24. juli 2016

SIF led nederlag til Brøndby

SIF havde ikke marginalerne på sin side søndag eftermiddag. Brøndby vandt 2-0 på et mål i hver halvleg.

SIF leverede på mange måder en godkendt indsats søndag eftermiddag mod Brøndby, men gæsterne fra den københavnske vestegn havde taget effektiviteten med i bussen over Storebælt. I en relativt chancefattig kamp, hvor også SIF havde sine muligheder især i 1. halvleg, var gæsterne mest effektive, og på mål af Andrew Hjulsager og Frederik Holst – et mål i hver halvleg – kunne Brøndby rejse hjem med alle tre point.

Der var dog stadig sus af Alka Superliga over kampen. I stegende sommerhede havde næsten 5.000 tilskuere fundet vej til Mascot Park, hvoraf knap 1.100 var klædt i gult.

SIF-træner Peter Sørensen havde foretaget en enkelt ændring i startopstillingen, idet Nicolaj Agger var foretrukket i front i stedet for Davit Skhirtladze.

Brøndby kom til Silkeborg med 120 minutters Europa League fodbold mod Hibernian i benene, men det forhindrede ikke de til lejligheden blåklædte gæster at lægge pres på SIF fra start. Et massivt fremmøde af gule – og i sommervarmen barmavede – Brøndby-tilhængere gav en god modvægt til SIFs røde hjørne, der vanen tro bakkede fornemt op.

SIF havde trods Brøndby-presset den første store chance, da Andreas Albers erobrede bolden midt på Brøndbys banehalvdel i det femte minut og havde frit løb mod mål. Han blev dog generet så meget i skudøjeblikket, at Frederik Rønnow i Brøndby-målet klarede.

Som minutterne skred frem lettede Brøndby-presset på SIFs bagerste bastioner. SIF stod dybt, men forsvarede sig godt, og på omstillingerne virkede hjemmeholdet latent farligt. SIF-defensiven virkede velforberedt på det pres, Brøndby forsøgte at praktisere over det meste af banen.

Hjulsager sørgede for Brøndby-føring
Paradoksalt var det en omstilling, der bragte Brøndby i front i det 20. minut. Mikkel Vendelbo havde netop afsluttet med et lumsk, fladt skud på Rønnow, hvorefter Brøndby første bolden op i venstre side. Patrick Da Silva sendte bolden på tværs af Silkeborg-feltet, og i modsatte side dukkede Andrew Hjulsager op og sparkede bolden fladt i kassen. 1-0 til Brøndby og et svært udgangspunkt for SIF.

Midt i 1. halvleg fløjtede dommer Dennis Mogensen til vandpause i den stegende sommerhede, en pause som Peter Sørensen benyttede til en håndfast peptalk til sine spillere.

Det var dog stadig Brøndby, der efter vandtindtaget havde bolden mest, og SIF var presset langt tilbage på banen. Våbnet hos hjemmeholdet var stadig omstillinger, og selv om det så semifarligt ud til tider, udeblev de helt åbne chancer. Den største tilfaldt Nicolaj Agger på en god fremlægning i feltet fra Mikkel Vendelbo. Aggers skud fra tæt hold blev dog blokeret til hjørnespark, og bolden strøg lige forbi den ene opstander.

Kort før pausen måtte Patrick Da Silva udgå med en skade, og i pausen blev også Daniel Stükler skiftet ud. Hos SIF gik Andreas Albers ud i pausen og blev fra 2. halvlegs start erstattet af Davit Skhirtladze.

Brøndby bedst ud til 2. halvleg
Brøndby kom bedst ud af kabinen og bragte sig allerede godt tre minutter inde i halvlegen foran 2-0 på et mål af Frederik Holst. I den anden ende kunne Mikkel Vendelbo minuttet efter føle sig snydt for et straffespark, da hans sparkeben blev blokeret i skudøjeblikket tæt under mål. Alt i alt betød det dog, at SIF stod overfor en meget stor opgave i 2. halvleg, hvis udviklingen i kampen skulle vendes.

Efter godt en times spil kom en debutant på banen. Emil Lyng blev skiftet ind og erstattede Emil Scheel, og han blev mødt af et velkomstbrøl fra SIFs fanafsnit.

SIF sluttede kampen bedst
Brøndby var tæt på 3-0 på et godt forsøg af Teemu Pukki, der fangede SIF i en omstilling, men Thomas Nørgaard hev en fremragende rdning ud af handsken. I den anden ende var SIF tæt på reducering. Der blev begået frispark mod Robert Skov, og OL-deltagere tog sig selv af sparket. Han sparkede bolden på overliggeren. Det kunne have været den livline, der kunne have bragt SIF ind i kampen.

Det skete ikke på trods af at SIF sluttede kampen bedst og Martin Thomsen havde en kæmpe chance fem minutter før tid, og så endte det 2-0 til Brøndby.

SIF spiller igen søndag mod FC Midtjylland i Herning. Næste hjemmekamp er fredag 5. august, hvor Lyngby kommer på besøg på Mascot Park.