7. juni 2015

Sæsonen lukket med nederlag i Slagelse

I en trist kulisse med blot 1200 tilskuere led SIF sæsonens 23. nederlag. FC Vestsjælland vandt 3-1 i en kamp, der lige så hurtigt som sæsonen bør gå i SIFs glemmebog.

Kulissen med 1200 tilskuere var ligeså trist som kendsgerningerne for de to mandskaber på banen. FC Vestsjælland og SIF – årets to nedrykkere fra Alka Superligaen – mødtes i sæsonens sidste kamp, og for SIF blev resultatet lige så trist som udfaldet af sæsonen: Et nederlag på 3-1.

Cheftræner Kim Poulsen havde foretaget en enkelt ændring til kampen i Slagelse. U19-talentet Gustav Dahl, der havde fået sin debut mod AaB med et indhop i de sidste 10 minutter, var blevet valgt fra start som erstatning for karantæneramte Nicolaj Ritter på venstre back-positionen.

Efter en afdæmpet indledning kom det første forsøg på mål fra FC Vestsjælland i skikkelse af et godt skud lige forbi af Apostolos Vellios. I det 13. minut forsøgte Jan Kristiansen sig med et hovedstød, der dog blev blokeret på sin vej mod mål. Protester for hands fra FCV-spillerne blev afvist af kampens dommer, Michael Johansen. I den anden ende sparkede Nicolaj Agger minuttet efter bolden i nettet, men forinden var der korrekt fløjtet fra offside.

SIF havde bolden mest
SIFs første egentlige tilbud kom efter et kvarters spil. Robert Skov modtog bolden på midten af banen og satte tempo på opad banen. Han stak bolden dybt til Nicolaj Agger, der overspurtede FCV-forsvaret og fra spids vinkel tvang sjællændernes målmand, Thomas Mikkelsen, til at give hjørnespark – kampens første. Nu kom der liv i kampen, for på angrebet efter passerede et indlæg hele SIF-forsvaret, så en helt fri Apostolos Vellios kunne banke bolden på overliggeren. Det, der indledningsvist havde lignet en sommerkamp var ved at udvikle sig til rigtig fodbold.

SIF var mest i boldbesiddelse og kombinerede også lejlighedsvist pænt. FC Vestsjællands bidrag bestod mest i hurtige omstillinger, og på en sådan midt i halvlegen blev SIF fanget med et forsvar i undertal. Hjemmeholdet afsluttet kontraen med et skudforsøg af Frederik Christensen, som Thomas Nørgaard dog ikke havde nogen problemer med at klare. Få minutter senere var det Dennis Sørensen, der afsluttede en omstilling med at sende bolden forbi mål.

SIF fortsatte med at have bolden mest og tiltvang sig flere hjørnespark. Tættest på ved et af dem var Emil Scheel med et hovedstød, der blev blokeret.

Straffespark til FCV
Den største chance i halvlegen tilfaldt imidlertid FC Vestsjælland. Dennis Sørensen snød Tobias Salquist midt på SIFs banehalvdel, og alene med Thomas Nørgaard begik SIF-keeperen straffespark på FCV-angriberen og modtog en advarsel. Fra 11-meterpletten scorede Apostolos Vellios sikkert til 1-0 føring for hjemmeholdet.

Kim Poulsen reagerede fra bænken ved at foretage sin første udskiftning kort før pausen. Adeola Runsewe gik ud og blev erstattet af Morten Beck. Sidste sæson topscorer var i sin første aktion tæt på at udligne, da han med ydersiden sendte et indlæg mod mål, hvor Thomas Mikkelsen dog fik afværget.

Hurtig 2-0 føring
2. halvleg var ikke mere end knap tre minutter gammel, før hjemmeholdet kom foran 2-0. I en situation med to frie FCV-spillere tæt under mål fik Dennis Sørensen i to omgange skovlet bolden over stregen på trods af Thomas Nørgaards ihærdige forsøg på at afværge det. Det lignede på det tidspunkt en trist afslutning på en trist sæson.

En taktisk ændring, hvor Dennis Flinta blev rykket frem på midtbanen, gav lidt mere liv i SIF-offensiven. Gæsterne kom længere frem på banen i fortsættelsen, men mere end opløb til chancer – Robert Skov havde retfærdigvis et hovedstød, som blev reddet fornemt af Thomas Mikkelksen – blev det ikke før kampen gik ind i sine sidst minutter. Her gjorde Peter Nymann det til 3-0 på et fladt skud, og umiddelbart efter bankede Nicolaj Agger bolden op i nettaget fra spids vinkel til 3-1, men slette det triste indtryk kunne det ikke. Det hele endte med sejr på 3-1 til hjemmeholdet.

SIF går nu på sommerferie indtil den 29. juni, hvor forberedelserne til den kommende sæson i 1. division indledes. Den nye sæson indledes i weekenden 25.-26. juli.

Alka Superliga, 33. spillerunde, søndag den 7. juni kl. 16.00 på Harboe Arena i Slagelse:
FC Vestsjælland – Silkeborg IF 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Apostolos Vellios (st, 34.), 2-0 Dennis Sørensen (48.), 3-0 Peter Nymann (86.), 3-1 Nicolaj Agger (87.).
Advarsler: Eggert Jonsson, FC Vestsjælland, Thomas Nørgaard, Frank Hansen, Jens Martin Gammelby, SIF.
Tilskuere: 1.201
FC Vestsjælland (4-4-2): Thomas Mikkelsen – Anders Randrup, Eggert Jonsson, Anders Østli, Oliver Lund – Peter Nymann, Jan Kristiansen, Yobou Thome (71.: Onur Bilgin), Frederik Christensen (54.: Adam Kolberg) – Apostolos Vellios (85.: Patrick Andersen), Dennis Sørensen.
Cheftræner: Michael Hansen
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gustav Dahl – Adeola Runsewe (44.: Morten Beck), Frank Hansen, Jens Martin Gammelby (58.: Frans Dhia Putros), Emil Scheel (74.: Daniel A. Pedersen) – Robert Skov, Nicolaj Agger.
Cheftræner: Kim Poulsen.