1. april 2010

SIF måtte nøjes med 2-2 i Brøndby

Silkeborg IF var foran med 2-0 i Brøndby på mål af Peter Degn og Jesper Bech men måtte nøjes uafgjort, da Brøndby hentede føringen i anden halvleg med to mål efter dødbolde.

Der var ingen aprilsnar at finde i tabellen på denne kolde 1. april, som i år faldt sammen med Skærtorsdag og dermed SAS Liga-fodbold. Silkeborg IF lå placeret på ligaens tredjeplads – Brøndby som nr. seks med seks point imellem de to hold. Den pointforskel kunne spores tilbage til to kampe på Silkeborg Stadion i efteråret, hvor Søhøjlandets Helte massakrerede Vestegnens Drenge med henholdsvis 4-1 og 3-0.

Med 10 runder tilbage af turneringen var der masser på spil på Brøndby Stadion. Ikke bare for de to implicerede hold, men også for hele midterfeltet af hold i SAS Ligaen, hvor der blot var syv point mellem AGF på niendepladsen og Silkeborg IF i "toppen af midten" på tredjepladsen.

Silkeborg IF kunne med en sejr slå et forstærket hul til forfølgerne, mens Brøndby var hårdt presset for at vise en ny gejst med den nye træner Henrik Jensen – foran det tidligere så forvænte hjemmepublikum. Inden kampen havde Brøndby ikke vundet sine seneste seks hjemmekampe, og til at forstærke den stime havde Troels Bech valgt følgende opstilling:

Lasse Heinze var på mål med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og Christopher Poulsen foran sig. Peter Degn udgjorde fra højre midten med Martin Ørnskov, der var tilbage efter afsonet karantæne, Frank Hansen i midten og hattrick-helten fra sidste kamp mod HB Køge, Christian Holst, til venstre. Jesper Bech og Rajko Lekic var klar i front.

Solid SIF-defensiv
Det var hjemmeholdet fra Brøndby, der fik kampens første chance ved Samuel Holmén efter en dødbold i SIFs højreside, men svenskeren blev presset og headede forbi.

Kort efter var samme Holmén igen på spil i feltet – uden at det blev farligt – for solidt backspil af Dennis Flinta holdt Brøndbys midtbanespiller fra at nå frem til bolden.

SIF viste tænder for første gang efter otte minutter, hvor Mikael Nilsson ikke kom ordentligt op til et indlæg, som Jesper Bech løb op ved baglinjen og sendte konsekvent ind til Rajko Lekic, der forsøgte at heade på tværs af feltet – men Stephan Andersen var vågen i det lille felt.

Rajko var igen indblandet i SIFs næste chance, da angriberen var lige ved at nå frem til et godt indlæg fra Peter Degn.

Ingen af de to hold var dog for alvor farlige i kampens indledning, og efter 20 minutters spil ventede kampen stadig på sin første store åbne chance. Brøndby var mest på bolden, men en drønsolid SIF-defensiv holdt hjemmeholdet fuldstændig fra større chancer.

0-1 og 0-2 på fire effektfulde minutter!
Ideen med den solide defensiv virkede efter hensigten, og det så ud til at stresse hjemmeholdets spillere. SIFerne var begyndt at dominere banens midte, og det udmøntede sig efterhånden også i chancer – som snart skulle vise sig at blive effektfuldt udnyttet.

Rajko Lekic fik tilkæmpet sig et frispark ca. 10 meter fra feltet, som en oplagt Peter Degn fik muligheden for at sparke. Og det gjorde han præcist så godt, som man kunne forestille sig. Med en knaldhård følt inderside snoede bolden sig uden om Brøndbys mur, og en sent reagerende Stephan Andersen nåede ikke ned til bolden, der sad helt yderligt i det korte hjørne.

Peter Degn havde for alvor kickstartet en spirende tændt SIF-offensiv.

Jesper Bech havde øjeblikket efter en kæmpechance for at øge SIFs føring, men fri mod Brøndby-målet fik angriberen slet, slet ikke træf på bolden, og med en rundskæv sendte han den tættere hjørneflaget end målet.

Samme SIFer gjorde dog skaden god igen, da han på et sublimt oplæg af Peter Degn og Rajko Lekic igen slap fri. Denne gang klarede Bech selv at sætte forsvaret af med et knivskarpt træk ind i banen forbi en glidende Brøndby-mand og satte sikkert bolden ind bag en fremadstormede Stephan Andersen. 2-0 til SIF, som viste sig væsentligt skarpere end værterne på den sidste tredjedel af banen.

SIF til pause med velfortjent piften
Samuel Holmén forsøgte sig – igen uden større pondus – mod Lasse Heinze, og SIFs keeper var klar til at gribe det svage skud sikkert.

Jan Kristiansen havde efter 39 minutter Brøndbys bedste forsøg, men fra en spids vinkel kunne den velsparkende kantspiller ikke true SIF-målet væsentligt, og bolden røg i sidenettet.

Samme Kristiansen forsøgte sig igen to minutter efter med samme effekt. Denne gang på Heinze, som endnu ikke var blevet værdigt udfordret af Brøndbys offensiv.

