flot aktion fra de røde, men desværre manglede den sidste halve meter. Næste større chance var også rød. Igen stod Risgård for den gode aflevering, men afslutningen fra Holst røg langt over målet. Men en første halv time, som Silkeborg klart havde mest ære af. Desværre uden rigtig store chancer til nogen af holdene.
Så kom en kæmpemulighed til Jesper Bech efter 37 min. Et indlæg fra Flinta endte hos Bech, der forsøgte at helflugte bolden fra venstre side af feltet. Bech ramte dog ikke bolden rent, og men tæt på var det for Bech, der havde flere gode aktioner i første halvleg.

To mål – ét annulleret
38 minutter inde i første halvleg fik de fleste på Mascot Park sig noget af en opvågning, da Søren Berg scorede for AGF efter et indlæg fra Søren Larsen. Kampens dommer annullerede dog målet, da linjevogteren signalerede offside. Få minutter efter skete der så ting og sager i den anden ende, da Silkeborgs Christian Holst en meter fra AGFs mål kunne banke bolden i kassen til 1- 0 – og Silkeborg kunne fortjent gå til pausen med en 1-0 føring. Oplæggeren til målet var ingen anden en Risgård, der i løbet af første halvleg lavede mange flotte afleveringer i nærheden af AGFs mål.

Frisk åbning på anden halvleg
Anden halvleg startede med en meget stor chance til Tømrer, der fik afsluttet lidt for blødt på et indlæg fra Jesper Bech. Tømrer fik bolden i fart i højre side af feltet, men afslutningen blev lige præcis sparket til hjørne af AGFs forsvarsspiller. En frisk start på anden halvleg.

Efter 50 minutter viste AGFs offensive midtbanespiller, Stephan Petersen, sin hurtighed, og var meget tæt på at give SIF problemer. Hans indlæg endte hos en AGFer tæt foran Silkeborgs mål, men heldigvis manglede skarpheden.
I den anden ende fik Daniel A. Pedersen kort efter hovedet på endnu en flot aflevering fra Risgård, men Pedersen fik ikke nok fart på bolden, der blev parreret af AGFs målmand.

Mååål – Christian Holst x 2
Efter 56 minutter fandt Henrik Tømrer Pedersen med en fin indspilning Christian Holst, der for anden gang i kampen fik sidste fod på bolden. Holst modtog bolden tæt foran mål, drejede rundt og prikkede bolden i mål. 2-0 til Silkeborg.
Silkeborg fortsatte med at presse på, og manglede flere gange kun den sidste aflevering for at kunne bringe sig yderligere foran mod et AGF-hold, der ikke for alvor bed fra sig.
Farligst for AGF var Stephan Petersen, der med sin hurtighed flere gange udfordrede Silkeborgs spillere, men Petersen manglede hver gang det sidste for at blive rigtig farlig.

25 minutter igen – chance på chance
Risgård brød et AGF-opspil og kom selv til afslutning, men AGFs Anders Kure bremsede bolden med hovedet. Kort efter fik Silkeborg kampens trediestørste chance. Efter lidt klumpspil i feltet havnede bolden i venstre side, hvor der desværre stod lidt for mange AGFere og forhindrede Risgård i at sparke den ind. Og Silkeborg fortsatte med at presse på. AGFs indskiftning af Peter Graulund gav dog  lidt mere pondus oppe foran, og kampen fik dermed flere chancer i begge ender.

10 minutter i sejr
Med 8 minutter igen måtte indskiftede Kaimar Saag udgå efter et uheldigt slag på næsen, som han brækkede tidligere på året. Ind kom i stedet Nicolaj Ritter, der straks kom i fokus. Han modtog bolden i venstre side af banen, trak ind mod feltet, hvor han spillede en næsten fri Risgård. Risgård fik desværre foden lidt for meget under bolden, der endte over mål.

2-1 – uhada
Med blot 5 minutter igen kom AGF så for alvor i gang. Peter Graulund modtog bolden i venstre side af feltet og drejede bolden ind til 2-1 efter assist fra Kasper Povlsen. AGFs mål blev indledningen til en farlig afslutning for Silkeborg. Det blev spændende, men AGF kom heldigvis for sent i gang efter et massivt Silkeborg-overtag igennem det meste af kampen. Efter fire minutters overtid kunne Mascot Park bryde ud i jubel. Fortjent 2-1 sejr til de røde – og forbi AGF i Superligastillingen foran mere end 6400 tilskuere. Sådan!