27. maj 2018

SIF må en tur ned i 1. division

SIF tabte søndag 0-3 i Esbjerg og må dermed ned i den næstbedste række. Tre mål i det sidste kvarter af Anders Dreyer sænkede SIF.

Det blev en trist, trist søndag for alle med hjerte for SIF. Med et nederlag på 3-0 i Esbjerg rykker SIF ud af Superligaen, og forude venter en sæson i den næstbedste række. SIF virkede ellers i kontrol, men med tre mål af Anders Dreyer i sidste kvarter vendte Esbjerg op og ned på tingene og sikrede sig billetten til Superligaen.

Peter Sørensen havde kun foretaget en enkelt ændring på sit hold i forhold til 1-0 sejren tre dage tidligere. Magnus Mattsson havde fået plads i start 11’eren, hvilket betød a Davit Skhirtladze måtte starte kampen på bænken.

SIF indledte kampen godt og tiltvang sig kontrollen. Gustav Dahl havde det første forsøg allerede efter tre minutter, da han godt sat op af Mikkel Vendelbo trak ind i banen og forsøgte sig med højrebenet, som Jeppe Højbjerg dog ikke havde de store problemer med at afværge. Kort efter var det Gustaf Nilsson, der forsøgte sig med et fladt skud lige forbi efter forarbejde af Magnus Mattsson.

Chancer til hjemmholdet
Esbjergs størtste chance i en chancefattig 1. halvleg kom midtvejs på et tidspunkt, hvor Esbjerg var kommet lidt bedre med i kampen. Et frispark lige udenfor SIF-feltet strejfede på sin vej mod mål Casper Sloths arm og gik til hjørnespark. Her kunne dommer Peter Kjærsgaard have valgt at fløjte for straffespark, men han dømte hjørnespark. Den hurtige kantspiller, Emmanuel Oti Essigba, havde kort efter et skudforsøg i fri position, men Peter Friis klarede mesterligt. Der var ved at komme liv i både hjemmehold og et talstærkt publikum.

Rodic måtte udgå
I pausen måtte Vladimir Rodic udgå. Han havde fået et trælår i en duel sidst i 1. halvleg og blev til de sidste 45 minutter erstattet af Stephan Petersen.

Esbjerg kom bedst ud og havde et par chancer indenfor de første minutter af halvlegen ved Yuri Yakovenko. Først et skud fra spids vinkel, som Peter Friis parerede, og derefter et hovedstød, der svævede over Peter Friis – og heldigvis for SIF også over tværribben.

SIF fik rystet den tøvende start på  halvlegen af sig og fik lagt spillet højere op på banen. Gustaf Nilsson havde efter knap en times spil et hovedstødsforsøg på indlæg fra Marc Rochester, hvor bolden gik lige forbi mål, som SIF’s største chance i perioden.

Stort tilbud til Skhirtladze
Halvlegens bedste SIF-chance fik Davit Skhirtladze, der var kommet på banen i stedet for Magnus Mattsson. Mikkel Vendebo fandt ham med en milimeter præcis dybdeaflevering, og georgieren med ni mål på sit c.v. i denne sæson, havde frit løb mod mål. Han forsøgte at løfte den over Jeppe  Højbjerg der dog fik lappen på og afværget til hjørnespark.

Dreyer til 1-0.
Og bedst som man sad og syntes, at SIF havde fuld kontrol over tingene, dukkede Esbjerg-topscorer Anders Dreyer op tæt under mål og udnyttede en kikset clearing fra Tobias Salquist til at sende bolden i nettet til 1-0 og dermed helt lige med et kvarter igen. To minutter senere havde Yuri Yakovenko et forsøg på indersiden af stolpen, uha, det var trængselstider for SIF.

Det var en stakket frist for SIF. For i det 80. minut slog Anders Dreyer til igen med sit 20. sæsonmål. En sindssyg vending på kampen. Nu skulle SIF op og score for at bevare pladsen i Superligaen. Det lykkedes ikke. I stedet øgede Anders Dreyer til 3-0 på en omstilling, da SIF satsede alt i de døende minutter.

SIF-truppen går nu på tre ugers sommerferie og vender derefter tilbage for at forberede sig til den nye sæson.

Alka Superligaen, superligakval, kamp 2 (38. runde), søndag 27. maj kl. 18.00 på Bue Water Arena:
Esbjerg fB – Silkeborg IF 3-0 (0-0)
Mål: 1-0 Anders Dreyer (76.), 2-0 Anders Dreyer (81.), 3-0 Anders Dreyer (90.)
Advarsler: .Jeppe Brinch, Anders Dreyer, Lasha Parunashvili, Esbjerg, Mikkel Vendelbo, Davit Skhirtladze, Casper Sloth, SIF.
Tilskuere: 7.043
Esbjerg fB (4-1-4-1): Jeppe Højbjerg – Nikolaj Hagelskjær, Jeppe Brinch, Agustin Garcia Iniguez, Jesper Lauridsen – Lasha Parunashvili – Anders Dreyer, Tim Hölscher (91.: Mark Brink), Jacob Lungi Sørensen, Emmanuel Oti Essigba (86.: – Yuri Yakovenko (87.: William Møller).
Cheftræner: John Lammers.
Silkeborg IF (4-4-1-1): Peter Friis – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gustav Dahl – Vladimir Rodic (46.: Stephan Petersen), Mikkel Vendelbo, Casper Sloth, Marc Rochester Sørensen (86.: Dennis Flinta) – Magnus Mattsson (67.: Davit Skhirtladze) – Gustaf Nilsson.
Manager: Peter Sørensen