23. juli 2011

Nedtur i sidste minut

Hvad der længe så ud til at blive en kamp uden mål, endte i de døende minutter på den værst tænkelige måde for SIF. To minutter inde i dommerens overtid gjorde Jan Kristiansen nemlig det onde ved hjemmeholdet, da han kunne score til 1-0 – og vestegnen kunne rejse hjem med en sejr i bagagen. En smule ufortjent, da begge hold virkede til at have en halvleg hver.

Favoritmodstander – statistisk set
De fleste silkeborgensere var formentligt stadig i godt humør oven på sidste søndags 2-1 sejr over FC Midtjylland, men lørdag var det blevet tid til en ny hård opgave for midtjyderne, da Brøndby IF ventede – et hold, der vandt bronze i sidste sæson. Og selvom Danske Spils odds på forhånd ikke lod Silkeborg IF få favoritrollen, var statistikken alligevel med hjemmeholdet. I de seneste fem kampe, de to hold har mødt hinanden i Jylland, er SIF løbet af med sejren i fire af dem, mens den sidste blev en pointdeler. Der var altså lagt op til en nervepirrende kamp på Silkeborg Stadion denne lørdag aften – og det overskyede vejr havde ikke skræmt alle silkeborgensere væk fra stadion, så opbakningen på lægterne var god.

Cheftræner Troels Bech havde til dagens kamp valgt den sædvanlige 4-4-2 opstilling, der var fuldstændig identisk med den, som vandt på MCH Arena i søndags.

Lasse Heinze vogtede målet, Simon Jakobsen og Thorbjørn Holst Rasmussen stod i midterforsvaret, Christopher Poulsen var på venstre back-positionen, og Dennis Flinta havde den højre.

På den centrale midtbane dirigerede anfører Martin Ørnskov løjerne sammen med Kasper Risgård, og ved siden af de to – på kanterne – var Christian Holst til venstre og Frank Hansen til højre.

I angrebet agerede Kaimar Saag targetman, mens Jesper Bech havde rollen som hængende angriber lige bagved.

Ét minuts stilhed
Før kampen blev skudt i gang, skulle to begivenheder først overstås.

Den solide midterstopper i forsvaret Thorbjørn Holst Rasmussen fik overrakt blomster og et ur af Midtjyllands Avis, da han blev årets spiller i sæsonen 2010/2011.

Herefter var der et øjebliks stilhed på stadion. DBU havde nemlig besluttet, at der til alle rundens kampe skulle være et minuts stilhed for ofrene ved de tragiske hændelser, der fandt sted i Norge i går. Så et minut før start var der helt stille på Silkeborg Stadion.

Manglende koncentration
Da mindehøjtideligheden var slut, kunne dommer Jakob Kehlet fløjte til start. Derefter virkede det til, at begge hold var lidt i tvivl om, hvem der skulle være boldbesiddende, men det var Brøndby-spillerne, der lagde det største pres – og de havde da også et par enkelte gode angreb med nogle halvlunkne forsøg til følge.

SIF-spillerne virkede ukoncentrerede. Først var det den ene back, Christopher Poulsen, der lavede en fejlaflevering direkte til modstanderne, og bagefter var det den anden back Dennis Flinta, som lagde noget af en presbold tilbage til keeper Lasse Heinze. Han fik dog clearet den til et indkast.

I den anden ende begyndte det langsomt at se bedre ud for SIF. Flere gode spilkombinationer, gode indlæg fra Christian Holst, men stadig ikke nogle store chancer.

Pludselig opstod en meget farlig kontrasituation for SIF, da en lang bold blev spillet op på midten til Martin Bernburg, der spillede en bold i dybden ud på SIF’ernes venstre side. Her fik Thorbjørn Holst heldigvis tacklet bolden, som dog desværre endte inde midt på til Bernburg igen – som flugtede den et godt stykke over mål.

