27. september 2009

SIF slagtede Brøndby

Med en fuldstændigt blændende indsats og flere fantastiske mål slagtede Silkeborg IF søndag eftermiddag Brøndby IF med hele 4-1. Christian Holst blev dobbelt målscorer i den uforglemmelige kamp.

Det sitrede og summede på Silkeborg Stadion i timerne op til søndagens brag mod Brøndby – forventningsfulde tilskuere i hobetal indfandt sig på lægterne i god tid, og luften emmede af fodbold på en dag, der senere skulle vise sig at blive helt igennem fantastisk.

Kort inden spillernes indløb blev alles blikke rettet mod midtercirkelen, hvor Martin Laursen under stor jubel satte sit evige fodaftryk på Silkeborg Stadion, da han som kun den femte indtrådte på Stjernepladsen.

Og få minutter senere entrerede spillerne så banen til en flot tifo og én af de kampe, som man har hungret efter i de seneste par år. Til opgaven havde cheftræner Troels Bech valgt følgende startopstilling:

I målet var Lasse Heinze placeret bag et forsvar bestående af Dennis Flinta, Jim Larsen, Thomas Hansen og anfører Steven Lustü.

På midtbanen lå Peter Degn, Frank Hansen, Martin Ørnskov og Christian Holst med Jesper Bech placeret lige foran – og Rajko Lekic helt fremme.

Holst tæt på
Blot to minutter inde i kampen kom gæsterne frem til den første chance, da Morten Duncan Rasmussen lagde bolden indover til Mikael Nilsson, der med hælen fik afsluttet – men Lasse Heinze havde ingen problemer med at sikre sig bolden.

Men SIF kom bestemt også frem over stepperne, og der var tegning til flere gode opspil i de indledende minutter. Mange bolde blev modtaget af Rajko Lekic, der fik en god start på kampen med fine nedtagninger og løb – mens Frank Hansen markerede sig som en stærk bolderobrer.

Christian Holst fik fremtvunget et hjørnespark i det 11. minut efter en god solotur på venstrekanten. Peter Degn sparkede – men lige i næverne af Stephan Andersen.

Og to minutter senere kom Christian Holst så selv frem til en farlige chance, da Rajko Lekic lagde bolden indover til en fri Holst, der flugtede bolden et par meter over – godt opspil og særdeles tæt på en rød-hvid scoring.

Holst til 1-0!
Silkeborg IF spillede en god gang fodbold i denne fase af kampen, hvor afleveringerne sad skarpt – og Brøndby var presset et solidt stykke ned på egen banehalvdel.

Efter 18 minutter var SIF igen på spil, da Peter Degn fik sendt et fremragende indlæg indover, hvor Jesper Bech kom stormende – og lige præcis manglede et par centimeter for at ramme bolden.

Og tre minutter senere brændte det så igen gevaldigt på foran Stephan Andersens mål, da Christian Holst med ydersiden lagde bolden indover, hvor Martin Ørnskov saksesparkede (!) på glimrende vis – bolden blev blokeret af Max von Schlebrügge, før Jesper Bech var millimeter fra at kunne hamre returen i kassen, inden Pierre Kanstrup fik sendt bolden til hjørnespark.

Og så skete det – SIF kom i front i det 22. minut, hvilket havde ligget gevaldigt i luften i det sidste kvarter. Peter Degns hjørnespark blev headet på tværs af Martin Ørnskov til Christian Holst, der let kunne vippe bolden i nettet fra tæt hold – 1-0 til Silkeborg IF, og det hele eksploderede på et stadion, hvor der ikke havde været så mange tilskuere i mange år!

Det var Christian Holsts andet SAS Liga-mål i sæsonen – og hertil kan jo så lægges tre pokalmål – ikke så ringe…

Føringen var fuldt fortjent og vel nærmest logisk efter SIFs massive pres mod et Brøndby-hold, der ikke fik mange ben til jorden.

Jimbo til 2-0!
Scoringen blev fulgt op af endnu mere SIF-dominans – bolden var klart mest på røde fødder, og i det 31. minut blev det så 2-0 – på samme opskrift som ved det første mål.

Peter Degn sendte et hjørnespark indover, hvor Jim Larsen utroligt nok fik lov at stå umarkeret bagest i feltet – og dét tilbud var han ikke sen til at udnytte. Med et knaldhårdt hovedstød pandede han bolden i nettet med sit kun andet mål for SIF – og så stod der 2-0 til hjemmeholdet!!!

Det sydede og kogte, og det var særdeles sporadisk med Brøndbys tilnærmelser mod SIF-målet. Et sjældent visit i det 37. minut gav en hovedstødschance til Morten Duncan Rasmussen, men han fik slet ikke fart i bolden.

Publikum forkælet
SIFerne diskede simpelthen op med helt forrygende fodboldspil, og publikum blev i den grad forkælet. Lækre pasninger, rigtige løsninger og fantastisk arbejdsraseri kendetegnede de rødblusedes indsats, og efter 40 minutter var det så Rajko Lekic' tur til at prøve lykken med et godt skud – men lige over.

Martin Ørnskov og Frank Hansen sad totalt på den centrale midtbane, mens kanterne med Peter Degn og Christian Holst gjorde livet surt for BIFerne med meget aktive præstationer og god boldomgang.