En øredøvende pibekoncert fulgte ved dommer Henning Jensens pausefløjt som en stor og velfortjent ros til de stærkt kæmpende SIFere – de var nemlig foran med to mod tandløse Brøndby, der havde kurs mod sin syvende hjemmekamp uden sejr, mens SIF cruisede mod sejr nummer to i streg.

Degn-show startede anden halvleg
Peter Degn fortsatte med at sende gode bolde fremad banen straks fra anden halvlegs start. Et præcist indlæg skabte uro i Brøndbys felt, og på det efterfølgende hjørnespark fik samme Degn – efter et spøjst dømt dommerkast – sendt bolden ind til Lekic, der headede på tværs til Jim Larsen. Men SIFs stærke forsvarskæmpe havde svært ved at få form på og fart i hovedstødsafslutningen.

Efter 50 minutter var Degn igen på spil – denne gang som afslutter på et velspillede SIF-angreb med sidste assist af Jesper Bech. Kantspilleren viste dog ikke sin tidssvarende klasse i denne situation og sendte bolden forbi ved det korte hjørne.

Brøndbys største trussel – Jan Kristiansen – forsøgte sig igen med et langskud. Det virkede dog højest som et lille bjæf mod overhunden SIF, som ikke lod sig presse synderligt af de pressede Brøndby-spillere.

Brøndby-scoring på hjørnespark
De i foråret ofte omtalte dødbolde ramte igen Silkeborg IF efter 59 minutter. Michael Krohn-Dehli sendte et hjørnespark ind i den ellers så solide SIF-defensiv, hvor Jon Jönsson kom øverst og via indersiden af stolpen fik sendt en hovedstødsscoring ind til reducering: 1-2.

Jesper Bech fik chancen på et hovedstød ganske fri foran Brøndbys mål kort tid efter, men Stephan Andersen fik viftet forsøget over.

Rajko Lekic endte også med at få en god chance, efter at et langt indkast blev forlænget i feltet. Angriberen afsluttede godt, men igen var Brøndby-keeperen velplaceret og hev en super refleksredning frem fra de lange målmandsærmer.

Små mirakler fra Heinze
Begge hold havde masser af gode chancer omkring halvvejs i anden halvleg, og hvis ikke det havde været så forbandet spændende, var det faktisk en nydelse at følge det bølgende chancespil.

Peter Degn forsøgte sig med en hjørnesparks-taktik, som nogle måske husker fra Herfølge i Viasat Divisionen. Det gjorde ingen i Brøndby dog, og Peter Degn kunne – efter at bolden var trillet i spil af Christian Holst i al ubemærkethed – løbe direkte mod mål og afslutte – dog uden gevinst.

Jan Kristiansen huggede efter 70 minutter til den igen – og denne gang satte han for alvor Lasse Heinze på en værdig prøve, som keeperen dog løste fabelagtigt.

Ousman Jallow var på et hjørne meget tæt på at udligne for Brøndby. Igen måtte Lasse Heinze frem med en redning, der falder under kategorien af mindre mirakler, da han med en lynrefleks nuppede en afslutning tæt under mål – tak for den, Lasse!

Udligning på straffe
Brøndby sad nu på spillet og pressede Silkeborg IF langt tilbage på banen.

Ousman Jallow var igen på spil, men på et godt gennembrud fik Brøndby-angriberen ikke lagt den sidste aflevering præcist.

I det 78. minut forsøgte den afrikanske spiller sig endnu engang med et hurtigt gennembrudsløb, og det tvang Lasse Heinze ud i en uheldig redningsaktion, hvor keeperen ikke fik bolden – men i stedet begge Jallows ben – i handskerne. Straffe til Brøndby og et heldigt gult kort til Heinze, der sagtens kunne have trukket et rødt i situationen.

Straffet blev sikkert omsat af Michael Krohn-Dehli, og dermed havde Brøndby hentet SIFs 2-0-føring – og pibekoncerten fra de 12.065 tilskuere blev vendt til stående klapsalver og støtte til hjemmeholdet.

2-2 i Brøndby
SIF satsede på at styrke defensiven til sidst med udskiftningen af Peter Degn for Thomas Hansen. Inden da var Henrik "Tømrer" Pedersen kommet på banen for Christian Holst, så der var stadig masser af ballast i SIFs offensiv, hvis der skulle dukke noget op i Brøndbys ende.

Det gjorde der dog ikke, og da der heller ikke skete det store på SIFs banehalvdel i de døende minutter, sluttede den underholdende kamp 2-2 mellem BIF og SIF på Brøndby Stadion.

Første point i påsken var dermed en realitet, og SIFerne kunne efter kampen takke de mange medrejsende SIF-fans, der taktfast havde givet deres for at støtte til de rødklædte igennem kampen.

Næste opgør for Silkeborg IF bliver hjemme mod AaB mandag den 5. april kl. 14.00.

• 0-1 Peter Degn (24)
  • 0-2 Jesper Bech (28)
  • 1-2 Jon Jönsson (59)
  • 2-2 Michael Krohn-Dehli (79 min).