15. juli 2012

Silkeborg hev premieresejr i land

Silkeborg åbnede Superligaen-sæsonen 12/13 ude mod Esbjerg. Med to scoringer af Pourié og en enkelt af Risgård, kunne de røde rejse hjem til Søhøjlandet med en 2-3 sejr, tre point og flot moral i bagagen.

På en søndag eftermiddag midt i industriferien drog Silkeborgs Superligamandskab mod vest. Nærmere betegnet var destinationen Blue Water Arena i Esbjerg. Her skulle SIF møde det vestjyske fodboldflagskib fra EfB i sæsonens første kamp i landets bedste fodboldrække. Og det blev en kamp med chancer i begge ender, hvor SIF viste sig som det skarpeste hold. Ja, vel nærmest det mest kyniske – i ordets mest positive fodboldforstand.

Frisk start af oprykkerne
På et velbesøgt Blue Water Arena fløjtede dagens dommer Michael Johansen kampen i gang, og oprykkerne viste straks tænder, da en Esbjerg-angriber satte fart på midten af banen og spurtede alene mod Lasse Heinze i SIF-målet. Silkeborgs venstreback, Jesper Mikkelsen, afværgede angrebet med en glidende tackling efter et imponerende tilbageløb over en kvart bane. Kort efter var Esbjerg endnu engang tæt på ved kantspilleren Jakob Ankersen. Ankersens forsøg strøg dog lige forbi den ene opstander. Esbjerg kom i det hele taget til flere gode indlæg fra højresiden i løbet af kampens første 20 minutter, men SIF-forsvaret afværgede hver gang.

1. MÅÅÅL til SIF
Efter en god start af Esbjerg, var det Silkeborgs tur til at være farlige. I det 25. minut modtog Jesper Bech bolden i en gunstig position på midten af Esbjergs banehalvdel, og herefter gik det hurtigt. Han tog et par skarpe træk ind i banen og i stedet for at sparke selv, afleverede han til Marvin Pourié, som lige på kanten af offside var en-mod-en med Esbjerg-keeper Lukas Hradecky. Her viste SIF-angriberen ingen nåde, og med et godt træk og efterfølgende spark, gjorde han det til 0-1. God indbyrdes forståelse mellem Silkeborgs to frontløbere i en periode, hvor Esbjerg ellers havde teten.

Hjemmeholdet vedblev dog med at give prøver på deres offensive kvaliteter. Således havde Jesper Lange et nærgående hovedstød, Sebastian Andersen var tæt på med et godt frispark, og Esbjergs nyerhvervelse, Davidson Dropo-Ampem, var ligeledes tæt på med et skud på kanten af feltet. Silkeborg red dog stormen af og kunne gå til pause med en 1-0 føring.

Hurtig scoring til EfB
Efter pausen var det igen Esbjerg, der startede bedst. Et indlæg fra venstresiden nåede ind til Jesper Lange, som fik tåen på. Lasse Heinze kom godt ned med en fodparade, der i denne situation holdt Esbjerg fra at score. To minutter senere og 49 minutter spillet kunne Lasse Heinze dog intet stille op. Først afværgede han endnu et spark fra Jesper Lange. Risposten endte så hos Martin Braitwaite, der uhindret kunne sparke bolden ind bag en sagesløs SIF-keeper. 1-1.

2. MÅÅL til SIF
Silkeborg bed heldigvis hurtigt fra sig i den særdeles underholdende kamp. Runsewe fandt Kasper Risgård i en fri position på kanten af feltet. En skudfinte og så lå bolden perfekt foran Risgårds venstreben. Desværre for nr. 21 hamrede han den på overliggeren. Netmaskerne forblev derfor urørte i den situation.

Der skulle dog blot gå 5 minutter, før Risgård igen var farlig. Og denne gang fik han sendt bolden i kassen. I det 65.minut modtog han endnu engang bolden på kanten af feltet, og hvor han før sparkede med venstre, var det nu højreskøjten, der blev brugt. Et velplaceret inderside-spark uden for Hradeckys rækkevidde, og så stod der 1-2 til Silkeborg.

Kortvarig føring
SIF-føringen holdt desværre ikke mange minutter, for i det 70.minut blev det 2-2. Efter flot Esbjerg-spil i venstresiden endte bolden hos Sebastian Andersen, som slog et perfekt indlæg lige ind i hovedet på Jesper Lange. Lange var sikker i sin sag, og headede bolden i kassen forbi en sprællende – og igen sagesløs – Heinze i SIF-målet.

3. MÅÅL til SIF
Men de røde viste fantastisk moral og blot 5 minutter gik der, før bolden igen endte i rusen. Og denne gang med en SIF’er som afsender. Et hjørnespark fra Jesper Mikkelsen kom i det 75. minut helt over til Dennis Flinta ved bagerste stolpe. Her headede den netop indskiftede Flinta bolden på tværs af feltet, hvor den, via stolpen og Marvins hæl, røg ind over stregen. Marvin blev signatør, men hele trekløveret Flinta, Mikkelsen og Pourié havde stor ære af målet. 2-3 til Silkeborg.

Esbjerg pressede på i resten af kampen, men ingen af holdene formåede at score yderligere, og SIF kunne derfor trække sig sejrrigt ud af sæsonens første kamp. Slutresultat 2-3 til Silkeborg og sikke en start på den nye sæson for Søhøjlandets Helte.

Hvis du ikke allerede havde planlagt at komme til sæsonens første kamp på hjemmebanen, Mascot Park, på fredag kl. 18.30, ja, så er der altså al mulig grund til at sætte et stort rødt og hvidt kryds i kalenderen. AC Horsens kommer på besøg, så der er tale om et lokalbrag, når de flotte tre point fra i dag skal have støtte på Superligakontoen.

• 0-1 Marvin Pourié (25.)
  • 1-1 Jakob Ankersen (48.)
  • 1-2 Kasper Risgård (65.)
  • 2-2 Jesper Lange (70.)
  • 2-3 Marvin Pourié (76.).