16. maj 2010

Nederlag på heden

I en ekstremt chancerig kamp besejrede FC Midtjylland ganske fortjent Silkeborg IF med 3-0 i sæsonens sidste kamp, hvor SIF var lige rigeligt gavmilde i defensiven og tilvarende uskarpe i offensiven.

Sæsonens sidste kamp bød på en udebanekamp mod FC Midtjylland, der tog imod på et regntungt MCH Arena.

Med en sejr ville Silkeborg IF kunne overhale netop vestjyderne og erobre SAS Ligaens sjetteplads som slutplacering – mens det i tilfælde af SIF-nederlag kunne blive til alt mellem nummer 7 og 10.

Cheftræner Troels Bech havde ændret på en enkelt plads i startopstillingen, hvor Peter Degn gled ud med karantæne – i stedet overtog Martin Svensson på højrekanten.

Det betød en startopstilling med Lasse Heinze i målet bag et forsvar med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thomas Hansen og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

På midten spillede Martin Svensson og Christian Holst på kanterne, mens Martin Ørnskov og Frank Hansen tog sig af maskinrummet – med Jesper Bech og Rajko Lekic foran sig.

Groggy Lekic
Et rigtig fint antal SIF-fans havde taget turen til Vestjylland, og de rød-hvide på lægterne overdøvede fint de sortklædte ulve på den modsatte tribune i minutterne op til kampen.

Spillet flød lynhurtigt i kampens indledning på den ultraglatte bane, hvor begge hold havde svært ved at få tilstrækkelig præcision i afleveringerne, der ofte lignede et flipperspil i tempo.

FCM erobrede et tidligt initiativ og så ikke mærkede ud af torsdagens 120 minutter pokalfinalebold. Ulvene fik et hjørnespark efter fem minutter, hvor Rajko Lekic i duellen fik et ordentligt skrub – og groggy måtte behandles, før han kunne blive sendt i aktion igen.

Kompetent Svensson
SIFs første angreb kom efter syv minutter, da Frank Hansen sendte et godt indlæg indover, men hverken Christian Holst eller Rajko Lekic nåede frem til den gode bold.

Mere kompetent var næste SIF-forsøg, da Martin Svensson minuttet efter stak af på venstrekanten, trak ind i banen og afsluttede – men Jonas Lössl reddede i fin stil.

Svensson fik i det hele taget en fin start på kampen med et par gode og dynamiske raids i højresiden.

Heinze med flot parade
SIF kom meget bedre ind i kampen, efterhånden som minutterne tikkede af sted. Martin Ørnskov stod for næste afslutning, da han i det 14. Minut stod godt placeret til afslutning fra distancen – men skuddet blev noget forkølet og strøg langt forbi.
Også Rajko Lekic fik forsøgt sig langt udefra, men heller ikke han havde indstillet sigtekornet tilstrækkeligt.

Begge hold forsøgte at spille med kombinationsspil langs jorden, men uha uha, hvor gik det dog (for) stærkt i mange tilfælde på det kvikke underlag. Dog ikke for FCM i det 23. minut, hvor Baba Collins brød flot igennem og pludselig var alene med Lasse Heinze.

Den duel trak Heinze sig dog sejrrigt ud af, da han fornemt gik ud af målet og blokerede FCM-angriberens afslutning med en stærk fodparade på sin gamle hjemmebane – klassespil af SIF-keeperen.

1-0 til ulvene
Næste chance tilfaldt også FCM, der nu igen havde taget teten. Danny Olsen sendte et krydsermissil af et skud af sted, men Lasse Heinze valgte den fornuftige løsning og boksede til bolden, der strøg til hjørnespark.

Et hjørnespark, der skulle give kampens første mål.

SIFerne så ellers ud til at have kontrol på det første indlæg, men på returbolden stod den lille Izunna Uzochukwu klar – og med et fladt spark sendte han 1-0 målet i nettet.

… og 2-0
Og der skulle kun gå fire minutter, før det blev 2-0 til ulvene. Højrebacken Kolja Afriyie tog en uimodståelig tur ned ad flanken, skar ind i feltet og bandede sig fri igennem.