Også på hjørnesparkene var Brøndby-spillerne farlige. Først endte et hjørnespark med at blive til et nyt, da SIF-forsvaret fik headet den over mållinjen. På det efterfølgende hjørnespark blev der inde midt på headet en bold videre til Mikael Nilsson, som dog headede bolden direkte ind til keeper Lasse Heinze.

Efter 17 minutter var Nilsson igen på spil, da han lige ude foran straffesparksfeltet sparkede et hårdt, fladt skud ind mod Heinze, som dog ikke havde nogle større problemer med at gribe bolden.

De rødklædte Silkeborg-spillere virkede usikre og ukoncentrerede, og selvtilliden, som den sidste kamps sejr formentligt måtte have affødt, var ikke til at se.

Mike Jensen fra Brøndby var også en stor trussel for SIF, og han satte flere farlige angreb i gang. Efter 21 minutters spil ville han også prøve sig som afslutter, men det flade spark endte i hænderne på Heinze, der indtil videre havde spillet en stort set fejlfri kamp – kun med en enkel fejlaflevering i starten af kampen.

Midt i første halvleg kom så den første store chance til Silkeborg, da Kaimar Saag med et fremragende sideskift spillede en høj bold over til Christian Holst på venstrekanten. Med en god tæmning fik han den lagt til rette for sig selv, men det efterfølgende spark ramte lige forbi den fjerneste stolpe.

SIF advaret: Brøndby-mål annulleret
Da der var spillet 27 minutter, blev Silkeborg for alvor advaret om Brøndbys skarphed på dødboldsituationer, da et velplaceret indlæg på frispark fra Michael Krohn-Dehli blev fulgt op af forsvarsspiller Clarence Goodson, der headede direkte på mål. Bolden endte i nettet, og et gys gik igennem hjemmepublikummet. Heldigvis viftede linjedommeren med sit flag – offside, og SIF var stadig med i kampen.

Hjemmeholdet forsøgte sig fem minutter senere med et modangreb, da Jesper Bech med ryggen til mål og efter at have modtaget en bold fra Frank Hansen fintede rundt inde i Brøndbys straffesparksfelt. De gode driblinger fik ham i en gunstig position til et indlæg. Indlægget blev fulgt op af Kaimar Saag, som dog var lige langt nok fra bolden til ordentligt at kunne få ramt på den, og bolden passerede forbi mål.

Fra nu af kom der for alvor gang i Silkeborg-spillerne. Både Poulsen og Holst prøvede sig med et langskud, dog var ingen af dem inden for målrammen – og stillingen var altså stadig 0-0.

SIF’s Dennis Flinta prøvede sig med flere lange, dybe afleveringer fra den ene ende af banen til den anden, men de blev dog ikke for alvor farlige, og gæsterne kunne let heade væk.

Efter to minutters overtid kunne Jakob Kehlet fløjte til pause. Han havde indtil videre ikke haft meget at se til, og hverken det røde eller gule kort havde således været i brug. En annullering af et Brøndby-mål havde været den eneste kontroversielle dom.

Underholdende, men målfattig første halvleg
SIF skulle i anden halvleg være mere opmærksom på især Bernburg og Mikkel Thygesen, der begge to havde markeret sig flere gange i det opspillende Brøndby-spil. Thorbjørn Holst Rasmussen og Christopher Poulsen skulle fortsætte det gode forsvarsspil, som de havde præsteret. Ikke mange bolde var sluppet forbi Poulsen på SIF’ernes venstre side. Dog kunne man godt ønske sig, at backspillerne trak sig længere frem på banen, så netop spillere som Thygesen og Bernburg ikke fik så meget plads at boltre sig på.

Alt i alt havde SIF dog gjort det nogenlunde i de første tre kvarter, de var kommet bedre og bedre med i kampen, og Troels Bech foretog da heller ikke nogen udskiftninger i pausen.

