24. april 2016

SIF cruisede videre på sejrsstimen

Der blev både sat sæsonrekord med næsten 3.200 tilskuere og scoret sæsonens hurtigste mål efter 27 sekunder, da SIF vandt 3-0 over Næstved.

SIF sikrede sig søndag en relativt sikker sejr på 3-0 over Næstved og har dermed et hul på fem point ned til fjerdepladsen. Med den fjerde sejr i træk er det for alvor blevet fodboldforår i Silkeborg, og de gode resultater på det seneste kombineret med Ejlif Mathiassens initiativ med gratis adgang for alle havde lokket næsten 3.200 mennesker til fodbold på Mascot Park på trods af april-byger med slud i timen op til kampstart.

SIF måtte se bort fra Mikkel Vendelbo, der havde lagt sig med et maveonde. Det gav plads til Martin Thomsen i start 11’eren, men det var også eneste ændring i forhold til seneste kamp, 2-0 sejren over Lyngby 20 dage tidligere.

Sæsonens hurtigste scoring
Før kampen var der blomster til Jeppe Illum, der i vinterpausen skiftede til Næstved, men dengang ikke fik lejlighed til at sige farvel til fansene på Mascot Park.

Da først kampen blev fløjtet igang var det imidlertid slut med gaverne til Næstved. Blot 27 sekunder var der spillet, da SIF bragte sig foran 1-0. Bolden blev sendt ind foran af Jens Martin Gammelby, hvor Næstved-forsvaret kiksede clearingen, og så var SIF-georgieren Davit Skhirtladze over den og sendte den i nettet til tidlig SIF-føring.

I de følgende minutter kom Næstved med i kampen og kom også frem til en enkelt chance – selvfølgelig ved Jeppe Illum. På et indlæg fra højre gled han frem i bolden, men fik ikke ordentlig træf på den og måtte se den gå til målspark.

SIF var bestemt heller ikke ufarlig. Først var Skhirtladze tæt på – endnu engang på indlæg fra Jens Martin Gammelby, og da kampen rundede et kvarter skulle Emil Scheel have gjort det til 2-0. På godt forarbejde af Davit Skhirtladze blev han sat op helt fri i Næstved-feltet, men overplacerede sit skud, der sneg sig udenom fjerneste stolpe. Det lignede på det tidspunkt i sandhed en underholdende eftermiddag på Mascot Park.

Illum bidrog til underholdningen
Den underholdning ville Jeppe Illum, for første gang tilbage på Mascot Park efter sit vinterskifte til Sydsjælland, også bidrage til, og det gjorde han bl.a. med et godt skud i det 19. minut, der lige akkurat sneg sig over Thomas Nørgaards overligger.

Midt i halvlegen måtte Sammy Skytte trække sig ud af kampen. Han var allerede én gang blevet behandlet efter at have slået sin skulder i en nærkamp, og da han anden gang fik et ryk i armen, måtte han udgå med noget, der lignede en skulder gået af led. I stedet kom Nicolaj Agger på banen.

Udskiftningen betød at Emil Scheel gik ind på den centrale midtbane, mens indskiftede Agger overtog venstrekanten.

Det fik ikke konsekvenser for SIFs initiativ i kampen, og i det 34. minut kom belønningen for den silkeborgensiske angrebsivrighed. Robert Skov angreb over højrekanten og kom godt til baglinien, hvor han spillede skråt bagud til en fri Emil Scheel. Scheel fyrede af, men skuddet blev opfanget af en Næstved-forsvarer for blot at smutte hen til Andreas Albers, der med en kølig inderside kunne gøre det til 2-0.

Den stilling holdt sig til pausen, og da 2. halvleg gik i gang brød solen frem over Mascot Park efter at en omgang april-slud havde præget vejrbilledet op til kampstart og i dele af de første 45 minutter.

Andreas Albers på pletten igen
Indledningen på 2. halvleg blev stilfærdig, men da stadionuret rundede en time begyndte der at ske noget. Først blev Skhirtladze vekslet med Ulrik Flo, og få minutter senere stod det 3-0. Dog var det ikke Flo, men Andreas Albers, der stod bag scoringen. Tæt under mål dumpede bolden ned for fødderne af ham, og resolut sparkede han den i nettet og scorede dermed sit andet mål i kampen.

Minuttet efter var Albers på færde igen, men dennegang blev målet dog underkendt for offside.

SIF slap ikke teten i resten af kampen – dog uden at skabe de helt åbne chancer. Ulrik Flo var tættest på med et lumsk skud mod det fjerne hjørne, som Sebastian Olsen i Næstved-målet lige akkurat fik viftet udenom stolpen ligesom Robert Skov havde et godt spark – igen klaret af Sebastian Olsen, da der manglede et minutstid.

Frank Hansen kom ind i stedet for den dobbelte målscorer Andreas Albers, som i det 77. minut blev klappet fra banen – og kåret som Man of the Match – af de godt støttende SIF-fans i stå-afsnittet på Jyske Finans Tribunen.

SIF spiller igen allerede på torsdag, hvor det gælder en udekamp i Hjørring mod Vendsyssel med kampstart kl. 18.00. Næste hjemmekamp er mod HB Køge søndag den 8. maj kl. 13.45.

Bet25 Ligaen, 27. spillerunde, søndag den 24. april 2016 kl. 13.45 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Næstved BK 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Davit Skhirtladze (1.), 2-0 Andreas Albers (34.), 3-0 Andreas Albers (64.)
Advarsler: Jannik Zimling, Patrick Hansen, Næstved.
Tilskuere: 3.183
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov, Martin Thomsen, Sammy Skytte (23.: Nicolaj Agger), Emil Scheel – Davit Skhirtladze (61.: Ulrik Flo), Andreas Albers (78.: Frank Hansen).
Cheftræner: Peter Sørensen
Næstved BK (4-1-4-1): Sebastian Olsen – Henrik Kildentoft (45.: Patrick Hansen), Jesper Overgaard Christiansen, Daniel Segev Jørgensen, Søren Jensen – Harun Keser (77.: Sammy Adjei) – Mikkel Jensen, Andreas Baes (70.: Jannik Zimling), Jeppe Illum, Kristoffer Munksgaard – Stefan Nygaard.