15. marts 2010

Rajko blev helten i 2-1 sejr

Silkeborg IF tog fjerde sejr på stribe, da AGF blev besejret 2-1 på NRGi Park i Århus. Rajko Lekic var kampens store oplevelse, og SIF-topscoreren sikrede få minutter før tid en fortjent sejr til SIF.

Banen var fri for is, græsset var lidt grønnere, og tilskuertallet var næsten femten-doblet i forhold til kampen i Køge, da lokalbraget mellem AGF og Silkeborg IF blev fløjtet i gang på en bidende kold mandag aften.

Sidste gang, de to hold mødtes, var Silkeborg IF rækkens nier, mens AGF indtog duksepladsen. Dengang blev det en opløftende 2-2 kamp, der blev startskuddet på en rigtig god periode for SIF med syv kampe uden nederlag.

Stillingen er siden vendt op og ned, og med tre sejre på stribe havde SIF inden kampen konsolideret sig solidt på SAS Ligaens fjerdeplads, mens AGF – fem point efter – lå placeret på syvendepladsen.

Til at holde hanke i den stilling havde cheftræner Troels Bech valgt at starte med Lasse Heinze på mål bagved Jim Larsen og Thomas Hansen i midterforsvaret. Christopher Poulsen var klar på venstre back, mens Thorbjørn Holst Rasmussen efter en skade gik direkte ind i startopstilling på højre back.

Dermed frigjordes Dennis Flinta til en plads i midtbanens højre side i stedet for en skadet Peter Degn. Centralt lå Martin Ørnskov og Frank Hansen med Christian Holst på venstrekanten. Helt fremme: Rajko Lekic foran Jesper Bech.

AGF på 1-0

Efter en jævn start med nogle intense nærkampe var det hjemmeholdet, der kom frem til kampens første store chance.

Martin Jørgensen sendte Sanel Kapidzic af sted i AGFs højreside, hvor angriberen fik bolden godt med og via en et-to pasning med Dioh Williams' hæl, kom han fri for mål. Her fik den unge AGFer frit spark mod Lasse Heinze, og han kvitterede med at placere bolden så yderligt, at SIF-keeperen ikke kunne nå den. Et flot mål – desværre.

AGF havde størst momentum i kampens første kvarter. Martin Jørgensen stod for den næste gode afslutning, men Lasse Heinze var klar på stregen.

SIF vågnede op til dåd
Langsomt men sikkert kom der mere snit over SIFs opspil. Rajko Lekic fik afsluttet på en løs bold, men en AGF-fod kom i vejen.

Et par minutter efter blev Frank Hansen snydt så det drev, da han to meter onside fejlagtigt blev vinket offside – i en situation, hvor den løbestærke SIFer havde en åben hovedvej i venstresiden.

Dennis Flinta ville også være med. Fra 30 meter fik midtbanespilleren sendt et drøn af sted, men med et kraftspring præsterede Steffen Rasmussen noget af en tv-redning. Også Christian Holst fik forsøgt sig på et fladt indlæg fra Rajko Lekic – men et sløjt skud på en rigtig stor chance blev let reddet.

SIF var efterhånden vågnet op til dåd, og lidt over midtvejs i første halvleg var de rødklædte ganske dominerede på NRGi Park.

Kun målet manglede
Intensiteten var intakt, og spillet var også helt nydeligt fra begge hold – med hurtige pasninger og angrebsivrigt spil.

Bedste eksempel kom efter 39 minutter. Rajko Lekic fik god plads, da et godt SIF-opspil åbnede AGFernes defensiv. Angriberen sendte en følt bold ind til Jesper Bech, der hårdt presset ikke fik bolden ordentlig med sig, og afslutningen stod ikke mål med opspillet.

Rajko Lekic var kort efter på spil igen, og Dennis Cagara måtte stoppe ham med ulovlige midler – gult kort til Cagara på et meget professionelt frispark. Således blev den gode chance til SIF-topscoreren forvandlet til et ufarligt frisparksindlæg fra Christopher Poulsen.

Udligningen pressede sig på, men blev ikke forløst, og de to hold kunne gå til pauseteen med en 1-0 føring til AGF.

