12. oktober 2016

SIF videre i pokalen efter drama

En scoring i sidste minut af den ordinære spilletid, en udvisning af Davit Skhirtladze og et afgørende mål af Nicolaj Agger var ingredienserne i et ægte pokaldrama i Skive onsdag aften, hvor SIF med 3-1 sikrede sig adgang til 4. runde.

Hvad pokalkampe mangler i godt spil opvejes ofte af drama og intensitet. Det blev også tilfældet onsdag aften, da SIF mødte Skive på Spar Nord Arena og lige akkurat gik videre via en 3-1 sejr med afgørelsen i 2. halvleg af den forlængede spilletid ved Nicolaj Agger og Emil Lyng. Forinden havde SIF lænet sig op af pokalfiasko, bagud 0-1 da kampen var på vej ind i overtiden. Andreas Albers sørgede dog for udligning efter at SIF var blevet reduceret til 10 mand på grund af rødt kort til Davit Skhirtladze.

Cheftræner Peter Sørensen havde blandet brikkerne lidt i forhold til seneste Alka Superligakamp mod FC Nordsjælland halvanden uge tidligere. Mads Emil Madsen, der netop var blevet belønnet med en kontrakt til sommeren 2020, fik debut på den centrale midtbane, hvor der også var blevet plads til Martin Thomsen. Hjemvendte Davit Skhirtladze, der havde været på landsholdsturné på de britiske øer, var placeret på kanten, hvilket gav plads til Andreas Albers fra start. Han dannede en potent angrebsduo med Nicklas Helenius.

I forsvaret var Gustav Dahl foretrukket på venstre back-positionen, og centralt afløste Niels Bisp Rasmussen anfører Dennis Flinta.

Skive med den tidligere SIF-spiller Emil Søgaard som højre back, stillede op med et meget ungt hold – alderspræsidenten var vist 22 år – og træner Kim Kristensen måtte se bort fra syv stamspillere, der under normale omstændigheder ville være klar til startopstillingen.

Kampen blev indledt med SIF mest på bolden, helt som forventet, men det var Skive, der fik den første store chance. På et indlæg fra Oliver Pedersen i det 7. minut kom Skives enlige angriber, Jeppe Mogensen, til afslutning tæt under mål. I helt fri position og godt presset af Thomas Nørgaard prikkede han dog bolden forbi mål.

SIF truede også i den anden ende. Godt sammenspil i det 11. minut af Jens Martin Gammelby og Robert Skov i højre side var tæt på at give Andreas Albers en åben chance, men Skive-forsvareren Magnus Risgaard Jensen nåede på tværs og sendte bolden til hjørnespark. Robert Skov fik også vristet sig fri til en skudchance kort efter, men igen blev bolden blokeret til hjørnespark.

Bølger af SIF-angreb
Kampen gik nu ind i en fase med et massivt SIF-pres ned mod Skive-målmand Emil Kobberups kasse. Robert Skov forsøgte sig med sit trade-mark spark på et frispark fra 35 meters afstand, men fik dog ikke samme træf på bolden, som da han scorede i en lignende situation mod AaB nogle uger tidligere. I hvert fald kunne Emil Kobberup gribe bolden relativt ubesværet. Andreas Albers kom til en flugt-afslutning efter indlæg fra Gustav Dahl, men den tidligere Skive-angriber, der for en aften var tilbage i barndomsbyen, sparkede bolden over mål.

Angrebene bølgede i fint tempo ned mod Skive-målet. Albers var igen tæt på midt i halvlegen, men kom brøkdele af et sekund for sent til Nicklas Helenius indlæg, og sekunder senere havde han en resolut afslutning, som Kobberup lige akkurat fik pareret. Mads Emil Madsen havde en god aktion omkring den halve time, hvor han drev bolden frem på foden og afsluttede med et skud, der dog blev blokeret til hjørnespark.

Skive var sjældne gæster foran Thomas Nørgaards mål, men efter et frispark midt på banen i det 32. minut havnede bolden hos Jeppe Mogensen, der igen var nærgående, men denne gang måtte se sit forsøg havne i sidenettet.

SIF fortsatte sit raid mod Skive-målet – Robert Skov havde to kvalificerede forsøg, et godt dykkende skudforsøg lige forbi og et forsøg på en halvt liggende flugter efter indlæg fra Gustav Dahl – men alligevel lykkedes det Skive-forsvaret at holde stand. Spillerne gik til pause med 0-0 på måltavlen.

Robert Skov med hælaflevering
2. halvleg fortsatte som 1. halvleg sluttede med SIF mest i boldbesiddelse. Første begivenhed indtraf i det 49. minut, da Jens Martin Gammelby måtte lade sig udskifte med det, der lignede en skade. Han blev erstattet på højre back af Emil Lyng. Davit Skhirtladze havde herefter et skud fra spids vinkel, der lige nøjagtigt sneg sig uden om stolpen, og Robert Skov spillede Nicklas Helenius fri med en hælaflevering, men Emil Kobberup nåede ud og sikrede sig bolden for støvlesnuden af SIF-lejesvenden.

