10. februar 2018

SIF-sejr i iskold premiere

SIF vandt lørdag eftermiddag 3-2 over AaB i Alka Superligaens forårspremiere efter intens afslutning. Davit Skhirtladze, Jens Martin Gammeelby og debutanten Vladimir Rodic scorede for hjemmeholdet.

I en lige kamp sikrede SIF sig forårets første point, da AaB besøgte JYSK park i 2018-premieren i Alka Superligaen lørdag eftermiddag. Davit Skhirtladze bragte SIF på 1-0 før pausen på godt oplæg af klubbens nye mand, Vladimir Rodic. En intens afslutning med tre mål og debutantmål af Vladimir Rodic sikrede SIF sejren på 3-2, der gav næsten 2.600 tilskuere på et iskoldt JYSK park varmen.

SIF-manager Peter Sørensen måtte ryste lidt rundt på sine brikker for at få start 11’eren ti at gå op. Skader hos flere af de sædvanlige startere i ugen op til kampen havde givet chancen til bl.a. Jeppe Okkels helt i front. På den centrale midtbane bestod motorrummet af Ibrahim Moro og Casper Sloth, og så var den nye mand, Vladimir Rodic naturligvis med på højrekanten.

Tidlig SIF-føring
Netop Rodic fik allerede i det 7. minut en hovedrolle. Han snød Jakob Blåbjerg på AaB-backen og sendte fra kanten af feltet i højre side en følt bold ind foran mål. Her kastede Davit Skhirtladze sig frem og headede bolden i nettet tæt op ad den ene stolpe. 1-0 og drømmestart til SIF – på kampen og på et nyt fodboldår.

Efter den tidlige SIF-føring satte AaB sig på kampen og pressede SIF langt tilbage på banen.SIF måtte leve på omstillinger, og selv om AaB ikke kom frem til de helt store chancer, lurede faren for udligning konstant.

Rochester og Rodic byttede
SIF forsøgte sig med et sidebytte, så Rochester og Rodic byttede plads, og det så ud til at forstyrre AaB’s ro. I hvert fald kom SIF bedre spillemæssigt med, som halvlegen skred frem. En halv skudchance til Marc Rochester efter langt indkast af Jens Martin Gammelby kastede det af sig,

AaB kom frem til sin største chance i halvlegen efter godt en halv time, da Frederik Børsting modtog en høj bold på kanten af feltet, men i fri position sparkede over mål.

AaB udligner
Fra 2. halvlegs start var AaB på kampen fra start, og SIF-forsvaret kom under pres. Godt fem minutter inde i halvegen slap Jannik Pohl igennem i SIF’s venstreside og sendte bolden mod bageste stolpe. Her kastede Frederik Børsting sig ind i den og sendte den i nettet til 1-1.

Sneen begyndte at dale sagte ned over de 2.587 tilskuere, der havde trodset kulden, og SIF forsøgte at give dem noget at varme sig på med et forsøg på at sætte AaB-forsvaret under pres.Vladimir Rodic havde et godt fladt skudforsøg efter knap en times spil. Kun en benparade af Jacob Rinne i AaB-målet forhindrede montenegrineren i at score i denne situation i sin debutkamp for SIF. Det skulle han dog revanchere senere. Davit Skhirtladze bød også ind med en flugtning, der blev rettet af til hjørnespark i AaB-forsvaret.

Stor chance til Okkels
Periodens største chance tilfaldt Jeppe Okkels tæt under mål. Han kom lige akkurat for sent til et indlæg fra Marc Rochester efter et dynamisk ryk på  højrekanten. Det blev Okkels’ sidste aktion, idet han efter en arbejdsom indsats blev vekslet med barndomsvennen Magnus Mattsson. Kort efter måtte målscorer Skhirtladze lade sig udskifte efter at have fået et skrub i en nærkamp. Han blev erstattet af landsmanden Mate Vatsadze.

Bedst som kampen lignede 1-1 eksploderede begivenhedeerne. Jens Martin Gammelby tog chancen fra distancen efter en frisparksripost og sendte bolden under Jacob Rinne i AaB-målet. 2-1 og dermed SIF-belønning for at søge sejren. Kort efter havde Marc  Rochester en stor chance for at gøre det til 3-1 efter forarbejde af Magnus Mattsson, men i stedet udlignede AaB. Edison Flores brød igennem i højre side, og indskiftede Yann Rolin udnyttede riposen fra hans forsøg til 2-2.

Men dermed var det ikke slut. Med et debutantmål af Vladimir Rodic sikrede SIF sig sejren. Den nye SIF’er gik fri på en lang, høj bold, driblede udenom Rinne og sendte bolden i mål til 3-2. Sikke en eftermiddag på JYSK park.

SIF spiller igen hjemme på JYSK park allerede på lørdag, hvor Lyngby kommer på besøg. Der er kickoff kl. 16.00, og billetter kan købes allerede nu, Klik her.

Alka Superligaen, lørdag 10. december 2017 kl. 16.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – AaB 3-2 (1-0)
Mål: 1-0 Davit Skhirtladze (7.), 1-1 Frederik Børsting (51.), 2-1 Jens Martin Gammelby (78.), 2-2 Yann Rolin (83.), 3-2 Vladimir Rodic (86.)
Advarsler: Simon Jakobsen, SIF, Rasmus Würtz, Kasper Pedersen, AaB
Tilskuere: 2.587
Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis Jensen – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek – Ibrahim Moro, Casper Sloth – Vladimir Rodic, Davit Skhirtladze (72.: Mate Vatsadze), Marc Rochester Sørensen (90.: Jeppe Gertsen)  – Jeppe Okkels (67.: Magnus Mattsson).
Manager: Peter Sørensen
AaB (4-2-3-1): Jacob Rinne – Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg – Filip Lesniak, Rasmus Würtz (53.: Kasper Risgaard) – Edison Flores, Kasper Kusk, Frederik Børsting (81.: Yann Rolim) – Jannik Pohl.
Cheftræner: Morten Wieghorst.