31. oktober 2010

Pragtfuld 2-1 sejr i Haderslev

Jesper Bech nettede til SIF-føring i første halvleg – og da Rajko Lekic pressede endnu en scoring i nettet efter pausen, kunne SIF igen hapse tre point på det SønderjyskE kaffebord efter en sen reducering fra hjemmeholdet.

Ikke siden midt i maj 2001 havde SIF vundet i Haderslev, så det var lidt af en skræk-hjemmebane, som Troels Bechs tropper drog til søndag eftermiddag mod SønderjyskE.

Det var kun 28 dage siden sidste møde de to hold imellem, og da slog SIF på særdeles overbevisende manér sønderjyderne med 3-1 på Silkeborg Stadion – den første SIF-sejr over SønderjyskE i mere end fem år.

Til at gentage dén succes, havde cheftræner Troels Bech valgt en noget utraditionel holdopstilling med flere ændringer – ikke mindst i formationen.

I dét, der bedst kunne beskrives som en 4-3-3 opstilling, startede Lasse Heinze på mål bag et forsvar med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og Christopher Poulsen.

Mellem forsvars- og midtbanekæden huserede Thomas Hansen, som havde anfører Martin Ørnskov og Frank Hansen lige foran sig – mens kanterne blev besat af Kaimar Saag i højre og Jesper Bech i venstre – med Rajko Lekic helt i front.

Uskøn indledning
Kampen begyndte med SIF i en jagt på det hurtige pasningsspil, mens hjemmeholdet satsede mere på lange bolde frem mod lynhurtige Kenneth Fabricius. Begge holds forsvar havde dog godt styr på begivenhederne i kampens indledning, og det var derfor en god håndfuld chanceløse minutter, som tilskuerne på det tyndt besatte Haderslev Fodboldstadion var vidner til.

Efter syv minutter blev netop Fabricius sendt af sted i dybden, hvor Jim Larsen og Lasse Heinze ikke helt fik afstemt aftalerne – og Fabricius satsede i duellen, hvilket gav et ordentligt skrub til Heinze, som i sidste ende dog fik styr på bolden.

Kønt var spillet bestemt ikke – men det var der næppe heller ret mange, der havde forventet.

Kampens første reelle afslutning faldt i det 13. minut, hvor Jesper Bech afsluttede et omstillingsspil med et langskud, som susede et godt stykke forbi. Det samme gjorde en flad afslutning fra Kenneth Fabricius minuttet senere i den anden ende.

SIF meget bedre med
Efterhånden fik SIF meget bedre fat i spillet, og et par flotte angreb skyllede ned mod Nathan Coes mål. Et af dem gav et hjørnespark i det 16. minut, som blev fulgt op af yderligere pres – og endnu et hjørnespark. På returen fra dette stod Martin Ørnskov klar med en venstrebensafslutning, som dog strøg et par meter forbi.

SIF fortsatte det gode tryk på hjemmeholdet, og det tredje hjørnespark inden for to minutter blev sendt indover – uden held.

Bolden var nu markant mest på røde fødder, og især Thomas Hansen markerede sig med flere gode bolderobringer i sin midtbanesweeper-rolle.

Bech til 1-0!
SønderjyskE intensiverede herefter duelstyrken og lykkedes i højere grad med at bryde det ellers efterhånden ganske velspillende SIF-hold.

Det gav et par ordentlige brag af nogle tacklinger – og til gengæld ikke rigtig nogle chancer, selv om SIF forsøgte med flere gode opspil.

Og i det 34. minut lykkedes det så for gæsterne at bringe sig fortjent i front. Det skete efter endnu et godt angreb, som via flot bandespil endte hos Frank Hansen i højresiden. Han lagde bolden til rette og smækkede den ind i feltet – hvor Jesper Bech kom susende og smadrede bolden i nettet via undersiden af overliggeren til sin sjette sæsonscoring.

Flot scoring af Silkeborg IF, som på dette tidspunkt havde rigtig godt styr på kampen.

