21. november 2010

SIF spillede uafgjort mod Esbjerg

Silkeborg IF spillede 1-1 imod Esbjerg på Silkeborg Stadion i en kamp, hvor hjemmeholdet først i anden halvleg begyndte at vise lidt af det gode spil. Christian Holst blev skiftet ind og kronede en god indsats med målet til 1-1.

Der var revanche på spil i mere end en forstand søndag eftermiddag på Silkeborg Stadion. Dels skulle Silkeborg IF rejse sig oven på sidste weekends røvfuld i Randers på hele 4-0, og dels skulle SIF forsøge at få skovlen under Esbjerg, som i efterhånden lang tid har haft krammet på Troels Bechs tropper.

Til opgaven foretog Troels Bech en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til kampen i Randers: Martin Svensson var tilbage i startopstillingen på bekostning af Christian Holst.

Det betød altså en forsvarskæde foran Lasse Heinze med Dennis Flinta, Jim Larsen, Simon Jakobsen og Christopher Poulsen.

På den arbejdsomme midtbane lå Thomas Hansen med den defensive rolle og anfører Martin Ørnskov og Frank Hansen. På de offensive pladser lå Martin Svensson på højrekanten, Rajko Lekic helt i front, og Jesper Bech i en lidt mere tilbagetrukket rolle på venstrekanten.

Esbjerg tæt på chokstart
Allerede efter små tre minutters spil havde Esbjerg den første store chance i kampen. Et indlæg fra deres højre side nåede ind til Arnor Smarason, som fik et dårligt træf på bolden, der hoppede tæt forbi Lasse Heinzes mål. Det var unægteligt tæt på en sand katastrofestart for SIF.

Esbjerg lagde generelt bedst fra land, og havde optrin til flere chancer i åbningsfasen til blandt andet Tim Janssen.

Silkeborgs første afslutning faldt først efter 13 minutter, da Rajko Lekic prøvede lykken et godt stykke uden for feltet, men forsøget blev ikke nogen reel udfordring for Lukas Hradecky.

Og det var måske et meget godt billede på en kamp, som godt nok var fløjtet i gang, men ingen af holdene spillede sig frem til store muligheder – ud over Esbjergs store chance i begyndelsen.

Lekic med stor chance
Men det blev der lavet om på efter 20 minutters spil, da Martin Svensson lavede et par fikse driblinger i sin højre side og lagde bolden ind til Rajko Lekic, som afsluttede snert forbi Lukas Hradeckys højre målstolpe. Stor mulighed til hjemmeholdet og et flot opbygget angreb med Martin Svensson i kreatørrollen.

SIF forsøgte at spille sig frem over midten, men det lykkedes for sjældent, fordi Esbjerg konstant lå højt og aggressivt og pressede SIFerne.  Derfor blev det lidt som i sidste uge, hvor det ikke rigtig lykkedes at spille sig frem til chancer.

Det var dog hjemmeholdet, som forsøgte at diktere spillet, og udeholdet kom heller ikke til muligheder.

Den ånde ond til 1-0
Men det gjorde Esbjerg så alligevel efter en god halv times spil. Kevin Conboy smækkede et tidligt indlæg ind i feltet til Tim Janssen, som lidt for uhindret kunne heade bolden i mål. 1-0 til Esbjerg, og som det efterhånden er sædvane, så var det Silkeborgs onde ånd, Tim Janssen, som sendte bolden i kassen. Den mand har været grum ved Silkeborg IF.

Og herefter faldt hjemmeholdet igen i niveau, imens Esbjerg satte sig på spillet som i begyndelsen af kampen.  Pasningsspillet fejlede hos hjemmeholdet, og de offensive aktioner udeblev som følge heraf. Det blev i stedet for til et par lange bolde op imod Esbjergs mål, men dem pillede Nicolai Høgh stille og roligt ned til sin fordel.

Der skulle anderledes bedre spil til, hvis Silkeborg IF skulle vende bøtten i anden halvleg.

