11. september 2010

Point i Parken efter flot kamp

Silkeborg IF spillede en rigtig flot kamp mod FC København i Parken, og fik et point med hjem til Søholt, efter fortjent at have været foran 2-0 på mål af Martin Svensson og Kaimar Saag.

Førstepladsen imod sidstepladsen. Sådan var realiteterne, da Silkeborg IF lørdag skulle forsøge at drille mestrene fra FC København i Parken.

Silkeborg IF var på forhånd ramt af afbud fra Peter Degn, Jesper Mikkelsen, Kenneth Falkenberg, Rajko Lekic og karantæneramte Jim Larsen. Derudover måtte Christian Holst melde afbud på grund af sygdom.

Det gav en startopstilling, som var ændret på to pladser i forhold til den seneste kamp i Esbjerg for to uger siden.

Lasse Heinze vogtede buret, og foran sig havde han fra højre, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og Henrik “Tømrer” Pedersen.

På midtbanen var Martin Svensson, Frank Hansen, Martin Ørnskov og Christopher Poulsen.

Helt fremme lå duoen Jesper Bech og Kaimar Saag.

Stor FCK-chance fra start
Man kunne have forventet, at FC København ville prøve at tromle SIF over fra begyndelsen, men det var ikke tilfældet. Godt nok var de hvide løver i boldbesiddelse, men udeholdet stod højt på banen for at undgå at blive presset i bund.

Men efter tre minutters spil var det alligevel tæt på, at FCK kom i front, da Christian Bolanos sparkede et frispark fladt imod Lasse Heinzes venstre målstolpe. Bolden gik heldigvis lige forbi mål.

Kort efter var Silkeborg IF for første gang på spil i Johan Wilands straffesparksfelt, men Kaimar Saag nåede ikke helt frem til et fladt indlæg.

SIF nedspillede mestrene
SIF stod højt på banen for at undgå, at FCK skulle diktere spillet på midten. Og det gav pote efter små ti minutters spil, da Jesper Bech fik opsnappet en løs bold, som efterfølgende gav et frispark lidt udenfor feltet. Det sparkede Christopher Poulsen desværre direkte i muren, men aktionen var et tegn på, at Troels Bechs tropper ikke var kommet for at pakke sig ned.

Og de gode takter fortsatte i de følgende minutter, så man et øjeblik kom i tvivl om, hvem der ligger nummer et, og hvem der ligger sidst i Superligaen lige nu.

SIF fik både et frispark i højre side og et hjørnespark, som begge var tæt på at føre til afslutninger i feltet.

FCK kunne omvendt ikke få spillet til at fungere, og det var overraskende hjemmeholdet, som for en stund måtte leve på kontrastød.

Svensson-indlæg blev til mål!
Derfor var det også fuldt fortjent, da Silkeborg IF efter 19 minutters spil bragte sig i front. Hårdtarbejdende Jesper Bech havde bolden dybt i højre side og lagde den tilbage til Martin Svensson, som sparkede et blødt indlæg ind i feltet. Hverken Kaimar Saag eller Christopher Poulsen nåede frem til indlægget, men det var godt det samme, for indlægget strøg i stedet for direkte i mål bag Johan Wiland. 1-0 til SIF i Parken!

Heldigt mål, men fortjent føring til SIF, som viste et sandt arbejdsraseri og en løbevillighed, som absolut ikke fejlede noget denne lørdag.

Så kan det nok være, at stemningen vendte hos de sejrsvante tilskuere Parken. FCK-træner Ståle Solbakken lignede da heller ikke en mand, der var tilfreds med kampens udvikling.

Hjemmeholdet kom dog bedre med i kampen efter Martin Svenssons scoring, og Cesar Santin fik efter 22 minutters spil en god mulighed, som dog blev blokeret af Lasse Heinze.

Løverne viste endelig tænder
Efter 34 minutters spil var FCK blevet mere spilstyrende, og Champions League-mandskabet tilspillede sig for en gangs skyld chancer. Cesar Santin havde blandt andet en afslutning, som Lasse Heinze måtte ned og ligge for at redde.

Kort efter var samme Santin på spil igen, da han fik en stikning fra Oscar Wendt ind i feltet, men Lasse Heinze kom flot ud og parerede.

Silkeborg IF var dog ikke færdige med at drille Superligaens duks. Fem minutter før pausen fandt livlige Kaimar Saag Martin Ørnskov i feltet, som pludselig var helt alene med Johan Wiland. Vinklen blev dog for skarp, og afslutningen gik lige på kroppen af FCK-målmanden.

