28. oktober 2018

Sen SIF-sejr luner i Søhøjlandet

Efter to gode udekampe fulgte SIF op med 3-2 sejr hjemme på JYSK park over Hvidovre. Det var et vigtigt skridt i topstriden.

På to sene mål af indskiftede Shkodran Maholli og topscorer Ronnie Schwartz sikrede SIF sig en vigtig sejr på 3-2 over Hvidovre søndag eftermiddag. Nederlaget truede ellers, da gæsterne var foran 2-1, da kampen gik ind i sine sidste 10 minutter. Men indskiftning af Sebastian Jørgensen og Shkodran Maholli satte nyt liv i SIF-offensiven, og det kastede to mål af sig.

Sejren lunede ekstra, da de nærmeste konkurrenter i toppen satte point til. Viborg tabte i Roskilde, HB Køge blev slået af Næstved og Fredericia måtte se sig besejret af Fremad Amager. Dermed er SIF nummer to med tre point op til Viborg og med ét points afstand til Næstved på 3. pladsen og tre til Fredericia og HB Køge på de følgende pladser.

Samme startopstilling
Michael Hansen havde valgt samme startopstillingen, som ugen inden fik 1-1 i Viborg, og det viste sig fra start at være en god idé. Selv om Hvidovre kom frem på banen og truede SIF’s defensiv, var det hjemmeholdet, der havde chancerne. Allerede i det 11. minut gav det bonus, da Magnus Mattsson bragte SIF i front med et spark centralt i feltet. Forinden havde Jeppe Okkels haft en helt åben chance efter et godt sologennembrud og i fortsættelsen bød både Ronnie Scharz ind med et godt skud, der blev pareret til hjørne, og Simon Jakobsen med et hovedstød på den ene opstander. Efter et kvarters spil kunne man således notere sig SIF-føring og klar overvægt i chancer.

Offside-mål til Hvidovre
Hvidovre kom bedre med i fortsættelsen og havde også optræk til chancer, men de afslutninger, det blev til, havde Peter Friis ikke de store vanskeligheder i at klare. Og da det lykkedes Louka Prip Andreassen at få bolden i nettet, blev der korrekt vinket for offside.

Der skulle en fejl af SIF til at bringe Hvidovre på 1-1 på et tidspunkt, hvor hjemmeholdet ellers havde godt fat i kampen. Frederik Møller ville spille bolden tilbage ude ved sidelinjen, men bolden røg til en Hvidovre-spiller, og så kunne en gammel bekendt af SIF, Nicolaj Agger, gå direkte mod mål og chippe bolden over Peter Friis og via stolpen sende den i nettet. Fortjent var det ikke – men Hvidovre blev belønnet for sin opportunisme.

Livlig indledning på 2. halvleg
SIF fortsatte straks fra 2. halvlegs indledning med at producere chancer. I pausen var Simon Jakobsen blevet erstattet med Dennis Flinta efter at Jakobsen tidligt i kampen fik en skrub i en nærkamp. Stephan Petersen fik allerede et minut henne en gylden mulighed for på ny at bringe SIF i front, men på Jeppe Okkels fine indlæg til bageste stolpe helkiksede han sin afslutning, og bolden røg op på øverste tribune-afsnit i stedet for i mål. Hvidovre var heller ikke uden mulighed – Kim Aabech havde et fint hovedstødsforsøg ved den ene stolperod, men Peter Friis nåede ned og sikrede sig bolden. I den anden ende kom Magnus Mattsson til en god skudmulighed, men sparkede over i en livlig indledning på de sidste 45 minutter.

Det var Hvidovre, der kom først på måltavlen efter en periode, hvor SIF var presset langt tilbage. Et hjørnespark svævede over SIF-forsvaret og havnede hos altid farlige Kim Aabech, der sendte bolden i nettet til gæsteføring lige inden kampen rundede en time.

SIF forsøgte at lægge pres på Hvidovre i fortsættelsen, men for sjældent hang det rigtigt sammen. Magnus Mattsson kom på skudhold efter et fint SIF-angreb i det 70. minut, men hans forsøg gik på tværs af målet og til målspark.

Med et kvarter igen satsede Michael Hansen offensivt fra bænken og satte Sebastian Jørgensen på banen i stedet for Svenn Crone. Få minutter senere kom Shkodran Maholli på banen i stedet for Mikkel Vendelbo i en yderligere optrapning af offensiven. Det gav bonus. I det 82. minut stod de to indskiftere bag udligningen. Sebastian Jørgensen brød i gennem i højre side og sendte bolden ind foran mål, hvor Shkodran Maholli dukkede op og kunne puffe bolden i nettet til udligning.

Men her stoppede det ikke. Tre minutter senere ville Ronnie Schwartz også være med i mål-legen, og han sendte bolden i nettet fra en fin position i feltet. Et fladt skud til højre for målmanden.

Kampen var vendt på hovedet, og nu var det Hvidovre, der var sendt på jagt. Den mislykkedes. SIF sejrede 3-2.

Nu venter to udekampe øst for Storebælt, næste søndag i Helsingør og søndagen efter i Nykøbing på Falster. Den 18. november gælder det efterårets sidste hjemmekamp på JYSK park, hvor Fremad Amager kommer på besøg. Du kan allerede nu købe billet til den kamp her.

NordicBet Liga, 15. runde, søndag 28. oktober kl. 13.45 på JYSK park:
Silkeborg IF – Hvidovre IF 3-2 (1-1)
Mål: 1-0 Magnus Mattsson (11.), 1-1 Nicolaj Agger (36.), 1-2 Kim Aabech (58.), 2-2 Shkodran Maholli (82.), 3-2 Ronnie Schwartz (85.)
Advarsler: Stephan Petersen, Svenn Crone, SIF.
Tilskuere: 2.783
Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis – Svenn Crone (76.: Sebastian Jørgensen), Simon Jakobsen (46.: Dennis Flinta), Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Mikkel Vendelbo (78.: Shkodran Maholli), Mads Emil Madsen – Stephan Petersen, Magnus Mattsson, Jeppe Okkels – Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Michael Hansen
Hvidovre IF (4-4-2): Filip Djukic – Magnus Fredslund, Frederik Krabbe, Malte Kiilerich Hansen, Nicolai Bak Johannessen (18.: Mohamed Diarra) – Nicolaj Agger, Lasse Brandt Hansen, Christopher Østberg, Louka Prip Andreassen – Kim Aabech, André Bjerregaard (78.: Aleksander Lazarevic)
Cheftræner: Per Frandsen.