28. oktober 2016

SIF-chancer til mere end 1-1

Det blev 1-1 fredag aften på Mascot Park mellem SIF og OB. Det kunne gæsterne være mest tilfredse med, for kampen igennem havde de rødblusede chancer til mere end det ene mål, Jens Martin Gammelby scorede.

Det blev til ét point fredag aften for SIF, da OB var på besøg på Mascot Park, og det kunne SIFerne ærgre sig mest over. Alene på en god 2. halvleg havde SIF fortjent sejren, men OB kom tidligt i front og forsvarede sin føring klogt. SIF’s enlige mål blev scoret af Jens Martin Gammelby efter fremragende detaljer – og målet blev naturligvis fejret med SIF-backens karakteristiske kraftspring.

SIF-manager Peter Sørensen stillede med nøjagtigt samme udgangsformation som i 3-1 sejren over Viborg ugen tidligere.

SIF indledte kampen i kontrol og kom også frem til kampens første egentlige chance, da Robert Skov satte panden på et indlæg og hovedstødte bolden lige akkurat forbi den ene opstander. Da var der spillet godt seks minutter.

Imidlertid var det OB, der kom i front i det 11. minut. Mikkel Desler brød igennem i SIF’s venstre forsvarsside og gik til baglinien, hvor han sendte bolden skråt bagud. Her kom Mathias Thrane stormende, og fra tæt hold kunne han udplacere Thomas Nørgaard i målet. En dum start for SIF, der nu skulle kæmpe for at få greb om kampen igen.

Stor chance til Helenius
Det var uhyggeligt tæt på 1-1 i det 14. minut. Robert Skov gik godt igennem i højre side, stak bolden indenom til Jens Martin Gammelby, der serverede den for Nicklas Helenius foran mål. SIF-angriberen fik godt træf på bolden, men en fantom-redning af Sten Grytebust forhindrede Helenius i at komme på måltavlen.

SIF fortsatte med at have bolden mest og spillede sig også frem til en serie af hjørnespark. Man skulle dog frem til det 33. minut, før det igen blev til et farligt forsøg mod OB-målet. Robert Skov tog et par driblinger udenfor feltet og fyrede af, men bolden tog en OB-fod på vejen mod målet og strøg til hjørnespark. Statistikken i hjørnespark sagde 8-0 i SIF’s favør ved pausen. Men det var OB, der var foran 1-0.

OB kom bedst fra start efter pausen, var mest på bolden og havde også chancer i indledningen, den største ved Mikkel Desler. Men det var SIF, der scorede – præcist som i 1. halvleg, bare med omvendt fortegn.

Gammelby-mål og kraftspring
Og sikke et mål. Mikkel Vendelbo lagde bolden ind i feltet mod bageste stolpe. Her mistimede Jens Martin Gammelby sit indløb til bolden og måtte i stedet tage den til sig, drible lidt udad i feltet, vende rundt, foretage et par kropsfinter og sende den i nettet ved fjerneste stolpe. HOld da op, og så var der kraftspring og SIF-jubel. 1-1 og kampen levede.

OB svarede igen med et nærgående forsøg af Rasmus Festersen, hvis løft over Thomas Nørgaard prellede af på overliggeren. SIF . viste også farlighed i Superliga-klasse. I det 65. minut løftede Emil Scheel et frispark ind i feltet, og Robert Skov nåede indlægget ved baglinien og løftede bolden ind over Grytebust i OB-målet. Den var på vej mod netmaskerne, men Grytebust fik det yderste af fingerspidserne på – for næsen af Skhirtladze – og afværgede dermed føringsmålet til SIF. Det var hjemmeholdet, der var tilbage med initiativet, og i modsætning til i 1. halvleg kom der også målchancer ud af dominansen.

SIF-chancer på stribe
Robert Skov var tæt på i det 68. minut med et trade-mark frispark, der dykkede lige inden Grytebust fik kroppen bag bolden og afværget, og i det 74. minut tog Skhirtladze et indkast fra Jens Martin Gammelby til sig, vendte rundt og sparkede, men forbi det lange hjørne.

OB gav mange frispark væk foran eget felt, og med et kvarter igen høvlede Emil Scheel bolden mod det nærmeste  hjørne på et af dem. Han måtte dog se forsøget havne i sidenettet – men de flest af tilhængerne på stemningsafsnittet på Jyske Finans Tribunen havde set den inde.

Det blev dog ikke til flere SIF-mål, og dermed kunne OB rejse hjem med det ene point.

SIF spiller igen om en uge – fredag den 4. november kl. 20.15 mod AGF i Århus. Næste hjemmekamp er mod Esbjerg. Den spilles mandag den 21. november kl. 19.00 på Mascot Park.

Alka Superligaen, 15. spillerunde, fredag den 28. oktober kl. 18.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – OB 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Mathias Thrane (11.), 1-1 Jens Martin Gammelby (54).
Advarsler: Nana Welbeck, Kenneth Emil Petersen, OB.
Tilskuere: 2.412
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer – Robert Skov, Ibrahim Moro, Mikkel Vendelbo, Emil Scheel (82.: Emil Lyng) – Nicklas Helenius, Davit Skhirtladze.
Manager: Peter Sørensen
OB (4-4-2): Sten Michael Grytebust – Oliver Lund, Kenneth Emil Petersen, Jeppe Tverskov, Jacob Barrett Laursen – Mikkel Desler, Nana Welbeck (71.: Izunna Uzochukwu), Mathias Thrane (81.: Frederik Tingager), Rasmus Jönsson – Rasmus Festersen (78.: Yao Dieudonne), Anders K. Jacobsen.
Cheftræner: Kent Nielsen.