I den anden ende fik Cesar Santin igen en mulighed, som blev afværget af midterforsvaret.

Men tættere kom FC København ikke i første halvleg, hvor Silkeborg IF i perioder pillede pynten af det hold, som på tirsdag kan kalde sig Champions League-hold.

Taktikken med at ligge et højt pres på FCK – og specielt på de to dygtige FCK-backs i det offensive spil – lykkedes til fulde, så mestrene ikke kunne opbygge angreb.

Saag tæt på i anden halveg
Anden halvleg begyndte igen med et SIF-hold, som stod højt på banen i Parken. Martin Svensson krøllede Martin Vingaard med en fiks detalje, og FCK’eren var tvunget til at lave frispark.

Christopher Poulsen sparkede et perfekt indlæg fra højre side, som Kaimar Saag satte hovedet på, men bolden gik et godt stykke forbi mål. Hvis Saag blot havde snittet bolden, var den gået i mål.

I minuttet efter forsøgte Cesar Santin at filme sig til et straffespark, men dommer Nicolai Vollquartz gav korrekt Santin en advarsel for film.

Supermål af Saag!
Der skulle dog kun gå et par minutter, før Christopher Poulsen og Kaimar Saag igen tryllede. Poulsen fandt Saag med en flad stikning, og esteren sparkede køligt bolden over en fremstormende Johan Wiland og ind i nettet. Elegant og sikkert udført af Kaimar Saag, som spillede en flot kamp i front.

2-0 til Silkeborg IF over FC København i Parken. Man troede næsten ikke sine egne øjne!

FCK udlignede på to minutter

Men så var det som om, FCK skruede op for tempoet, og det gav udslag allerede et par minutter efter. Martin Vingaard knaldede på mål et godt stykke udefra, og Lasse Heinze måtte lidt uheldigt give en ripost, som Cesar Santin nemt kunne sparke i mål.

Og blot to minutter efter kom udligningen ganske ufortjent. Oscar Wendt sparkede et frispark ind i feltet, som Dame N’Doye satte hovedet på og dirigerede ind i nettet bag en chanceløs Lasse Heinze. Det var første gang i kampen, at Dame N’Doye overhovedet gjorde opmærksom på sig. 2-2.

Sikke en kold spand vand i hovedet på SIF-mandskabet, som få minutter tidligere var i front 2-0.

FCK i stormløb mod Heinze
FC København satte sig efterfølgende fuldstændig på spillet, og bolden dansede i flere omgange faretruende tæt på Lasse Heinzes mål. Det var et helt andet FCK-mandskab, som pludselig kunne dufte en ny sejr i Parken i stedet for et nederlag.

Dame N’Doye var vækket til live fra de døde, og efter 68 minutters spil driblede han rundt i SIF-forsvaret og sendte til sidst bolden på stolpen.

I samme minut blev Thomas Hansen skiftet ind i midterforsvaret i stedet for Simon Jakobsen, og kort efter blev også Thomas Bælum sendt i aktion i stedet for Dennis Flinta.

Christopher Poulsen, som i dag havde en pæn offensive rolle, var tæt på at sætte hovedet på en udligning, men bolden gik over mål.

Silkeborg IF havde for en stund overlevet stormløbet, og det blev til flere chancer på kontra.

Comeback til Huldgaard
Med et lille kvarters spil igen blev det til et glædeligt gensyn med Lars Huldgaard Christensen, da han blev skiftet ind i angrebet i stedet for Kaimar Saag. Huldgaard er endelig blevet sit skadeshelvede kvit, og lørdag kunne han så igen spille Superligafodbold. Velkommen tilbage, Huldgaard.

Og han var tæt på at få en hovedrolle efter et par minutters spil på banen. Martin Svensson og Huldgaard havde en overtalssituation i en kontrasituation, men Svensson valgte at gå selv og den store chance løb i ud sandet.

Til slut i kampen havde begge hold chancer til at score, hvilket var et godt billede på den medrivende kamp, som Silkeborg så afgjort kan være bekendt. Et point i Parken er slet ikke så tosset, selvom man kunne have håbet på mere, når stillingen i anden halvleg var 2-0 til SIF.

Det var under alle omstændigheder ikke til at se, at det var førstepladsen, der spillede imod sidstepladsen.

Næste Superligakamp for Silkeborg IF er på søndag d. 19. september imod OB på Silkeborg Stadion kl. 16.00. Allerede på onsdag kl. 19.30 skal SIF dog i aktion i pokalturneringen på Østerbro Stadion imod B93.