Saag og Holst på banen
Troels Bech reagerede da også markant i pausen på det dårlige spil, og tog Martin Svensson og Thomas Hansen ud og satte Kaimar Saag og Christian Holst på banen. Det betød, at holdet gik tilbage til en mere klassisk 4-4-2, hvor Kaimar Saag og Christian Holst lå på henholdsvis højre og venstre kant. Jesper Bech lagde sig op ved siden af eller lige bag Rajko Lekic.

Nu skulle der for alvor sættes gang i denne kamp, for der skulle point på tavlen!

Den nye satsning fik i hvert fald den konsekvens, at spillet blev hurtigere fra begge sider. Kaimar Saag satte lidt skub i det, og Christian Holst var boldfast. Men det blev stadig ikke til oplagte scoringsmuligheder for SIF.

Christopher Poulsen fik efter ti minutters spil af anden halvleg en afslutning mod mål, men den gik en meters penge forbi stolpen.

Esbjerg tæt på ny scoring
I stedet for var det igen Esbjerg, som løb med den største mulighed. Jeppe Mehl blev spillet fri bagom Jim Larsen, og Mehl knaldede bolden mod Lasse Heinze, som fik hånden på bolden, så den røg op på undersiden af overliggeren, der gav et ordentligt smæld. Puha, tæt på 2-0.

Pasningsspillet og den generelle organisation fungerede stadig ikke optimalt for hjemmeholdet, som lod sig stresse af Esbjergs presspil.

Holst til 1-1!
Men bedst som man troede, at både tilskuere og spillere havde resigneret, så åbnede Christian Holst for kampen igen.

Indskifteren modtog bolden med ryggen til mål udenfor feltet, og lagde den tilbage til Jesper Bech, som igen sendte Holst afsted mod mål. Og Christian Holst var kold som en fisk foran Lukas Hradecky, som han stille og roligt vippede bolden over og bagefter kunne se sin afslutning hoppe i et tomt mål.

1-1 på et flot udført mål af Holst. Dét måtte da sætte skub i hjemmeholdet i håbet om at tage alle tre point.

Viljen var tilbage
Målet gav i første omgang også et boost til hjemmeholdet, som pludselig lå tættere i markeringerne og generelt viste langt mere vilje til at ville vinde kampen.

Esbjerg åd sig dog også lige så stille ind i kampen igen, og Tim Janssen havde nok engang et forsøg, da han var tæt på at være alene igennem med Lasse Heinze, men Janssen var heldigvis lidt for langsom i den situation.

Tømrer på banen
Med et lille kvarter tilbage af kampen kom Henrik ”Tømrer” Pedersen på banen i stedet for Rajko Lekic. Og mon ikke SIF-tilhængerne kan huske, hvordan det gik, da ”Tømrer” senest på blev skiftet ind i slutfasen på Silkeborg Stadion?

Med små ti minutter tilbage af kampen fik Silkeborg IF et frispark et par meter udenfor feltet. Det tog Christian Holst sig af, og med et sikkert og hårdt spark tvang han Lukas Hradecky til at hive en pragtredning frem. Her kunne det lige så vel være blevet 2-1 til hjemmeholdet.

Og SIF havde da også sat alt ind for at tage sejren. Det åbnede til gengæld også for chancer i den anden ende på kontramuligheder. Martin Braithwaite havde blandt andet en god mulighed, som dog gik forbi Lasse Heinzes mål.

Saag med flugter
I de sidste minutter fik Silkeborg IF et par indlæg ind i feltet. Det førte blandt andet til en helflugter fra Kaimar Saag fra kanten af feltet, som strøg forbi Lukas Hradeckys mål. Det var et anderledes SIF-mandskab, som sluttede kampen af, end det hold der åbnede kampen. Både Jesper Bech og Henrik "Tømrer" Pedersen havde ligeledes begge muligheder for at afgøre kampen i slutfasen.

Det blev dog ikke til flere scoringer i en kamp, som Silkeborg IF spillemæssigt fik reddet i anden halvleg.

Næste hjemmekamp er om to uger mod Brøndby IF, mens den førstkommende opgave er på lørdag klokken 17.00 mod FC Midtjylland på MCH Arena.

• 0-1 Tim Janssen (35)
  • 1-1 Christian Holst (66)