17. november 2012

Sammenhold, fight og mål gav SIF-sejr

Silkeborg sejrede her til eftermiddag med 2-3 i en lige kamp mod de sønderjyske værter. Viljen og koldblodigheden foran mål var afgørende, og de tre livgivende point sender SIF tættere på holdene over stregen.

Første kamp med Viggo Jensen tilbage ved roret for Silkeborgs Superligamandskab blev spillet i dag, da de røde gæstede Haderslev Fodboldstadion for at lægge arm med SønderjyskE. Og sikke en opbakning SIFerne fik fra de medrejsende fans fra Silkeborg, og det så ud til at give spillerne den fornødne medvind på udebanen.

Til opgøret startede Viggo Jensen i en 4-4-2 opstilling med en diamant på midtbanen udgjort af Dennis Flinta som den defensive komponent og Jesper Bech som den offensive med Frank Hansen og Kasper Risgård imellem dem. Marvin Pourié og Martin Svensson startede helt i front.

Kampen begyndte uden de store chancer til nogle af holdene. Tættest på scoring for de røde var Marvin Pourié efter seks minutters spil, da han lige præcis kom for sent til Martin Svenssons tværpasning foran det sønderjyske mål.

Scoringerne kom på samlebånd
Første farlige SønderjyskE-afslutning stod Eyjólfur Hédinsson for, da han fik hovedet på Lasse Vibes indlæg fra højresiden efter 17 minutter. Islændingens afslutning voldte heldigvis ikke Lasse Heinze problemer, og SIF-keeperen reddede forsøget uden besvær.

Efter 20 minutters spil kunne Lasse Heinze dog ikke holde bolden ude af målet. En SønderjyskE-spiller forsøgte sig fra 20 meter og Heinzes retur på afslutningen røg lige ud i fødderne på Tommy Bechmann, der kunne sparke bolden i det tomme mål til Sønderjysk føring.

Der skulle dog blot gå tre minutter, før der igen var balance i regnskabet. Dennis Flinta tog chancen fra 25 meter, og hans flade afslutning strøg lige ind under SønderjyskEs keeper, Håkon Opdal, der ikke så for godt ud i situationen.

Bedst som man troede, at Silkeborg var kommet tilbage i opgøret, fik de røde en kold spand vand i hovedet, da Eyjólfur Hédinsson bragte sønderjyderne foran efter 32 minutter. Igen forsøgte islændingen sig med hovedet, og denne gang havde han held til at styre hovedstødet uden for Lasse Heinzes rækkevidde. Oplæggeren var den første SønderjyskE-målscorer, Tommy Bechmann, der fra højresiden slog en præcis rundskæv ind i hovedet på Hédinsson.

Og SIF kom igen og igen
Silkeborg-spillerne skulle ikke bruge mange minutter på at slå tilbage. På fornemt forarbejde og efter et indlæg af Martin Svensson i højresiden, der gjorde SønderjyskE-backen, Florian Hart, rundtosset, udlignede Frank Hansen med et frækt hovedstød i det 40. minut, og blot minuttet efter bankede Kasper Risgård læderet på stoplen. Silkeborg var nu for alvor med i kampen igen.

Første afslutning efter pausen tilfaldt Marvin Pourié, der fik hovedet på Christopher Poulsens indlæg fra venstre. Tyskerens afslutning manglede dog bid for at blive farlig. Det var hans afslutning fem minutter senere til gengæld. Her hang overlæggeren desværre i vejen, da Marvin, efter flot forarbejde af Frank Hansen, headede kuglen på træværket.

Det sidste stik
Silkeborg forblev i teten, og efter en times spil gav det pote. Kasper Risgård blev sendt af sted på venstrekanten efter udmærket bandespil med Marvin, der løb i position i feltet. Det skulle vise sig at være en god idé, for Risgård åbnede SønderjyskEs forsvar med en knivskarp aflevering til Silkeborgs unge topscorer, der, i infight med flere lyseblå forsvarer, formåede at skrabe bolden over stregen til silkeborgensisk føring. Om Martin Svenssons intense kamp for at skærme bolden fra de sønderjyske fosvarsspillere, der forsøgte at redde bolden på vej ind i mål, rent faktisk resulterede i en Svensson-fod på bolden som den sidste, var svært at se – men Marvin blev noteret for målet.

En stor holdindsats i alle 94 minutter
SønderjyskE pressede på i slutfasen og var konstant farlige med Lasse Vibes skarpe og hurtige driblinger og indlæg fra venstre – og med Henrik Hansens og Eyjólfur Hédinssons afslutninger ude fra. I slutminutterne var det dog Silkeborg, der var tættest på at score og bringe sig yderligere foran, da Daniel A. Pedersen i den ordinære spilletids sidste minut trykkede af og ramte stolpen.

Det blev ikke til flere scoringer i den næsten alt for spændende afslutning, og Silkeborg vandt fortjent det underholdende og målrige opgør – og sikrede sig tre livsvigtige point i overlevelseskampen i Superligaen.

Kom og sig farvel til Tømrer og goddag til Viggo på lørdag
På lørdag går det så løs i sæsonens sidste hjemmekamp på Mascot Park, og ligegyldigt om man så er glødende fodbold-interesseret eller ej, så er der simpelthen så mange gode ingredienser i kampen mod OB, at den SKAL opleves live:

Viggo Jensen har sin første hjemmekamp som cheftræner for SIFerne i denne omgang, og Henrik 'Tømrer' Pedersen har sin sidste i karrieren og skal fejres og hyldes, så så det runger udover det ganske Søhøjland. Og så er der naturligvis tre vigtige point på spil mod den tidligere SIF-træner, Troels Bech og hans OB-mandskab. Kampen spilles på lørdag klokken 17, og der går mere end et kvartal, før du får chancen for at se Superligafodbold i Silkeborg igen, for vinterpausen venter lige om hjørnet … ligesom de næste tre point.

• 1-0 Tommy Bechmann (20.)
  • 1-1 Dennis Flinta (22.)
  • 2-1 Eyjólfur Hédinsson (32.)
  • 2-2 Frank Hansen (40.)
  • 2-3 Marvin Pourié (60.)