31. marts 2018

SIF satte 2-0 over styr

To mål af Marc Rochester gav SIF et godt udgangspunkt mod FC Helsingør, men nordsjællænderne sejrede 3-2 og SIF led et unødvendigt nederlag.

SIF fik en dårlig start på gruppespillet  med nedrerlag på 2-3 hjemme mod Helsingør lørdag aften på trods af overvægt i spil og chancer. En sen scoring af Adnan Mohammed afgjorde kampen.

Efter en landskamp-pause havde SIF-manager Peter Sørensen ikke haft mange dage til forberedelse, da fire spillere kom sent hjem efter landskampaktion: Sammy Skytte (U21), Magnus Mattsson og Jeppe Okkels (U19) og Ibrahim Moro (Togo). Han havde valgt Gregor Sikosek på venstre back-positioneni stedet for Mikkel Vendelbo, der havde været syg i ugens løb. I motorrummet på midtbanen var Ibrahim Moro og Casper Sloth valgt, og helt i front var Gustaf Nilsson klar fra start ovenpå den ankelskade, der holdt ham ude mod FC København.

SIF indledte bedst og lagde et godt tryk på nordsjællænderne. Det gav nogle hjørnespark, og Simon Jakobsen havde SIF’s første chance på netop et Sloth-hjørne. Han kom først på bolden med højrefoden, og bolden tog retning mod det lange hjørne, men sneg sig dog lige udenom.

Moro med armen
I den anden ende havde Helsingør et langt indkast, der gik over klumpen af mod- og medspillere ved forreste stolpe, hvorefter bolden ramte Moro’s udstrakte arm. Med vilje var det ikke, men det kunne sagtens have resulteret i et straffespark. Samme Moro var minutter senere uheldig med en tilbagelægning, der gav Helsingør-angriber Douglas frit løb, men her var Peter Friis på pletten og fik pareret brasilianerens forsøg til hjørnespark. SIF-dominans var afløst at store Helsingør-muligheder.

I det hele taget blev det en chancerig indledning. Davit Skhirtladze havde et godt forsøg efter opspil af Rodic, og han stod også fadder til en kompetent mulighed til Marc Rochester. Alt sammen efter et kvarter i en livlig kamp.

Rodic i højt humør
Vladimir Rodic var i det hele taget i overdådigt spillehumør, og han stod fadder til SIF’s føringsmål efter 20 minutter ved at drible sig fri i højre side og spille Marc Rochester fladt i feltet. Rochester sparkede fra spids vinkel bolden gennem benene på Adrian Kappenberger i Helsingør-målet. Kort efter var Pascal Gregor tæt på at gøre det til 2-0 til SIF, da han ville cleare et frispark, men i stedet sendte bolden på overliggeren.

Vladimir Rodic var næste til at være tæt på 2-0, da han efter en halv time på en fin stikning fra Davit Skhirtladze driblede sig fri og sparkede bolden på overliggeren. På det efterfølgende hjørnespark forsøgte Ibrahim Moro med et fladt langskud, der lige akkurat sneg sig udenom stolpen.

I det hele taget var SIF førende i både chancer og spil, og den naturlige 2-0 føring kom i det 39.  minut. Marc Rochester, der netop havde brændt en stor chance, blev spillet fri i dybden af Vladimir Rodic – hvem ellers – og fri med Kappenberger sparkede han den fladt ind ved fjerneste stolpe.

Hurtig reducering
Men det var en livlig kamp – og minuttet efter stod der 2-1. Douglas centrede til Matheus Leiria, der headede bolden i nettet fra tæt hold. Så var kampen åben igen.

Chancerne blev ved med at rulle ind efter pausen, og kort efter at Gustaf Nilsson havde haft et forsøg i fri position, udlignede Helsingør. Indskiftede Felipe Tontini blev spillet fri i dybden og fri med Peter Friis, sendte han bolden i nettet. En mavepuster til SIF, der havde haft både dominans og chancer.

SIF genfandt kontrollen
Helsingør blev mere kompakte i defensiven i de sidste 45 minutter, og der blev længere mellem SIF’s chancer. Selv om Helsingør havde bolden mere end i 1. halvleg lykkedes det heller ikke gæsterne for alvor at blive farlige. Vladimir Rodic muligheden efter 70 minutter på en hurtig omstilling, men hans skud blev pareret af Kappenberger i Helsingør-målet.

Det blev optakten til et par store chancer til både Jens Martin Gammelby, Vladimir Rodic og Gustaf Nilsson, og SIF satte tempoet igen. Men målene udeblev og i stedet skaffede Adnan Mohammed Helsingørø sejren  med en scoring. SIF tabte tre point i kampen for at undgå nedrykningsplayoff.

SIF spiller igen allerede på onsdag, når Randers FC venter i DBU Pokalens kvartfinale. SIF-fans kommer ind i udebaneafsnittet for blot 50 kr.

Alka Superliga, Gruppespil, 1. runde (27. spillerunde), Pulje 1, lørdag 31. marts kl. 18.30 på JYSK park:
Silkeborg IF – FC Helsingør 2-3 (2-1)
Mål: 1-0 Marc Rochester Sørensen (20.), 2-0 Marc Rochester (39.), 2-1 Matheus Leiria (40.), 2-2 Felipe Tontini (54.), 2-3 Adnan Mohammad (85.)
Advarsler: Ibrahim Moro, Casper Sloth, SIF, Patrick Olsen, Pascal Gregor,  Helsingør.
Tilskuere: 2.208
Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek – Ibrahim Moro (65.: Sammy Skytte), Casper Sloth  – Vladimir Rodic, Davit Skhirtladze, Marc Rochester Sørensen (87.: Magnus Mattsson) – Gustaf Nilsson (79.: Mate Vatsadze)
Manager: Peter Sørensen
FC Helsingør (4-4-2): Adrian Kappenberger – Pascal Gregor, Daniel Jørgensen, Søren Henriksen, Martin Fisch (46.: Felipe Tontini) – Adnan Mohammad, Patrick Olsen, Christian Køhler, Matheus Leiria – Douglas, Nicolas Mortensen.
Cheftræner: Christian Lønstrup.