27. november 2011

SIF tabte til sidst

Det var et formstærkt og velspillende FCN-hold, som i dag havde taget turen til det midtjyske. Så velspillende, at de også kunne hive alle point med hjem i en kamp med blæst, højt tempo, mål og masser af chancer.

Formstærke FCN
Rækkens nummer to, FC Nordsjælland, der i søndagens tidlige eftermiddagskamp var kommet til Silkeborg for at møde rækkens nummer syv, Silkeborg IF. Slaget skulle stå på MASCORT PARK, og kampen mellem de to formstærke mandskaber blev lige så spændende som det seneste opgør mellem de to – og desværre med det samme slutresultat. Sidst lykkedes det nemlig nordsjællænderne at hive alle tre point hjem med en 2-1 sejr på hjemmebanen i Farum, efter at SIF ellers havde været foran. I dag var det FCN, der kom foran, og SIF, der udlignede, men i de døende minutter trak FC Nordsjælland alligevel det længste strå.

Hæsblæsende start – chancer i begge ender
Både vejret og spillet havde en karakter af stormstyrke, for lige så vel som blæsten hærgede, lige så vel spillede begge hold med et højt tempo, og på bare de første fem minutter blev der løbet mange kilometer og produceret endnu flere chancer.

Selvom FC Nordsjælland kun havde én angriber, så var det en farlig en af slagsen. Mikkel Beckmann kom således frem til tre chancer i starten af kampen. Først lykkedes det FCN at bringe sig fri i SIFernes venstre side, og indlægget ind til Beckmann var da også lige ved at resultere i en oplagt scoringsmulighed, hvis ikke det havde været for Ørnskov, der nåede tilbage og tackle bolden ud til hjørnespark.

Under et minut senere var det igen Beckmann, der var på spil, da han skød på stolpen. Heldigvis ramte den ydersiden og endte altså ikke i netmaskerne.

SIF var advaret, og tredje gang Nordsjælland-angriberen havde bolden mellem fødderne lykkedes det SIF-forsvaret at presse Beckmann så meget, at skuddet fra ham endte langt over mål.

Nu skal det ikke lyde som om, der slet ikke skete noget i den anden ende – for det gjorde der! Et velspillet kontraangreb havnede for fødderne af Christian Holst, som på kanten af feltet huggede bolden mod mål, men desværre for ham lykkedes det de lyseblå FCN-spillere at få snittet bolden ud til et SIF-hjørnespark.

SIF’s nummer 6, Martin Ørnskov, markerede sig positivt både defensivt såvel som offensivt, og i den sidstnævnte kategori fik han for alvor noget for indsatsen, da han et kvarter inde i kampen fik tilkæmpet sig et frispark lige foran straffesparksfeltet. Frisparket skød Jesper Mikkelsen, og da det første skud endte i muren, fik han bolden retur, men det andet forsøg sneg sig lige forbi modsatte stolpe.

Udfordret SIF-defensiv – bagud 0-1
Den hæsblæsende start kastede også et mål af sig, desværre i det forkerte net set med SIF-briller på. Det var venstre-backen Patrick Mtiliga, der var trukket med frem og lagde en perfekt, flad bold ind til Mark Gundelach som timede sit løb lige så perfekt, og en simpel inderside fik netmaskerne til at blafre bag en chanceløs Lasse Heinze.

Når man ser FC Nordsjællands hurtige omstillingsspil og de korte, sikre pasninger, forstår man godt, hvorfor holdet ligger, hvor det gør. En halv time var der gået, da Nicolai Stockholm vendte rundt på midten, snød to SIF’ere og spillede bolden videre til Beckmann, der kort efter stak bolden til Stockholm, som havde taget et løb i dybden. Alene med målmanden, og MASCOT PARK holdt vejret, men heldigvis var Heinzes reflekser hurtigere end dagens vindstød, og han fik pareret skuddet. Hele stadionet kunne ånde lettet op.

