Der var højspændt dramatik, da Silkeborg i dag tog ét point med fra det vestjyske. SIF kom bagud to gange, men holdet rejste sig. Den ene gang på grund af et drømmehug af Daniel A. Pedersen.

Rivalopgør på heden
Det var ikke en dag som alle andre, denne tågede søndag i april. Ikke blot var det palmesøndag og den 1. april, med de obligatoriske narrestreger, løgnehistorier og aprilsnare til følge – det var også kampdag for Silkeborg.  Søndag eftermiddag skulle Silkeborg nemlig i aktion i et vaskeægte lokalopgør mod holdet, der har været så frække at kalde sig selv for FC Midtjylland. For alle ved jo, at Herning ligger i Vestjylland. Ikke desto mindre gjorde det bare ønsket om at slå ulvene endnu større, men det skulle vise sig at blive sværere end som så.

Højt pres fra hjemmeholdet
FCM-træner Glen Ridderholms mandskab lagde aggressivt ud og var de første ti minutter af kampen flere gange oppe og true Silkeborg-forsvaret – uden det blev til nogen deciderede chancer. Da den første chance bød sig efter et kvarter, var det til gengæld en stor en af slagsen. Sylvester Igboun brød fri på SIFs højre side, spillede en flad aflevering ind til Baba Collins, men SIF-keeper Lasse Heinze, som er garant for hurtige reflekser, diskede op med en af netop disse.

Igboun-mål lige før halvlegen
Det første hårde FCM-pres aftog en smule, efterhånden som kampen skred frem, men det var stadig hjemmeholdets spillere, der kom frem til mest. Fem minutter før pausen kunne SIF-forsvaret desværre ikke længere holde stand. En bold blev spillet ind fra venstresiden, hvor bolden efter lidt klumpspil blev sparket på overliggeren. Nedfaldsbolden havnede hos Igboun, som sikkert sparkede kuglen i mål.

Det var som om målet løsnede lidt op i SIFs spil, for flere chancer tilkom Silkeborg efter Igbouns scoring. Henrik ’Tømrer’ Pedersen var manden bag en af dem, men hans bløde skud endte lige forbi. Kasper Risgård og Christian Holst forsøgte sig fra distancen med hårde vristskud – men Jonas Lössl stod, hvor han skulle.

Der havde ikke været meget at skrive hjem om i første halvleg. FC Midtjylland havde været gode til at skabe lidt splid nede omkring Silkeborgs mål, og i den anden ende havde Silkeborg-angrebet ikke været gode nok til at holde på bolden. Men de sidste par minutter inden pausen havde skabt en optimisme og tro på, at spillet ville blive bedre i anden halvleg.

Daniels drømmehug sikrer udligning
Hvis man dømte ud fra Silkeborgs første chance i anden halvleg, så det ud til, at holdet ville fortsætte takterne fra slutningen af første halvleg. Højreback Dennis Flinta var trukket med frem i et angreb, tæmmede bolden med brystet og spillede let og elegant bolden videre til ’Tømrer’. Den 36-årige angriber fik imidlertid ikke helt dirigeret bolden den vej, han ville, og den endte dermed en meters penge forbi målet.

Silkeborg var kommet rigtig godt ud fra pausen, og der var pludseligt en helt andet tro på, at spillet kunne lade sig gøre. Daniel A. Pedersen var en af dem, som troede på, at det umulige kunne lade sig gøre. Midt på FC Midtjyllands banehalvdel hamrede han et drøn af et skud af sted. Enten kom skuddet som en overraskelse for Lössl,  eller også var han ikke høj nok til at nå skuddet, som ramte indersiden af overliggeren og ind i netmaskerne.  Unge Pedersen spænede ud til de mange medrejsende Silkeborg-fans med en jublende arm i vejret. Fansene hoppede begejstret – de kunne sikkert heller ikke tro deres egne øjne efter dette flotte mål.

Det næste kvarter var Silkeborg ikke til at stoppe. Udeholdet satte et højt pres, nåede frem til flere gode muligheder og havde generelt fået et godt overtag på kampen.

Øv, øv, øv – 2-1 til FCM
Men FCM havde desværre ikke glemt, hvor målet stod. Et velspillet kontraangreb, hurtigt 1-2-spil og en koldblodig afslutning fra indskiftede Jude Nworuh gjorde, at hjemmeholdet kunne score for anden gang i kampen. Det var ærgerligt, for scoringen kom i en fase, hvor Silkeborg ellers var kommet rigtig godt med i kampen.

Silkeborg lod sig ikke slå ud af den grund. De fortsatte med at presse på, og i et kontraangreb ti minutter før slutfløjtet, kombinerede Kasper Risgård, Dennis Flinta og Kaimar Saag bolden godt rundt. Det var sidstnævnte, som havde sidste fod på bolden, men esterens afslutning fra distancen savnede en smule mere præcision.

2-2 i overtiden!!!
Og målet kom, selvom Silkeborg trak spændingen ud til det sidste. Tre minutter inde i dommerens tillægstid havde Silkeborg fået tilkæmpet sig et hjørnespark, som Christopher Poulsen tog sig af. Næsten alle SIF-spillere var trukket med frem, inklusiv forsvarsspiller Thorbjørn Holst Rasmussen, og det var godt, for netop Holst nåede højest på Poulsens indlæg. Thorbjørn Holst, ’Tømrer’, Poulsen og de andre SIFere stormede ud til fansene, som med samme glæde stormede dem i møde. 2-2 i overtiden – helt utroligt.

Minuttet efter fløjtede dommer Anders Poulsen kampen af. Sikke en afslutning på en aldeles spændende og medrivende kamp, hvor anden halvlegs fight sikrede et flot resultat for SIFerne.

Med dette meget store point hænger Silkeborg på i toppen, hvor de lige nu indtager 6. pladsen, men her har de kun tre point op til netop FC Midtjylland – og AGF, som først spiller i morgen.