3. maj 2014

SIF stoppede hvepsenes sejrsmarch

Mål af Christian Holst og Morten Beck i 2. halvleg sikrede SIF sin fjerde sejr på stribe. 2-0 i Brønshøj efter en 1. halvleg til glemmebogen.

SIF vandt den fjerde sejr på stribe, da det lørdag eftermiddag blev 2-0 sejr i Brønshøj. Efter en rædsom 1 halvleg uden en eneste SIF-chance rejste Jesper Sørensens mandskab sig i 2. halvleg med mål af Christian Holst og Morten Beck. Et godt spillende og kæmpende Brønshøj-mandskab kunne ærgre sig over at spilovertaget i 1. halvleg ikke blev udnyttet, mens SIF skulle være særdeles tilfredse med at kunne rejse hjem med de tre point.

Cheftræner Jesper Sørensen havde ligesom i sidste uge i Horsens valgt at stille i en 3-4-3-formation. I forhold til 3-2 sejren for en uge siden trådte Nicolaj Ritter ind på positionen som venstre wingback i stedet for Christian Sørensen, og Frans Dhia Putros, der var ramt af karantæne i Horsens, genindtog sin position som wingback i modsatte side, hvilket sendte anfører Frank Hansen på bænken. Også Daniel A. Pedersen var tilbage i startopstillingen efter sin karantæne-fridag i Horsens. Han gik ind på den centrale midtbane sammen med Nicolaj Køhlert og sendte dermed Bjarni Vidarsson på bænken.

Kampen blev indledt med et forsøg på SIF på at få spilovertaget, mens Brønshøj  lurede i omstillingerne. Et frispark til Brønshøj allerede efter knap fem minutters spil var tæt på at bringe hjemmeholdet foran. Bolden blev sendt ind foran mål, hvor den tidligere SIF-ungdomsspiller, Jesper Fleckner, der nu slår sine folder i Brønshøj, steg til vejrs og headede bolden lige forbi Kasper Jensens mål.

Kampbilledet udviklede sig efterhånden som 1. halvleg skred frem ikke i SIFs favør. Brønshøj spillede direkte og var aggressive, kom frem til flere tilbud, mens SIF smed bolden alt for hurtigt væk og aldrig rigtigt fik fat i spillet. Det lignede mere og mere en Brønshøj-føring, og kun held for SIFerne forhindrede den i at komme efter knap en halv times spil. Fleckner steg igen til vejrs foran SIF-målet og headede uimodståeligt mod mål. Bolden strøg dog lige forbi den ene opstander til målspark.

Ingen SIF-chancer i 1 halvleg
Indkast, hjørnespark og frispark midt på SIFs banehalvdel udløste flere gange farlige situationer foran Kasper Jensens mål, og i det 36. minut var en hurtig omstilling meget tæt på at bringe Brønshøj i front. Valon Ljuti stak i dybden og modtog bolden. Midt for mål stod Emil Berggreen fri, men han fik dårligt træf på bolden, så Kasper Jensen kunne redde.

1. halvleg løb ud uden at SIF havde haft en regulær chance, og en flok trængte SIFere gik til pause med en del af tænke over.

I pausen udskiftede cheftræner Jesper Sørensen Frans Dhia Putros, og ind kom anfører Frank Hansen. Det ændrede dog ikke for alvor kampbilledet fra 2. halvlegs start. Brønshøj var stadig det mest aggressive og chanceskabende hold, og Thomas Hansen kunne have bragt Brønshøj i front efter et godt angreb, som han afsluttede med et skud, der dog blev blokeret til hjørnespark i SIF-forsvaret.

Christian Holst scorer
Stik mod spil og chancer kom SIF foran på det første regulære SIF-angreb i kampen. Jeppe Illum havde et godt skudforsøg, der blev blokeret af Brønshøj-keeper Nicklas Dannevang, Christian Holst opfangede returbolden på kanten af feltet, vendte rundt og placerede den i det modsatte hjørne. Fortjent var det ikke, men fakta stod på måltavlen: 0-1.

I fortsættelsen var Brønshøj tæt på i flere omgange, men Kasper Jensen klarede godt og tappert for sig. Også SIF blev nu mere nærgående. Tæt under mål havde Morten Beck en stor chance, som blev pareret af Dannevang i hjemmeholdets mål, og i det hele taget livede føringsmålet til SIF gevaldigt op på kampen. Store chancer til SIF ved Christian Holst og Nicolaj Køhlert i de følgende minutter var en af konsekvenserne.

SIFs nye vitalitet viste sig  igen i det 70. minut, da indskiftede Frank Hansen gled fri på højrekanten og sendte bolden ind i feltet til en fri Morten Beck. Her svigtede topscoreren ikke og sparkede bolden i mål til 2-0 føring. SIF lignede pludselig en vinder.

20 minutter før tid blev Nicolaj Ritter skiftet ud med Bjarni Vidarsson, hvorved Daniel A. Pedersen overtog venstre back-postionen. Dermed kunne SIF køre kampen hjem til sejr – en af de kærkomne efter en kamp med en del modgang.

NordicBetligaen, 25. spillerunde, lørdag den 3. maj 2014 kl. 15.00 i Tingbjerg Idrætspark:
Brønshøj-Silkeborg IF 0-2 (0-0)
Mål: 0-1 Christian Holst (59.), 0-2 Morten Beck (70.)
Advarsler: Mads Gabel, Brønshøj, Bjarni Vidarsson, Daniel A. Pedersen, SIF.
Tilskuere: 1.096
Dommer: Casper Thorsøe Jr.
Brønshøj: (4-4-2): Nicklas Dannevang – Mads Gabel, Jesper Fleckner, Jakob Berthelsen, Casper Højer Nielsen (85.: Casper Sørensen) – Casper Henningsen, Thomas Hansen, Jesper F. Christjansen, Mikkel Nøhr Christensen (67.: Sebastian Dalgaard) – Valon Ljuti (73.: Andreas Granskov), Emil Berggren.
Cheftræner: Bo Henriksen.
Silkeborg IF (3-4-3): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen – Frans Dhia Putros (46.: Frank Hansen), Daniel A. Pedersen, Nicolaj Køhlert, Nicolaj Ritter (72.: Bjarni Vidarsson) – Christian Holst (86.: Jesper Bech), Morten Beck, Jeppe Illum.