Tre chancer på 90 sekunder
Der var ingen ændringer på de to hold efter pausen, hvor SIF kom aggressivt ud og fik to fornuftige afslutninger inden for halvlegens første minut.

Christian Holst fik sekunder senere endnu en chance tæt under mål, men den målsøgende kantspiller fik med masse af power skudt bolden ca. 20 meter op i den århusianske aftenhimmel.

Der var på dette tidspunkt kun spillet halvandet minut af anden halvleg – hvilket tegnede til at blive en usædvanlig lovende én af slagsen.

1-1 ved Flinta
Angrebsspillet flød for Søhøjlandets Helte – særligt Rajko Lekic var en konstant kilde til uro.

Efter 57 minutter faldt der fuld gevinst af SIFs bestræbelser. Rajko Lekic var igen med i opspillet – denne gang helt nede fra banens midte – hvorefter angriberen igen fandt tilbage på sin plads ved kanten af AGF-feltet. Bolden blev sendt ind mod Rajko og i et mere eller mindre frivilligt samarbejde med Dan Thomasen, fik han sendt bolden videre til Dennis Flinta, som stod ganske fri tæt under mål, og med et hårdt spark udplacerede han Steffen Rasmussen til en fortjent udligning.

To minutter senere var det tæt på at gå galt i den anden ende. Thomas Hansen fik ikke clearet en hovedstødsbold, og det gav en friløber til Dioh Williams – men Christopher Poulsen fik løbet den liberianske angriber flot op og pressede ham til en svag afslutning på Lasse Heinze.

Straffe til SIF?
Rajko Lekic var virkelig i hopla i dag. Først fik angriberen hårdt presset afsluttet ved at dreje 180 grader rundt med et par luftjongleringer, og bagefter var han tæt på at fremtvinge et straffe, da han med en tæmning sendte bolden ind på armen af Frederik Krabbe. Var der straffespark? Kampens dommer Thomas Vejlgaard sagde nej i en meget tvivlsom sitatuion.

Kampen bød i denne periode på masser af intensitet, masser af chancer og et gult kort til Thomas Hansen.

Rajko Lekic igen, igen med en god mulighed – men langskuddet endte lige forbi den fjerneste opstander. Det var ganske tæt på et føringsmål fra den velspillende angriber.

De spildte chancers kamp
Den ene chance fortsatte ufortrødent med at afløse den anden. AGFs Frederik Krabbe forsøgte med et optimistisk saksespark, der dog røg forbi mål.

Silkeborg IF foretog efter 79 minutter deres første udskiftning. Thomas Bælum kom ind for målscorer Dennis Flinta, og indskiftningen sendte Thorbjørn Holst Rasmussen over på venstre back, mens Christopher Poulsen rykkede frem på midten.

Dioh Williams kom i minutterne efter frem til endnu en chance, men angriberen sparkede dybt i bolden og sendte kuglen langt over mål.

Rajko ville det anderledes
Med få minutter igen var SIF tæt på. Bolden sværmede om AGFs mål, og til sidst endte et kort Christian Holst-indlæg med at blive skubbet væk fra stregen og ud over baglinjen til hjørnespark.

Og så kom den! På det efterfølgende hjørnespark kom Rajko Lekic frem til bolden, hvor kampens helt store profil efter 89 minutters fodbold satte sit sidste og uslettelige indtryk på kampen med den afgørende scoring. Fantastisk afslutning på kampen og fuldt fortjent føringsmål til Silkeborg IF.

Lasse Heinze var i overtiden offervilligt nede at redde kastanjerne ud af ilden på et godt indlæg fra Martin Jørgensen, og han holdte dermed liv i SIFs føring.

Rajko Lekic blev et minut inde i overtiden taget ud for en SAS Liga-debutant – Lars Huldgaard Christensen erstattede matchvinderen.

Fjerde sejr på stribe i en rigtig underholdende kamp, hvor SIF, som kampen skred frem, viste, at de havde evnerne til at presse AGF i bund på NRGi Park og vinde en fortjent sejr. Der er lagt op til et fantastisk forår!

• 1-0 Sanel Kapidzic (10)
  • 1-1 Dennis Flinta (57)
  • 1-2 Rajko Lekic (89)