Lasse Heinze forsøgte at parere Afriyie, men bolden blev spillet på tværs til Baba Collins, der let kunne stryge bolden det sidste stykke ind i målet – 2-0 til FC Midtjylland i en situation, hvor der var lidt tvivl om, hvorvidt målet skulle krediteres Afriyie eller Collins.

Og som om, at det ikke var nok, var det endnu fem minutter senere kun centimeter fra, at FCM bragte sig på 3-0, da Ken Ilsø afsluttede et flot og hurtigt angreb med at vippe bolden over Lasse Heinze og på overliggeren.

Christian Holst fik en gylden mulighed for at reducere kort efter, da Jesper Bech spillede ham helt fri igennem. Holst sparkede med højre inderside – men Jonas Lössl reddede flot friløberen, der burde være blevet konverteret til en SIF-scoring.

Omvendt burde FCM også igen-igen have scoret i det efterfølgende angreb, hvor Danny Olsen fik en friløber – men hvor Lasse Heinze igen viste klassen og tog sig af afslutningen.

Jo jo, der skete godt nok noget i kampen i begge ender – og desværre oftest foran Lasse Heinzes mål, og derfor kunne FCM fortjent gå til pause med en 2-0 føring efter en lidt ustrukteret og meget chancerig første halvleg.

T. Hansen tæt på
SIF var tættest på at åbne ballet i anden halvleg, da et frisparksindlæg endte ved Thomas Hansen, der lurede ved bageste stolpe – og lige præcis ikke fik tampet bolden det sidste stykke ind over stregen.

Ellers var anden halvleg bestemt ikke i besiddelse af det samme voldsomme tempo, som første halvleg i lange perioder blev afviklet i.

FC Midtjylland så forståeligt nok ganske tilfredse ud med 2-0 føringen, og SIFerne lignede ikke et hold, der kendte koden til FCM-defensiven.

Manglende skarphed
Alligevel lignede Thomas Hansen en rigtig dygtig låsesmed efter 57 minutter, da han var arkitekten bag et flot opbygget SIF-angreb, hvor centerforsvaren førte bolden frem fra banens midte og helt ned til baglinjen, hvorfra han centrede på tværs – hvor ingen SIFere lidt skammeligt var placeret.

Christopher Poulsen erstattede Christian Holst efter 63 minutters spil, men det var Martin Svensson, der stod for næste gode mulighed, da han flugtede til en returbold, som Jonas Lössl kun med nød og næppe reddede.

Også Martin Ørnskov fik prøvet lykken efter et godt SIF-angreb, men igen var der udtalt mangel på skarphed i SIF-offensiven.

Det samme gjorde sig gældende på et hjørnespark i det 68. minut, hvor Jesper Bech fik headet – men igen-igen var Jonas Lössl ulvenes redningsmand i målet.

Huldgaard og Azoulay i kamp
Lars Huldgaard Christensen kom på banen med tyve minutter igen i stedet for Henrik "Tømrer" Pedersen. Det fik Christopher Poulsen til at overtage venstrebacken, mens Jesper Bech trak ud på kanten – og Huldgaard frem i front.

Også Simon Azoulay Pedersen kom på banen med et kvarters tid igen, da han tog over for Martin Svensson i SIFs højreside.

SIF begyndte at presse mere op imod FCM-målet, men de helt store tilbud lod vente på sig.

3-0 og slut
I stedet blev det 3-0 til FC Midtjylland fem minutter før tid, da SIF satsede offensivt på et FCM-hjørnespark.

Indskiftede Frank Kristensen takkede for pladsen og headede flot bolden i nettet til 3-0.

Jim Larsen fik kampens sidste tilbud på en god chance i den anden ende efter endnu et hjørnespark, men forsvareren drønede sit skud langt over.

Med nederlaget overhales SIF af FC Nordsjælland og ender på ottendepladsen i SAS Ligaen, mens AGF blev sorteper i nedrykningsspillet. Trods den tynde afslutning et stærkt comeback i den bedste række for Søhøjlandets Helte, der runder denne sæson af med en showkamp på Søholt på onsdag klokken 18.00, hvor de bedste seriespillere fra området bider skeer med SAS Liga-holdet.

• 1-0 Izunna Uzochukwu (31)
  • 2-0 Baba Collins (35)
  • 3-0 Frank Kristensen (86)