SIF-overtag – og sambabold fra Holst
Det var SIF, der havde den første chance i anden halvleg. Den kom efter tre minutter, da Kaimar Saag fik en lang bold fra forsvaret. Ene mand fik han spillet sig frem til kanten af feltet, hvor han afsluttede med et tørt spark, som Stephan Andersen let kunne samle op. Fem minutter senere fik Saag igen en god mulighed, stort set fra samme sted, men bolden fløj forbi.

Efter 57 minutters spil blev Kasper Risgård skiftet ud – idet han havde fået et solidt plaster på hagen efter en duel med Mike Jensen midt i første halvleg. Ind kom Martin Svensson, og han skulle nu forsøge at skabe lidt problemer i Brøndby-forsvaret.

Da der var gået en times spil, kom kampens første advarsel. Den kom efter Christian Holst med ren sambabold lavede en tunnel på Anders Randrup, der dog ikke ville finde sig i det – og trak et gult kort på den efterfølgende tackling.

Christian Holst var ikke til at styre på dette tidspunkt, for fire minutter senere headede han et stykke fra mål en bold direkte på undersiden af overliggeren i det fjerneste målhjørne. Helt ind i mål ville bolden dog ikke.

Silkeborg IF kom mere og mere med i kampen. Igen var det Holst, der havde sidste hoved på – efter han havde modtaget et indlæg fra Poulsen, der var rykket frem på venstre side. Her spillede han godt kombinationsspil med Frank Hansen. Headeren fra Holst endte lige ved siden af mål.

Poulsen viste ved flere lejligheder sine gode kompetencer offensivt, og et par minutter efter den foregående chance havde han et eksposivt løb frem af i banen, og kontraangrebet kunne være blevet meget godt, hvis ikke Thomas Rasmussen havde trukket nødbremsen og tacklet ham. Rasmussen fik naturligvis gult kort.

SIF havde i øjeblikket overtaget, men det varede kort.

Brøndby fik nemlig kæmpet sig tilbage, med flere farlige chancer, frispark lige uden for feltet og enkelte hjørnespark. Ingen af holdene formåede dog at udnytte deres overtag til mål.

Hjemmebanedebutant på banen
I de sidste ti minutter fik vi så en hjemmebanedebutant på banen, da Marvin Pourié blev skiftet ind i stedet for Kaimar Saag. Pouriés indskiftning blev modtaget med stor jubel og klapsalver hos publikummet.

Efter 83 minutter brændte det på hos hjemmeholdet, da Clarence Goodson brændte en kæmpe chance. Heldigt for SIF stod der stadig 0-0. Også en anden spiller fik debut for SIF’s førstehold i superligasammenhæng. Sebastien Moneron blev med et par minutter igen skiftet ind på Jesper Bechs plads.

Nedtur: Bagud i de døende minutter
Vi var netop kommet et stykke ind i dommerens overtid, og de fleste tilskuere havde gjort sig parate til at tage hjem, da Jesper Kristiansen modtog en bold fra Mikkel Thygesen i Brøndby’s venstre side. Med fuld hammer bragede bolden ind bag Lasse Heinze, der stod chanceløs i det silkeborgensiske mål.

Fire minutter inde i dommerens overtid fløjtede Jakob Kehlet så kampen af. Øv, øv, øv for Silkeborg, der længe så ud til at få i hvert fald det ene point med hjem.

En ærgerlig afslutning for hjemmeholdet, der ellers kæmpede bravt. Christian Holst gjorde en god figur og blev kåret som kampens spiller af publikummet.

Mulighed for revanchement næste søndag
Næste gang, SIF-spillerne skal i aktion, er søndag den 31. juli, hvor Troels Bech og co. får besøg af SønderjyskE, der fik en dårlig start på Superliga-sæsonen med et 0-2 nederlag til FCK sidste søndag. Kampen mellem SIF og SønderjyskE bliver fløjtet op klokken 14:00 på Silkeborg Stadion.

• 0-1 Jan Kristiansen (92)