3. november 2017

SIF kæmpede sig til point på JYSK park

På en sen udligning af indskiftede Mate Vatsadze sikrede SIF sig det ene point fredag aften mod AC Horsens. Marc Rochester scorede til 1-0 i 1. halvleg, men et snu Horsens-hold fik ikke bare udlignet, men bragte sig også foran inden pausen. I 2. halvleg kæmpede SIF for at komme til muligheder for udligning, og det lykkedes altså i kampens afslutning.

På trods af den seneste skuffelse i Helsingør havde Peter Sørensen valgt de samme 11 som mod FC Helsingør.

Horsens havde bolden mest i de indledende minutter og fik også den første chance – ikke overraskende på en standardsituation, et hjørnespark, som Mikkel Qvist kom højest til. Bolden sneg sig lige forbi, og SIF slap med skrækken. Robert Skov testede Joronen i Horsens-målet med et skud langt udefra, der gik lige over mål.

SIF kom bedre med, og Gustaf Nilsson havde i det 9. minut en stor chance. Han gik solo mod mål, men helkiksede sit spark, der trillede til målspark langt fra mål. Også Marc Rochester fik en stor chance efter et kvarter efter godt forarbejde af Jens Martin Gammelby, men hans skud fra tæt hold blev blokeret til hjørnespark. Minuttet efter fik Rochester endnu en skudmulighed – igen på forarbejde af Gammelby, men riposten fra Joronen blev flugtet forbi. SIF var i teten i denne periode af opgøret.

Bedst som man sad og ventede på en Silkeborg-scoring fik Horsens en kontra-mulighed. Hallur Hansson udnyttede at Simon Jakobsen, gled, og helt fri på Thomas Nørgaard fik SIF-keeperen pareret den store Horsens-mulighed.

SIF i kontrol – og foran
Bortset fra den kikser virkede SIF i kontrol – og Marc Rochester fortsatte med farlige afslutninger. Godt midtvejs i halvlegen havde han et nærgående forsøg – og minuttet efter scorede han til 1-0. I feltet lagde Simon Jakobsen bolden tilbage til Rochester efter et gennembrud i venstre side af Robert Skov, og så sendte Rochester kuglen i kassen fra kanten af feltet. Den scoring havde han søgt gennem de første 25 minutter.

SIF sad på det hele, men Horsens skal man ikke give den  mindste åbning. Efter en halv time lagde Mikkel Qvist bolden ind til Jonas Thorsen, der fik alt for god tid til at tage bolden ned og halvflugte den i nettet. 1-1, og SIF måtte på den igen.

Bagud ved pausen
Grebet var ikke det samme om kampen efter udligningen, og tingene blev endnu værre i halvlegens sidste minut. På endnu en stndardsituation faldt føringsmålet til Horsens ved Simon Okosun – Horsens havde slået til på sit skarpeste våben, og SIF måtte gå slukørede til pause.

Indledningen på 2. halvleg blev en halvrodet affære, og først efter at kampen havde rundet en time kom den første egentlige chance. Marc Rochester var på færde igen, tæt under mål måtte han se Jesse Joronen klare. Få minutter senere brød Jens Martin Gammelby igennem, men sparkede forbi fra spids vinkel.

I den anden ende kom Bubacarr Sanneh til en hovedstødsmulighed, som blev clearet af Tobias Salquist tæt under mål.

Fra bænken reagerede Peter Sørensen ved at sende Mate Vatsadze på banen i stedet for Gustaf Nilsson. SIF fik lidt bedre greb om kampen og fik lagt et pres på Horsens-forsvaret. Robert Skov havde et nærgående frisparksforsøg vd baglinien efter lækre detaljer af Sammy Skytte, og tilskuerne på JYSK park kvitterede med klapsalver.

I det sidste kvarter fortsatte SIF kampen for at spille sig til udligning – Marc Rochester bød ind med et skudforsøg med 10 minutter igen, men det blev indskiftede Vatsadze, der brød dødvandet for SIF. Med blot seks minutter igen udlignde han til 2-2 på fremragende forarbejde af Jens Martin Gammelby. SIF-backen gled forbi sin modstander på baglinien og centrede ind foran til Vatsadze, der ikke svigtede. 2-2, og nu jagtede SIF sejrsmålet, men på trods af flere tilløb til chancer endte det 2-2.

SIF går ligesom resten af Superligaen på landsholdspause. Næste opgør er udekampen mod AGF 18. november. Næste kamp på JYSK park er mod Brøndby 26. november kl. 16.00.

Alka Superligaen, 15. runde, fredag 3. november 2017 på JYSK park:
Silkeborg IF – AC Horsens 2-2 (1-2)
Mål: 1-0 Marc Rochester Sørensen (26.), 1-1 Jonas Thorsen (30.), 1-2 Simon Okosun (45.), 2-2 Mate Vatsadze (86.)
Tilskuere: 2.787
Silkeborg IF (4-2-3-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek – Ibrahim Moro, Sammy Skytte – Robert Skov, Davit Skhirtladze (88.: Stephan Petersen), Marc Rochester Sørensen (86.: Jeppe Okkels) – Gustaf Nilsson (72.: Mate Vatsadze).
Manager: Peter Sørensen
AC Horsens (4-4-2): Jesse Joronen – Thomas Kortegaard, Bubacarr Sanneh, Alexander Ludwig, Mads Døhr Thychosen – Mikkel Qvist (86.: Peter Nymann), Bjarke Jacobsen, Simon Okosun, Johas Thorsen – Kjartan Finnbogason, Hallur Hansson (77.: Lasse Kryger).
Træner: Bo Henriksen.