22. august 2018

SIF tabte tæt kamp mod Viborg

Føring og en fremragende indledning på 2. halvleg var ikke nok for SIF i onsdagens kamp mod Viborg FF, der vandt 3-2 på JYSK park efter intens afslutning.

SIF tabte en tæt kamp mod Viborg onsdag aften på JYSK park. Efter en 1. halvleg, hvor Viborg havde haft de fleste chancer, kom SIF flot ud til 2. halvleg og kom også foran 1-0 ved Shkodran Maholli, der dermed scorede sit første mål for SIF. Men midt i SIF’s bedste periode slog Viborg til og udlignede, bragte sig foran og også sikrede sig sejren definitivt med Nicklas Røjkjærs mål til 3-1 10 minutter før tid. Magnus Mattsson skabte nyt håb med et fornemt frisparksmål fire minutter før tid, men det lykkedes ikke at udligne.

Michael Hansen havde foretaget en enkelt ændring i sin startopstilling i forhold til sejren i Roskilde tre dage tidligere. Unge Sebastian Jørgensen var valgt til højrekanten på bekostning af Stephan Petersen, der varetog tjansen i Roskilde. Ellers var der 10 gange genvalg til de øvrige pladser.

Det blev en tempofyldt indledning mellem to hold, der ville frem over stepperne. Viborg var farligst i indledningen med Andreas Albers i skarpretterens rolle. De to tilbud, han fik indenfor det første kvarter, tog Thomas Nørgaard sig dog sikkert af. SIF havde optræk til gode ting, men kom ikke rigtigt frem til afslutninger. Jung Bin Park stod for den mest spektakulære afslutning, da det lykkedes ham at sparke bolden ud af JYSK park efter et gennembrud af Christian Sivebæk i Vborgs højre side.

Okkels i god aktion og 1-0 ved Maholli
SIF’s bedste tilbud faldt i det 33. minut, da Jeppe Okkels gled forbi Mikkel Knudsen i Viborgs højre forsvarsside Okkels sparkede godt og hårdt, men Ingvar Jónsson i Viborg-målet fik pareret til hjørnespark. Mads Emil Madsen bød kort efter ind med et godt skud, der voldte Jónsson kvaler, og i det hele taget var SIF i denne periode ved at få bedre greb om spillet.

SIF kom langt bedre ud fra 2. halvlegs start og lagde straks tryk på Viborg-defensiven. Svenn Crone måtte udgå med en skade og blev erstattet af Stephan Petersen, og han var med i opbygningen til SIF’s føringsmål efter blot to minutters spil. Bolden endte hos Jeppe Okkels, der trak fri til skud. Ingvar Jónsson klarede med en parade, men Shkodran Maholli var over riposten og åbnede sin målkonto i SIF med et potent indersidespark tæt under mål i det tomme net. Kort efter havde Magnus Mattsson en stor chance til 2-0 og i de følgende minutter stod der nærmest SIF p åal aktivitet på JYSK park.

Viborg slog tilbage
Midt i SIF’s dominans slog Viborg imidlertid tilbage. I det 63. minut klappede Christian Moses til bolden langt udefra, og den drønede ind i målhjørnet til 1-1. Et flot mål, men også en ærgerlig udvikling for SIF efter en fremragende åbning på 2. halvleg.

Det blev endnu værre seks minutter senere, da et indlæg sejlede over SIF’s centrale forsvar og havnede for fødderne af Christian Moses. Han viste ingen nåde og sendte bolden i nettet til 2-1 føring for viborgenserne.

SIF pressede nu på for udligning, og et kvarter før tid var Shkodran Maholli tæt på med et hovedstød, som Jónsson i Viborg-målet kun  med nød og næppe fik vippet til hjørnespark.

3-1 ved Røjkjær og mål af Mattsson
I stedet blev det 3-1, da indskiftede Nicklas Røjkjær tæt under mål sendte bolden i nettet bag Thomas Nørgaard efter fladt indlæg fra Viborgs højreside. Magnus Mattsson skabte spænding i afslutningen med et fremragende mål direkte på frispark fire minutter før tid, men mere blev det ikke til på trods af godt forsøg af Stephan Petersen..

SIF spiller igen allerede søndag, når Næstved kommer på besøg på JYSK park med kampstart kl. 13.45. Køb billet til kampen her.

NordicBet Liga, 5. runde, onsdag 22. august kl. 18.30 på JYSK park:
Silkeborg IF – Viborg FF 2-3 (0-0)
Mål: 1-0 Shkodran Maholli (47.), 1-1 Christian Moses (63.), 1-2 Christian Moses (69.), 1-3 Nicklas Røjkjær (79.), 2-3 Magnus Mattsson (86.)
Advarsler: Jeppe Grønning, Viborg FF.
Tilskuere: 3.022
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Svenn Crone (46.: Stephan Petersen), Dennis Flinta, Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Sebastian Jørgensen (83.: Marc Rochester), Mikkel Vendelbo, Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels (69.: Oliver Haurits) – Magnus Mattsson – Shkodran Maholli.
Cheftræner: Michael Hansen.
Viborg FF (4-4-2): Ingvar Jónsson – Mikkel Knudsen, Jacob Dehn, Nikko Boxall, Alexander Fischer – Christian Sivebæk (65.: George Fochive), Jeff Mensah  (73.: Niclas Røjkjær), Jeppe Grønning, Jung Bin Park (60.: Oliver Thychosen) – Christian Moses, Andreas Albers.
Cheftræner: Steffen Højer.