Helt fremme var Jesper Bech og Rajko Lekic også velspillende, og i forsvaret var der intet at rafle om – alt blev afvist.

Eneste mand, der ikke sprang i øjnene med en fremragende præstation, var Lasse Heinze – dertil havde han simpelthen for lidt at lave. Men når der endelig var et indlæg, var han sikkerheden selv og plukkede roligt boldene ned.

Så da dommer Lars Christoffersen fløjtede til pause, rejste publikum på lægterne sig op og kvitterede med stående applaus – og det manglede da også bare. For de havde netop været vidner til en af de bedste SIF-halvlege i mands minde, selv om der sandt for dyden har været et par stykker på det seneste.

Rajko til 3-0!
Anden halvleg begyndte i forventningsfuld stemning – og med Brøndby i den bolddominerende rolle.

Men SIF svarede hurtigt igen, da Rajko Lekic i det 49. minut ramte stolpen på et kontraangreb – returen gik via Christian Holst ud til Martin Ørnskov, der afsluttede med et skud, der ramte Max von Schlebrügges hånd i feltet. Klokkeklart straffespark, og Rajko Lekic gjorde sig klar.

Han fintede nemt Stephan Andersen til siden og placerede bolden modsat – 3-0 til SIF og Rajkos sjette SAS Liga-mål i sæsonen!!!

Samtidig indløb meldingen om de 8.340 tilskuere – niendeflest tilskuere nogensinde på Silkeborg Stadion!

Og tre minutter senere endte et fuldstændigt sublimt og gennemspillet angreb via Peter Degns lob og Rajko Lekic' aflevering hos Jesper Bech, der fyrede af med et drøn, der hvislede lige over målet. Uha, hvor spillede SIF godt!

Holst med hælen – 4-0!!!
Også Frank Hansen fik vist prøver på sin sparketeknik, da han i det 56. minut kom frem til et skud fra distancen, men dét træ voksede (modsat bolden) ikke ind i himlen.

To minutter senere eksploderede Silkeborg Stadion imidlertid igen. Frank Hansen driblede ind fra højrekanten og rundt om sin mand, hvorfra han sendte bolden ind i feltet. Her kom Christian Holst stormende – og med selveste hælen hamrede han sit andet mål i kampen i kassen! 4-0 til Silkeborg IF mod Brøndby IF – man troede næsten ikke sine egne øjne.

Men ligegyldigt, hvor meget man blev ved med at gnide sig i øjnene, stod det lysende klart på både storskærmen, måltavlerne, på stadionhuset og i ansigterne på publikum: 4-0 til SIF!

Legestue
"Olé"-råbene gjaldede ned mod SIF-spillerne, der kombinerede sig rundt på banen – hvorefter publikum supplerede med "legestue"-råb.

De forstummede dog i det 65. minut, hvor Samuel Holmén fik trykket af efter gode detaljer af Alexander Farnerud. Bolden strejfede en SIFer – og prellede af på overliggeren. Farligste forsøg af gæsterne hidtil.

Der var næppe noget som helst sted i verden, man hellere ville være end på Silkeborg Stadion denne smukke eftermiddag.

Saag på banen
Peter Degn forlod banen i det 69. minut, da Troels Bech foretog sin første udskiftning. Det levnede plads på højrekanten til den formstærke Kaimar Saag, som med det samme demonstrerede sin energi og speed.

Jim Larsen og Max von Schlebrügge knaldede hovederne sammen efter et hjørnespark i det 72. minut, og bårerne kom på banen. De blev dog ikke taget i brug, og begge spillere kunne efter et par minutters behandling heldigvis fortsætte.

Den episode blev fulgt op af en lidt tør periode i kampen, hvor Brøndby ikke formåede at få ret meget ud af boldbesiddelsen – og hvor SIF koncentrerede sig mest om at spille bolden sikkert rundt, når den var på røde fødder.

Reducering og 4-1
Efter 81 minutter fik Brøndby så reduceret. Det skete, da Samuel Holmén satte Dennis Flinta af i venstresiden og spillede indover, hvor Thomas Hansen ikke nåede at få fat i bolden, før indskiftede Jan Kristiansen pev bolden op i nettaget – 4-1.

For første gang i kampen var gæsterne nu klart mest på bolden, og BIFerne kom frem til et par halvgiftige afslutninger mod et SIF-hold, der havde investeret mange, mange kilometer i opgøret.

Henrik "Tømrer" Pedersen kom på banen i det 86. minut, da man of the match Christian Holst udgik. Tømreren gik ind på venstrekanten, hvilket på dette tidspunkt reelt betød en backup på venstreback-pladsen.

SIFerne modstod presset i egen målende, og i stedet var også Rajko Lekic tæt på at gøre sig til dobbelt målscorer med et listigt lob, der sneg sig lige forbi, før Simon Azoulay Pedersen erstattede Frank Hansen og fremtvang et hjørnespark, der udløste endnu eet – og så gik tiden jo så fint med dét.

Og dermed endte det med helt uforglemmelige 4-1 på en dag, der vil blive husket i mange år fremover.

Næste kamp er førstkommende søndag klokken 14.00, hvor Randers FC tager imod.

• 1-0 Christian Holst (22)
  • 2-0 Jim Larsen (31)
  • 3-0 Rajko Lekic (51