21. februar 2015

SIF snublede i forårspremieren

En nervøs start af SIF blev fatal i forårspremieren mod Esbjerg, der kunne rejse fra Søhøjlandet til Vestkysten med en sejr på 3-1.

SIF fik langt fra den start på foråret, som både fans, spillere, trænere og ledere havde håbet på. Forårspremieren mod Esbjerg var i realiteten afgjort i 1. halvleg, hvor SIF kom bagud 3-0 efter en nervøs start. Godt nok var 3-0 bolden aldrig inde, men det hjalp intet, og heller ikke Emil Scheels reducering før pausen kunne ændre de triste kendsgerninger.

Kampen var forårets første, og meget passende for kampagnen “Brandvarm Superiga” var det en råkold lørdag eftermiddag, så de 2.000 røde huer og handsker, der var blevet uddelt før kampen, gjorde stor nytte hos de fremmødte. Kampen blev også en markering af fodboldens medfølelse med ofrene efter terrorhandlingerne i København ugen inden. Det skete med et minuts stilhed inden kampstart.

Markeret blev også den nye liga sponsor, Alka, blandt andet med 150 Alka-orange bolde sparket ud til publikum i pausen.

Cheftræner Kim Poulsen havde til sin første kamp i Alka Superliga valgt at satse på de samme 11, der vandt den sidste test i Tyrkiet over det stærke ukrainske hold Metalurg Donetsk. Dennis Flinta var dermed tilbage på højre back-positionen, Thorbjørn Holst var forsvars-general sammen med Simon Jakobsen og Frank Hansen var udvalgt til at bruge sit løbearbejde på den centrale midtbane. Emil Scheel lå som hængende angriber bag Nicolaj Agger i Kim Poulsens foretrukne 4-4-1-1 formation.

Skidt start
SIF kom rigtig skidt fra start. Der var kun spillet tre minutter og 25 sekunders Alka Superliga-fodbold i foråret, da de rødblusede kom bagud 0-1. Lasse Rise rykkede i dybden, Thorbjørn Holst blev tilsyneladende hægtet af Esbjerg-angriberne uden at dommer Anders Poulsen reagerede, og dermed kunne Esbjerg-angriberen pille bolden ned på Mohammed Fellahs aflevering og helt fri i feltet sende bolden ind i det lange hjørne uden chance for Thomas Nørgaard.

I fortsættelsen fortsatte Esbjerg presset, og skidt blev værre efter godt et kvarter, da en tilsyneladende ufarlige bold fremad fra Erik Friberg blev headet for kort tilbage af Simon Jakobsen, så den svenske angriber Robin Söder kunne smutte imellem og prikke bolden forbi Thomas Nørgaard til 2-0.

I det 22. minut havde Esbjerg en dobbeltchance, hvor SIF kunne takke stolpen for, at det ikke blev 3-0. Robin Söder modtog en dybdebold, der splittede SIF-forsvaret, og hans skud prellede af på fjerneste stolpe, mens Lasse Rise sendte riposten lige forbi. På det tidspunkt hed boldbesiddelsesprocenten 70-30 i Esbjerg-favør. Der var dømt trængselstider i Søhøjlandet.

Esbjerg fik falsk mål
En hurtig omstilling efter knap en halv times spil bragte SIF frem til sit første egentlig tilbud. Nicolaj Agger spillede Frank Hansen fri til skud, men SIF-anføreren måtte se sit forsøg prelle af i Esbjerg-forsvaret så bolden strøg til indkast. Frank Hansen-skuddet var indledning til en god SIF-periode, hvor et hjørnespark repræsenterede den største chance for hjemmeholdet. Esbjerg-keeper Martin Dubravka var tæt på at bokse bolden i eget net, da bolden blev lagt tæt under mål, men Esbjerg-keeperen blev reddet af et par holdkammerater på mållinjen.

Det var dog en stakket frist for SIFerne, for i det 37.minut kom hjemmeholdet yderligere bagud på en højest kontroversiel kendelse af dommer Anders Poulsen og hans linjedommer, Lars Hummelgaard. Rise fik rum midt på SIFs banehalvdel og fyrede kanonen af. Nørgaard parerede med benene, så bolden gik i en bue over ham og mod mål. Nørgaard nåede tilbage og fik klaret på målstregen, viste tv-billederne, men kendelsen lød på mål og dermed 0-3.

Reducering af Scheel
Inden pausen fik Emil Scheel reduceret til 1-3 med sit femte sæsonmål, da han driblede sig fri på kanten af feltet og med et fladt skud udplacerede Martin Dubravka i Esbjerg-målet. Om ikke andet var der underholdning for entre-pengene i 1. halvleg.

SIF kom godt ud af kabinen efter pausen. To gode chancer på omstillinger blev det til i de første fem minutter. Tættest på var Frank Hansen med et skud på stolpen. Esbjerg var tydeligt tilfreds med to-målsføringen og kørte bolden rundt, når de havde muligheden, mens SIF efter den gode start på halvlegen havde svært ved at komme frem til yderligere chancer.

Træner Kim Poulsen reagerede efter godt en times spil ved at sende Ari Mohr Jónsson på banen i stedet for Adeola Runsewe, og Robert Skov veg pladsen til fordel for Morten Beck med godt 20 minutter igen. Farligt blev det dog aldrig for alvor, og SIFerne måtte gå fra banen med endnu et nederlag til samlingen. Tættest på scoring i 2. halvleg var Esbjerg faktisk, da Jeppe Andersens skud i det 82. minut blev rettet af, så det gik lige over mål og igen i det 85. minut, da Daniel Larsson lige akkurat kom for sent til en tværbold -og stødte ind i Thomas Nørgaard, så det gjorde ondt på SIF-keeperen. Han kunne dog fuldføre kampen efter at have sundet sig.

SIF spiller hjemme igen om to uger, søndag den 8. marts, når Hobro kommer på besøg på Mascot Park.

Alka Superliga, 18. spillerunde, lørdag den 21. februar kl. 17.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Esbjerg fB 1-3 (1-3)
Mål: 0-1 Lasse Rise (4.), 0-2 Robin Söder (16.), 0-3 Lasse Rise (37.), 1-3 Emil Scheel (41.)
Advarsler: Ryan Johnson Laursen, Esbjerg.
Tilskuere: 2.247
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Adeola Runsewe (63.: Ari Mohr Jonsson), Frank Hansen, Daniel A. Pedersen, Robert Skov (71.: Morten Beck) – Emil Scheel – Nicolaj Agger.
Cheftræner: Kim Poulsen.
Esbjerg fB (4-4-2): Martin Dubravka – Ryan Johnson Laursen, Michael Jakobsen, Daniel Stenderup, Jonas Knudsen – Jeppe Andersen, Casper Nielsen, Erik Friberg (78.: Emil Lyng), Mohammed Fellah (67.: Hans Henrik Andreasen) – Lasse Rise (46.: Daniel Larsson), Robin Söder.
Cheftræner: Niels Frederiksen.

• 0-1 Lasse Rise (4.)
  • 0-2 Robin Söder (16.)