20. august 2013

Silkeborg mødt af et velforberedt hold i Aarhus

Værterne fra Aarhus 1900 havde forberedt sig i forsvaret inden aftenens kamp, og det gav Silkeborg IF modstand – særligt i første halvleg, men efter pausen lærte SIF aarhusianernes spil at kende, og så lykkedes chancerne bedre.

I Aarhus havde hele klubben været på arbejde siden klokken 7.30 for at gøre klar til pokalkampen mod favoritterne fra Silkeborg, og det var også et forberedt hold unge mænd fra Aarhus 1900, der tirsdag aften tog imod Silkeborg IF. Trods resultatet på 1-4 var der for en gangs skyld jubel og sejrsråb fra begge omklædningsrum efter kampen.

Udfordret i forsvaret
Det var favoritterne fra Silkeborg, der sad på spillet i langt det meste af kampen, men det var først i anden halvleg, at boldene begyndte at ryge forbi hjemmeholdets nye målmand. Første halvleg var præget af mange chancer til Silkeborg helt fra starten, hvor både Nicolaj Køhlert, Christian Sørensen og Jeppe Illum kom til skud.

Først efter en lille halv time lykkedes det endelig Morten Beck Andersen at heade bolden i mål og bringe SIF foran med 0-1. Det blev resultatet af 1. halvleg efter endnu et par chancer til blandt andre Nicolaj Ritter og Jeppe Illum, som begge blev reddet af 1900’s målmand.

Vidarsson dobbelt målscorer
2. halvleg blev indledt med små chancer, men det var stadig Silkeborg IF, der sad på spillet. Godt 10 minutter inde i 2. halvleg tog indskiftede Emil Scheel fat og skød mod mål tre gange inden for fem minutter, men først tredje gang lykkedes det ham at få bolden i nettet og dermed bringe SIFerne foran 0-2.

SIF fortsatte med at angribe, og i 65. minut blev Bjarni Vidarsson skiftet ind. Allerede fire minutter senere opfangede han Jeppe Illums returbold fra overliggeren og sparkede den i nettet. Kun tre minutter senere fordoblede Vidarsson sit måltal efter et frispark fra Emil Scheel, hvor Jeppe Illum i første omgang brændte.

Personlig sejr til hjemmeholdet
I fortsættelsen så det ud som om, hjemmeholdet var ved at være træt, og Silkeborg var ved at lære banen og serie 2-holdet at kende, men med et lille kvarter tilbage af kampen reducerede Aarhus 1900’s Karsten Spaabæk til 1-4, og så var der jubel og sang blandt de 653 fremmødte tilskuere.

Mod kampens slutning brændte Emil Scheel på en friløber, men sejren var forlængst i hus, og SIF kan nu begynde at forberede søndagens NordicBetligakamp mod Hvidovre og pokalkampen i 2. runde mod AaB torsdag den 28/8. Begge kampe spilles hjemme på Mascot Park.

Aarhus 1900-Silkeborg IF 1-4 (0-1)
Mål: 0-1 Morten Beck Andersen, 27., 0-2 Emil Scheel, 58., 0-3 Bjarni Vidarsson, 68., 0-4 Bjarni Vidarsson, 71., 1-4 Karsten Spaabæk, 78.
Tilskuertal: 653
Silkeborg IF (4-2-3-1): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Sune Kiilerich (46.: Emil Scheel), Jesper Mikkelsen, Nicolaj Ritter – Daniel A. Pedersen, Nicolaj Køhlert – Christian Sørensen, Jesper Bech (70.: Bjarni Vidarsson), Jeppe Illum – Morten Beck Andersen.

• 0-1 Morten Beck Andersen