De næste godt ti minutter forløb på samme måde – med SIF i total kontrol over begivenhederne og et frustreret hjemmehold, som ikke lykkedes med ret meget. Også Rajko Lekic kom frem til en afslutning – halvlegens sidste – men facit efter de første 45 minutter var en fuldt fortjent SIF-føring på 1-0.

Saag tæt på i to omgange
SIF åbnede også anden halvleg bedst med et højt og aggressivt pres, som udløste et par nærgående indlæg og flere vundne dueller.

Efter 52 minutter kom SIF igen mere end almindeligt tæt på, da velspillende Rajko Lekic vendte flot med bolden og satte gang i et angreb, som via flere stationer gik dybt til Kaimar Saag, som trykkede af – med et nærgående skud, som strøg snert forbi.

Det SønderjyskE kaffebord var stadig dækket med næsten udelukkende lange bolde fremad, men Jim Larsen og Thorbjørn Holst Rasmussen afviste alt i luften.

Kaimar Saag nærmede sig igen en scoring i det 56. minut, da endnu et fremragende angreb via Jesper Bech i venstresiden blev sendt indover, hvor Saag havde plads til at afslutte – men esteren måtte på ny se sit skud suse lige forbi.

Ophedet affære
Efter lige knap en times spil fik SønderjyskE så endelig spillet sig frem til en afslutning. Johnny Thomsen blev sat op til et skud, som Lasse Heinze halvklarede – Kenneth Fabricius var over returen, men smaskede sit skud langt over.

Kort efter appellerede hjemmeholdet og publikum kraftigt for straffespark, da Lasse Heinze ellers helt fair tacklede en fremstormende Johnny Thomsen.

Kampen blev i de efterfølgende minutter skæmmet af nogle lidt for vilde aktioner fra hjemmeholdets spillere, som lod frustrationerne kanalisere ud gennem albuer og støvleknopper i en efterhånden ophedet affære.

Rajko / selvmål til 2-0!
Med tyve minutter igen blev det 2-0 til Silkeborg IF. Et indlæg fra højresiden skabte tumult, og en halvliggende Rajko Lekic kunne via en modspiller sende SIF yderligere i front med dét, der dog blev noteret som et selvmål.

Martin Svensson erstattede herefter Kaimar Saag på højrekanten, mens SIF fortsatte dominansen og de nærgående opspil.

SønderjyskE forsøgte at bygge mere på, men måtte i stort set alle dueller se sig slået af det energiske og særdeles determinerede SIF-hold.

Mere tænding på hjemmeholdet og 1-2
SønderjyskE skiftede den hurtige Quincy Antipas ind i front, og det gav noget mere tænding på hjemmeholdets offensiv.

Stadig havde SIF dog helt fint styr på tilnærmelserne, og det var såmænd tættere på endnu en SIF-scoring end en reducering i denne fase, hvor hjemmeholdet ellers erobrede noget mere initiativ – og kom tættere på end længe med et direkte frispark.

Også Simon Jakobsen kom i aktion, da han i det 84. minut erstattede Frank Hansen og gik ind på venstre back, mens Christopher Poulsen rykkede fremad og skubbede Jesper Bech mere ind centralt.

Men i det 89. minut faldt reduceringen. Kenneth Fabricius smækkede bolden indover, hvor Quincy Antipas flot headede bolden i nettet til 1-2. Puha – nu ventede en spændende afslutning med nærgående forsøg og en klasseredning af Lasse Heinze i sidste minut, hvor Tømrer erstattede Rajko Lekic i front.

Men tiden løb ud på smukkeste vis, og SIF lod de tre fuldfede point tikke ind på kontoen – anden sejr i træk over den tidligere skrækmodstander SønderjyskE!

Næste opgave for SIF er førstkommende søndag klokken 14.00, hvor FC Nordsjælland kommer på besøg i Silkeborg.

• 0-1 Jesper Bech (34)