Herefter faldt både tempo og intensitet. Fra bænken forsøgte Peter Sørensen at sprøjte ny energi ind i sit hold ved at sende Nicolaj Agger på banen i stedet for Nicklas Helenius.

Skive-omstilling og mål
I stedet var det Skive, der slog til. I det 65. minut fik hjemmeholdet en hurtig omstilling. Andreas Kock spurtede mod Thomas Nørgaards mål. De omkring 900 tilskuere måtte dog i første omgang sukke dybt, for Nørgaard parerede bolden med benene. Herefter røg den ud til en Skive-spiller, der løftede den ind foran mål, hvor Mathias Pedersen overspurtede SIF-forsvarerne og sendte bolden i mål til 1-0. Pokalsensationen lurede i mørket over Spar Nord Arena.

SIF forsøgte efter scoringen at lægge et fornyet pres på hjemmeholdet, og det førte da også til enkelte chancer. Et hovedstød fra Andreas Albers lige forbi i det 70. minut og Nicolaj Agger havde et godt langskudsforsøg fire minutter senere, som Kobberup måtte parere til hjørnespark. Emil Scheel erstattede Robert Skov i forsøget på at etablere et tungt pres på det unge Skive-forsvar. Det lykkedes ikke for alvor, selv om Mads Emil Madsen kom frem til en pæn skud-chance, hvor han dog måtte se bolden gå lige forbi.

Som understregning af en skæv SIF-aften måtte Davit Skhirtladze gå i bad et minut før udløb af den ordinære spilletid. Ingen så rigtigt, hvad der skete, men dommer Sandi Putros konsulterede sin linjedommer, der havde set en forseelse af georgieren, og så fandt han det røde kort frem af baglommen.

Det lignede en sort aften for SIF, men som en sand Fugl Fønix dukkede Andreas Albers op i feltet på en tilfældigt opstået chance, og han fik via stolpen skovlet bolden i mål til 1-1 – og så kunne begge hold forberede sig på en halv times overarbejde.

Lugten af straffesparksafgørelse
Her fortsatte kampbilledet. SIF havde initiativet trods en mand i undertal, men var for sjældent for alvor farlig, og Skive lurede på omstillinger, som blev færre og færre efterhånden som trætheden meldte sig. Det begyndte umiskendeligt at lugte af en afgørelse på straffespark.

Nicolaj Agger ville det imidlertid anderledes. Siden sin indskiftning havde han vist fin farlighed i flere situationer, og i det 109. minut kom målet. Gustav Dahl sendte en høj bold ind foran mål, og her nåede Agger højest og kunne i en blød bue sende bolden i nettet til det, der lignede en afgørelse overfor et dødtræt Skive-mandskab, der havde kæmpet alt, hvad de havde lært.

Det blev det også, og Emil Lyng kunne endda sætte det sidste lys i SIF’s pokalkransekage med en scoring tre minutter før tid. Dermed stempler SIF ind i DBU Pokalens fjerde runde, der først afvikles til foråret.

Næste opgave er udekampen i Parken mod FC København. Den spilles lørdag aften kl. 18.30.

DBU Pokalen, 3. runde, onsdag den 12. oktober 2016 kl. 19.00 på Spar Nord Arena i Skive:
Skive IK – Silkeborg IF 1-3 (1-1) (0-0)
Mål: 1-0 Mathias Pedersen (65.), 1-1 Andreas Albers (90.), 1-2 Nicolaj Agger (109.), 1-3 Emil Lyng (117.)
Advarsler: Jeppe Mogensen, Mads Grubak, Skive IK, Simon Jakobsen, Davit Skhirtladze, Andreas Albers, Niels Bisp Rasmussen, SIF.
Udvisning: Davit Skhirtladze.
Tilskuere: 906
Skive IK (4-4-2): Emil Kobberup – Emil Søgaard, Magnus Risgaard Jensen, Rasmus Lauritsen, Mads Eriksen, Rasmus Nørskov Larsen – Oliver I. Pedersen, Frederik Brandhof (83.: Mads Grubak), Mathias Pedersen (79.: Frederik Buur), Andreas Kock – Jeppe Mogensen (72.: Simon Lyngsø Sterring).
Cheftræner: Kim Kristensen
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby (49.: Emil Lyng), Niels Bisp Rasmussen, Simon Jakobsen, Gustav Dahl – Robert Skov (74.: Emil Scheel), Mads Emil Madsen, Martin Thomsen, Davit Skhirtladze – Andreas Albers, Nicklas Helenius (62.: Nicolaj Agger).
Cheftræner: Peter Sørensen

• 1-0 Mathias Pedersen (65.)
  • 1-1 Andreas Albers (90.)