28. april 2016

Sejrsstimen brudt da Vendsyssel vandt 1-0

Silkeborg missede torsdag aften vigtige point i oprykningskampen da Vendsyssel vandt med 1-0 i Hjørring.

Torsdag aften kunne Silkeborg snuppe den femte sejr i træk, men et velspillende og hårdt kæmpende Vendsyssel-hold ville det anderledes. På et mål af Washington Brãndao kort før pausefløjt vandt hjemmeholdet fortjent 1-0.

Cheftræner Peter Sørensen havde foretaget en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til 3-0-sejren over Næstved, idet Sammy Skytte ikke var blevet klar oven på sin skulderskade. Til gengæld var Mikkel Vendelbo blevet frisk igen, og kunne dermed indtage pladsen på den centrale midtbane sammen med Martin Thomsen.

Tændt hjemmehold
I kampens indledning var det et tændt og hårdtkæmpende Vendsyssel-hold, som gerne ville frem ad banen, og det var også hjemmeholdet, der havde de første optræk til målchancer. Tiago Leonco fik bolden dybt i banen og Silkeborg-keeper, Thomas Nørgaard, blev fanget på mellemhånd. Et solidt indgreb af Jens Martin Gammelby sørgede dog for at holde Vendsyssel-angriberen fra fadet.

Efter en Vendsyssel-domineret indledning fik Silkeborg lidt bedre tag i kampen og efter 20 minutters spil var Martin Thomsen tæt på at kunne sende føringsmålet i kassen. Han måtte imidlertid se sin hårde afslutning tage trekantssammenføjningen. Et flot forsøg, efter godt forarbejde af Andreas Albers og Robert Skov. Efterfølgende markerede både Albers, Skhirtladze og Vendelbo sig med udmærkede afslutninger.

God Thomsen-afslutning
Efter en god, men kort, Silkeborg-periode, var det dog igen hjemmeholdet, der fik lagt et tungt pres, mens gæsterne måtte lure på omstillingerne. Særligt Vendsyssels venstrekant, Christian Overby, stod bag en række offensive dybdeløb, og farlige situationer, som SIFerne måtte kæmpe for at afvise. Det lugtede efterhånden af en scoring til hjemmeholdet og med to minutter tilbage af 1. halvleg fik Vendsyssel hjørnespark; bolden havnede hos Washington Brãndao, der på akrobatisk vis tæt under mål fik sendt hjemmeholdet på 1-0.

2. halvleg var blot et minut gammel da Brandão igen var på spil, men denne gang fik Thomas Nørgaard reddet den flade afslutning til hjørne. Værterne fortsatte det massive pres, som Silkeborg havde svært ved at spille sig ud af. Efter en times spil fik Vendsyssel frispark på kanten af feltet, og her fik Brandur Hendriksson sendt et yderst kvalificeret skud afsted, som Thomas Nørgaard måtte redde højt i målet. Flot redning, som sørgede for at holde Silkeborg inde i kampen.

Uforløst pres
Nicolaj Agger blev sendt på banen i stedet for Martin Thomsen i et forsøg på at få åbnet Vendsyssels defensiv op, men hjemmeholdet stod godt på banen og forsvarede sig fint. Værternes forsvar kunne dog ikke hamle op med fysisk stærke Andreas Albers, der med et kvarter igen fik sendt et godt hovedstød mod mål, men forsøget gik lige over.

Mod slutningen af kampen satsede Silkeborg offensivt, men de bedste muligheder tilfaldt fortsat hjemmeholdet, som flere gange lykkedes med at fange gæsterne højt på banen. Flere mål blev det dog ikke til, og SIFerne måtte skuffende gå fra banen med et 1-0-nederlag.

Næste opgave for SIF-mandskabet bliver hjemmekampen mod HB Køge 8. maj kl. 13.45 på Mascot Park.

Bet25 Ligaen, 28. spillerunde, torsdag den 28. april 2016 kl. 18.00 Bredbånd Nord Arena, Hjørring
Vendsyssel FF – Silkeborg IF 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Washington Brãndao (43.),
Advarsler: Simon Jakobsen (59.), Mikkel Vendelbo (80.)
Tilskuere: 534
Vendsyssel FF (4-4-2): Jesper Christiansen – Rune Frantsen, Chris Sørensen, Søren Henriksen, Patrick Nielsen – Washington Brãndao (83. Jens Kristian Sørensen), Hallur Hansson, Bjarke Jacobsen, Christian Overby – Brandur Hendriksson (70. Simon Okosun), Tiago Leonco (68. Andre Riel).
Trænere: Jacob Krüger, Ole Søndergaard, Henrik Pedersen.
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter (89. Nicklas Røjkjær) – Robert Skov, Mikkel Vendelbo, Martin Thomsen (66. Nicolaj Agger), Emil Scheel – Davit Skhirtladze (74. Ulrik Flo), Andreas Albers.
Cheftræner: Peter Sørensen

• 1-0 Washington Brãndao (43.)