De sidste fem minutter fik SIF medvind i sejlene – vejrmæssigt. Spillemæssigt var der ikke rigtigt mere at komme efter, og man kunne mærke, at de rødblusede glædede sig til at komme til pause, så de kunne få snakket igennem, hvordan de skulle få dæmmet op for nordsjællænderne. Ros til udeholdet for at spille friskt, tempofyldt og flot fodbold, men også ros til hjemmeholdet for at have gjort, hvad det kunne, og det virkede ikke til, at de var helt blæst omkuld, så muligheden for en udligning var bestemt ikke udelukket med SIFernes normale ‘pasningsgaranti’ in mente. Og netop det flydende pasningsspil fra de rødhvide kom bedre til sin ret i anden halvdel af kampen.

Hvilken start på anden halvleg!
Pausen havde taget pusten af begge hold, og de stormede ikke lige så meget frem, som de havde gjort i starten af kampen.

En spiller, der til gengæld stadig havde eksplosions- og accelerationskraft i sig, var SIF’s venstreback, Christopher Poulsen, som ti minutter inde i anden halvleg brød fri af Mark Gundelach. Hårdt presset, helt nede ved mållinjen, prøvede Polle lykken, da han sendte, hvad der formentligt skulle have været et indlæg, ind foran mål. Skæbnen ville, at Henrik Kildentoft skulle rette bolden af, så den i stedet havnede i netmaskerne. Det hører med til historien om dette mål, at Poulsen efter scoringen landede ned på en Herman Rasmussen-bande, og her blev han siddende. Og ja, her kunne han da godt lige snuppe en kop kaffe, som han fortalte med sit tegnesprog.Desværre blev det noteret som et selvmål

Om det var Troels Bech, der i pausen havde bedt Poulsen om at bryde fri i venstre side for så at lade en Nordsjælland-spiller score selvmål, må stå hen i det uvisse. Den smule held, som også havde spillet en rolle i forbindelse med målet, tog vi med, for i sidste ende er det jo resultatet, der tæller.

En noget kontroversiel hændelse opstod i en situation et par minutter efter målet. En FCN-forsvarer lagde en tilbagelægning ned til Jesper Hansen i målet, og stærkt presset af Henrik ’Tømrer’ følte han sig tvunget til at samle bolden op med hænderne. En situation, som sagtens kunne have givet et indirekte frispark til SIF i en god position, men dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen lod fløjten blive liggende i lommen.

Ny gejst
Målet havde givet hjemmeholdet en ny gejst og omvendt svækket modet lidt hos nordsjællænderne. SIF lavede et par offensive udskiftninger – nu skulle SIF forsøge at hive alle point med hjem.

Den offensive strategi udmøntede sig i flere gode chancer. Ét af dem var Frank Hansen bagmanden bag. Han lagde et veltilrettelagt indlæg ind i en klump af SIF-spillere, og heriblandt var Marvin Pourié den mest energiske, da han kom glidende imod bolden. Også Saag blandede sig i situationen, men de to fik ikke sendt gode nok afslutninger af sted, og SIF fik kun et hjørnespark ud af det.

Modsvar fra FC Nordsjælland
I den anden ende lykkedes det FCN-målscoren Beckmann endnu engang at true SIF-defensiven, da han modtog en bold i dybden en smule til højre for målet. Heinze var imidlertid kommet flot ud af sit mål og viste endnu en gang, hvor vigtig en sidste skanse han er.

To minutter før slutfløjtet kunne han dog ikke gøre noget. Michael Parkhurst, på SIF’s venstre side, sendte en flad aflevering ind midt i feltet, hvor Henrik Kildentoft stod klar i kulissen. Forholdsvis upresset og med alt for meget plads omkring sig kunne han let skrue bolden over mod modsatte stolpe. I fuld længde, kastede Heinze sig ud efter den, men han kunne ikke nå helt ud til den. FCN havde bragt sig foran, kort før tid.

Bitter afslutning på kampen
Det var en ærgerlig afslutning, SIF fik på dagens kamp. I første halvleg var hjemmeholdet i flere situationer blevet overmatchet af et velspillende og yderst formstærkt FC Nordsjælland-mandskab, men i anden halvleg var SIF med det udlignende mål kommet bedre med og havde efterhånden fået overtaget. Det var desværre ikke nok, for Kildentoft mente, at FCN skulle have alle point med hjem til Sjælland.

En god stime på otte kampe uden nederlag var hermed slut, men ingen grund til panik, for SIF havde i mange dele af kampen – både offensivt og deffensivt – vist, at de stadig spillede god fodbold. Superligatabellens andenplads var bare lige den tand bedre på dagen.