1. marts 2015

Så kom sæsonens første sejr

Så kom sejren. På mål af Nicolaj Agger og Daniel A. Pedersen vandt SIF søndag med 2-1 i Randers.

I Randers kom forløsningen. Efter 18 forsøg lykkedes det i spillerunde 19 af Alka Superliga SIF at vinde sæsonens første sejr. 2-1 på mål af Nicolaj Agger og Daniel A. Pedersen i en kamp, der kunne være gået begge veje. Randers var bedst før pausen, men SIF førte, og SIF viste mest farlighed i de sidste 45 minutter.

Cheftræner Kim Poulsen havde valgt samme startformation som i forårspremieren mod Esbjerg, og det var således et revanchelystent SIF-mandskab, der løb ind på AutoC Park for at møde et formstærkt Randers-mandskab, der kom godt for land i foråret med udesejren på 3-0 over FC Nordsjælland.

SIF var først til at true modstanderens mål, da Emil Scheel med et godt fladt skud – lidt a la 1-3 målet mod Esbjerg i forårspremieren – skød lige forbi Karl-Johan Johnssons mål. Da var der spillet blot et minut. Randers svarede igen på trusselsfronten med et godt forsøg af Randers’ nye svensker, Joel Allansson, der gik lige over, og et hovedstød af Nicolai Brock-Madsen. Chancerne dannede en livlig indledning på kampen i Randers.

Randers havde en stor dobbeltchance efter 10 minutter. Først et hovedstød fra Djiby Fall efter et godt indlæg. Thomas Nørgaard fik pareret forsøget på stolpen, og i spilsekvensen efter blokerede SIF-forsvaret et skud fra Nicolai Brock-Madsen. I det hele taget voldte Brock-Madsen SIF-forsvaret en del kvaler, og kun godt målmandsspil af Nørgaard i SIF-målet holdt den potente angriber fra at komme på mål-tavlen.

Efter trængselstiderne fik SIF stabilseret spillet, og da regnbuen viste sig i regnen på årets første forårsdag og solen brød igennem skylaget fornemmede man lysere tider fra de sortklædte gæster. Og de kom.

Agger bag SIF-føring
Midt i et Randers-pres omkring den halve time sendte Simon Jakobsen en clearing op mod Nicolaj Agger, der lå alene i front omgivet af to Randers-forsvarere. Agger kom et skridt foran og fik bolden med sig, gik den direkte vej mod mål, driblede udenom en fremstormende Johnsson og sendte bolden fladt i nettet. 1-0 til SIF. Håbet om sæsonens første sejr levede.

Det blev dog ikke uden nervøse trækninger. Allerede fire minutter efter føringen var Randers tæt på udligning, da et frispark først gik i panden på Djiby Fall med en Nørgaard-redning som konsekvens, hvorefter Nicolai Brock-Madsen sparkede riposten forbi. SIF var fortsat farlig i omstillings-spillet. Fem minutter før pausen skød Emil Scheel i sidenettet efter en situation, hvor Thorbjørn Holst måtte på sidelinjen for at få tapet sin ene støvle op.

Randers udligner
Fra 2. halvlegs start kom Frans Dhia Putros på banen. Han afløste Robert Skov på midtbanens højrekant. Også Randers foretog en ændring, idet farlige Brock-Madsen gik ud og blev erstattet af Mikael Ishak.

Kampen gik en tand ned i tempo fra 2. halvlegs start, og SIF virkede til at være i kontrol. Men en tilfældighed førte til udligning. En ripost efter et frisparksindlæg blev sparket ind i SIF-forsvaret og rettet af, så bolden snød Thomas Nørgaard i SIF-målet. Djiby Fall blev tilskrevet målet, men det lignede mere en forsvars-afretning af SIFerne. Det ændrede dog ikke på, at udligningen var en kendsgerning.

Daniel A. til SIF-føring
Kampen udviklede sig mere lige i fortsættelsen. SIF stod kompakt og tillod ikke Randers mange chancer og satstede samtidig på hurtige omstillinger, når bolden blev erobret. Adeola Runsewe havde et behjertet skudforsøg lige over efter en bold-erobring af Daniel A. Pedersen midt på banen i det 70. minut, og det var også Runsewe, der erobrede bolden som optakt til SIFs 2-1 mål.

Randers-backen Jeppe Tverskov faldt i bolden og Runsewe tog den fra ham, spillede på tværs til Daniel A. Pedersen, der svingede højrebenet og sendte bolden i nettet til 2-1 føring. Stor jubel og forløsning hos SIFerne, der nu skulle forsvare føringen hjem i de sidste knap 20 minutter af kampen. I fortsættelsen boblede optimismen med et skudforsøg af Emil Scheel, men topscoreren kom aldrig på måltavlen. I overtidens start kom Morten Beck på banen i stedet for Emil Scheel, og han var hurtigt meget tæt på at udbygge føringen.

Det blev dog ikke til mere, og dermed indledte SIF for alvor foråret med at hente sæsonens første sejr og få endnu en målscorer på listen.

Alka Superliga, 19. spillerunde, søndag den 1. marts kl. 14.00 på AutoC Park i Randers:
Randers FC – Silkeborg IF (0-1) 1-2
Mål: 0-1 Nicolaj Agger (30.), 1-1 Djiby Fall (57.), 1-2 Daniel A. Pedersen (72.)
Advarsler: Joel Allansson, Johnny Thomsen, Djiby Fall, Randers FC, Robert Skov, Dennis Flinta, Frans Dhia Putros,  Emil Scheel, Silkeborg.
Tilskuere: 4.263
Randers FC (4-4-2): Karl-Johan Johnsson – Johnny Thomsen, Mads Fenger, Jeppe Tverskov, Adama Tamboura – Alexander Fischer (77.: Jonas Kamper), Nicolai Poulsen, Joel Allansson (82.: Viktor Lundberg), Jonas Borring – Djibi Fall, Nicolai Brock-Madsen (46.: Mikael Ishak).
Cheftræner Colin Todd
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov (46.: Frans Dhia Putros), Frank Hansen, Daniel A. Pedersen, Adeola Runsewe – Emil Scheel (90. Morten Beck) – Nicolaj Agger.
Cheftræner: Kim Poulsen