15. november 2015

SIF i fuld kontrol vinder 3-1

En helstøbt SIF-indsats på en vanskelig bane sikrede en sejr på 3-1 søndag eftermiddag i Næstved. To mål af Thomsen og et af Scheel.

Der var ikke så meget at rafle om i Næstved søndag eftermiddag. På en helstøbt indsats med enkelte indslag af genialitet vandt SIF 3-1 under vanskelige forhold. En tung og ujævn bane gjorde det til en kamp på dueller, især i 1. halvleg, hvor SIF i realiteten afgjorde tingene med to mål. Eneste anke mod SIFerne var, at sejren ikke blev større. Efter 3-0 scoringen blev SIFerne for tilfredse og trak sig for langt tilbage på banen. Det førte til en unødvendig reducering af Næstved.

Ud over det karantæne-tvungne fravær af Dennis Flinta havde cheftræner Peter Sørensen foretaget en ændring i SIFs offensiv. Jeppe Illum havde fået startplads i angrebet sammen med Nicolaj Agger, hvilket betød at Andreas Albers tog plads på bænken. Sørensen havde for en sikkerheds skyld valgt at tage 19 spillere med til kampen, og det betød at unge Nicklas Røjkjær måtte tage plads på tribunen.

Martin Thomsen til 1-0
Det første kvarter forløb som en styrkeprøve uden vinder. På en blød bane var der mere duelspil end sammenhængende fodbold, og man skulle hen i det 18. og 19 minut, før der blv aktivitet foran mål. Heldigvis for SIF var det foran Næsted-målet, at det skete. Først bankede Emil Scheel et frispark mod mål, så Sebastian Olsen i Næstved-målet måtte helt op i det ene målhjørne og parere. SIF fastholdt presset, og lige udenfor feltet headede Robert Skov bolden på tværs til Mikkel Vendelbo. Han fandt Martin Thomsen indenom Næstved-forsvaret til Martin Thomsen. Den rutinerede midtbanemand svigtede ikke og bragte SIF foran 1-0. Bedømt på SIF-jublen efter scoringen var det et meget vigtigt mål.

Næste chance faldt efter en halv time, da Næstved fangede SIF-forsvaret i ubalance på en hurtig omstilling. Et godt gennembrud i SIFs vnstre forsvarsside endte dog med, at Martin Thomsen afværgede faren ved at sparke bolden til hjørnespark. Generelt havde SIF dog kontrol over kampen.

Genialitet til 2-0
Ellers var det en kamp med masser af hovedstødsdueller og tilfældigt spil. Et af 1. halvlegs mest geniale indslag faldti det 35. minut, da Mikkel Vendelbo smukt lagde bolden frem mod Emil Scheel. Scheel tog den godt med sig og sendte den herefter i nettet til 2-0 føring for SIF, hvilket også var stillingen ved pausen.

Næstved-træner Mogens Krogh reagerede i pausen med to udskiftninger, men det ændrede ikke for alvor på kampbilledet med SIF i kontrol og mest på bolden. Halvlegens første chance stod der da også SIF på, da Emil Scheel erobrede bolden godt midt på banen og sendte Nicolaj Agger afsted i dybden. Agger spurtede fra Næstved-forsvaret, men skuddet gik lige på Næstveds målmand.

Men ellers formede halvlegen sig helt efter SIFs hoved med de til lejligheden sortklædte midtjyder i kontrol og mest på bolden, mens Næstved forgæves forsøgte at slå hul på den solide SIF-defensiv. SIF var også mest nærgående. Martin Thomsen skød lige over og indskiftede Marcus Solberg forsøgte sig med et skud, som tvang Sebastian Olsen til at give hjørnespark.

3-0 målet faldt efter et hjørnespark, hvor Marcus Solberg tæt under mål forsøgte at sende bolden i nettet med hælden. En Næstved-forsvarer clearede på mållinjen, men kun for at se bolden ryge ind i ansigtet på Martin Thomsen, som dermed blev noteret for et mål scoret med næsen.

Da var der knap 20 minutter igen af kampen, og SIF kunne kontrollere kampen hjem. Med et kvarter igen kom Christian Sørensen på banen i stedet for Jeppe Illum. Thomas Nørgaard kom i aktion med 12 minutter igen, da han vippede et hovedstød over tværribben til hjørnespark, men ellers var det ikke de store prøver, SIF-keeperen blev sat på – hverken i kampens afslutning eller generelt.

Med 10 minutter tilbage på det elektroniske stadionur måtte Emil Scheel trække sig efter at have fået et hårdt slag i ryggen. Frank Hansen overtog hans plads.

Næstved fik rediceret med syv minutter igen, da Jesper Christiansen sendte bolden i nettet. Det var unødvendigt, men bragte ikke for alvor SIFs sejr i fare.

SIFs næste kamp er samtidig efterårets sidste hjemmekamp. På søndag kl. 15.00 kommer AC Horsens på besøg på Mascot Park.

Bet25 Ligaen, 16. spillerunde, søndag den 15. november 2015 kl. 15.00 på Næstved Stadion:
Næstved B – Silkeborg IF (0-2) 1-3
Mål: 0-1 Martin Thomsen (19.), 0-2 Emil Scheel (35.), 0-3 Martin Thomsen (71.), 1-3 Jesper Christiansen.
Advarsler: Patrick Hansen, Mathias Johannsen, Henrik Bødker, Jesper Christiansen, Næstved.
Tilskuere: 1.353
Næstved B (4-2-3-1): Sebastian Olsen – Mads Brandis (46.: Mikkel Luimes), Jesper Christiansen, Søren Jensen, Mathias Johannsen – Andreas Baes, Henrik Bødker – Kevin Bechmann Timmm (87.: Harun Keser), Stefan Nygaard, Patrick Hansen (46.: Mikkel Jensen) – Mikkel Rygaard.
Cheftræner: Mogens Krogh
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov, Mikkel Vendelbo, Martin Thomsen, Emil Scheel (71.: Frank Hansen) – Jeppe Illum (73.: Christian Sørensen) – Nicolaj Agger (60.: Marcus Solberg).
Cheftræner: Peter Sørensen