8. maj 2016

Sikker 1-0 sejr til SIF

Sejrens størrelse blev mindre end fordelingen af spil og chancer retfærdiggjorde i 1-0 gevinsten skabt på Jens Martin Gammelbys mål i 1. halvleg.

Der var kraftspring for alle pengene, da SIF søndag eftermiddag vandt 1-0 over HB Køge og dermed kom tilbage på sejrssporet. Jens Martin Gammelby stod for kampens enlige scoring i 1. halvleg, og den tidligere springgymnast fejrede det med et kraftspring i de efterfølgende jubelscener. SIF havde intiativet i det meste af kampen og holdt stort set HB Køge fra chancer, og på baggrund af det antal chancer, SIFerne spillede sig til, burde sejren have været større.

Cheftræner Peter Sørensen havde valgt samme startformation som i seneste kamp mod Vendsyssel – og i øvrigt nøjagtigt samme trup på de 18 spillere, der var til rådighed pga skader hos Christian Sørensen og Sammy Skytte.

SIF lagde ud med et aggressivt pres, og blot to minutter inde i kampen havde Davit Skhirtladze – netop kåret til april måneds SIF-spiller af fansene – den første chance. Foran mål forsøgte han sig med en afslutning bag om hælen, men bolden gik på tværs, hvor Andreas Albers ikke kunne nå at løbe den op inden den gik ud over baglinjen.

I det 14. minut kom Robert Skov til en skudchance, men desværre for ham og SIF kom Andreas Albers i vejen for bolden, som trillede til målspark. Minutter senere var Emil Scheel tæt på med et hovedstød efter hjørnespark, som Frederik Due i HB Køge-målet måtte vippe over tværribben. Samme Scheel havde kampens hidtil mest nærgående forsøg, da han afsluttede godt omstillingsspil fra SIF med et skud fra kanten af feltet. Bolden strøg dog lige forbi fjerneste opstander.

Også Martin Thomsen truede med et skud fra distancen, men fik dog dårligt træf på bolden, der strøg en fem-seks meter forbi mål.

Scheel farlig, Gammelby bag scoring
Men det var Emil Scheel, der stod bag de farligste forsøg i 1. halvleg. Efter godt en halv time kombinerede SIFerne sig godt igennem, og SIF-kanten fik endnu en skudchance, som han dog måtte se HB Køge-keeper Frederik Due klare.

Den fortjente føring faldt i det 40. minut, og optakten var et frispark til SIF udenfor feltet. Robert Skov bankede på mål, hvor Frederik Due kun kunne halvklare. Jens Martin Gammelby var over riposten og sendte fra spids vinkel bolden i nettet, hvorefter han viste evnerne som tidligere springgymnast ved at slå kraftspring af glæde i sin jubelscene.

Due testet af Skov
SIF kom ud til 2. halvleg med viljen til fortsat at lægge et højt pres på HB Køge. Spillemæssigt kom HB Køge en smule bedre med, men chancer blev det ikke rigtigt til i halvlegens indledning. Hverken for SIF eller gæsterne. SIF havde den første – og største – i det 70. minut, da Robert Skov igen testede Frederik Due i HB Køge-målet med et fladt skud, som Køge-keeperen halvklarede. Andreas Albers var over riposten, men fik ikke vippet bolden over Due, der parerede til hjørnespark.

Det skabte nyt liv i kampen for SIF, der totalt overtog kontrol og initiativ med flere farlige situationer foran gæsternes mål som konsekvens.

Peter Sørensen foretog sin første udskiftning med et kvarter igen. Davit Skhirtladze og Andreas Albers blev trukket ud og erstattet af Nicolaj Agger og Ulrik Flo. Det lagde yderligere tryk på HB Køge-defensiven. Robert Skov var nærgående med et hovedstød efter indlæg fra Nicolaj Ritter, men helt ude ved stolpen fik Due vippet bolden til hjørnespark.

Selv om SIF havde fortjent flere mål, blev det ved 1-0. I de sidste to minutter kom Frank Hansen på banen i stedet for Emil Scheel, og således sluttede en fin fodboldkamp på en dejlig forårssøndag på Mascot Park.

SIF spiller igen på Mascot Park allerede på onsdag, hvor Skive IK kommer på besøg. Der er kampstart kl. 18.30 – og gratis adgang indtil kl. 18.00.