12. april 2009

Nederlag mod Fredericia

FC Fredericia vandt særdeles ufortjent med 2-1 på Silkeborg Stadion efter en sen straffesparksscoring. Henrik “Tømrer” Pedersens scorede ellers sit niende mål i de seneste syv kampe til 1-1.

For første gang i fem kampe var der ændret i holdopstillingen, da SIF 2. påskedag tog imod FC Fredericia på Silkeborg Stadion.

Renato Arapi og Steven Lustü var begge i karantæne, og dermed var der to nye i cheftræner Troels Bechs start-11er: Christian Thyboe-Thomsen og forårsdebuterende Jim Larsen iført sin specialfremstillede Zorro-maske.

De indtrådte begge i bagkæden foran Kenneth Falkenberg – Christian Thyboe-Thomsen på venstre back og Jim Larsen i centerforsvaret sammen med Thorbjørn Holst Rasmussen. På højre back var Dennis Flinta igen foretrukket.

Resten af holdet var uforandret, hvilket betød Peter Degn i højresiden og Martin Svensson i venstre – mens Martin Ørnskov og Steffen Ernemann lå centralt på henholdsvis den defensive og offensive del af diamanten.

Helt fremme de to angrebsbombere: Henrik "Tømrer" Pedersen og Rajko Lekic, der begge scorede skærtorsdag i Roskilde og inden mandagens kamp var på totalt 27 mål.

FC Fredericia kom til Silkeborg med samme status som hjemmeholdet – nemlig ubesejrede i foråret. På cheftrænerstolen sad den nye mand på posten – SIF-legenden Peter Sørensen.

God SIF-start
SIF begyndte kampen godt og fik allerede efter 30 sekunder opgørets første hjørnespark i kraft af en god og energisk aktion af Henrik "Tømrer" Pedersen – men FC Fredericia-spillerne fik headet væk.

Og halvandet minut senere kom så endnu et hjørnespark i samme højre side, hvor Steffen Ernemann og Peter Degn forsøgte en listig kombination – som de har for vane – men desværre uden held, hvilket også var tilfældet på et frispark kort efter.

SIF fortsatte presset, og efter seks minutter kom Steffen Ernemann særdeles tæt på, da han afsluttede et fornemt angreb med et hårdt venstrebensskud, som Stig Olsen lige præcis fik pareret.

Men alt i alt en rigtig god start af et velspillende og aggressivt SIF-hold, der sad tungt på begivenhederne.

Tømrer tæt på
Efter 14 minutter opstod endnu en chance til hjemmeholdet. En returbold endte på kanten af feltet hos Peter Degn, der meget imponerende holdt flugteren nede – og Stig Olsen måtte fiste bolden over målet med det yderste af lapperne.

Og to minutter senere brændte det igen på. Martin Svensson centrede på tværs, hvor Rajko Lekic fik headet bolden ind i det lille felt. Her vendte Henrik "Tømrer" Pedersen rundt og fik afsluttet – men lidt ude af balance måtte han se sit skud brage over mål – ellers endnu et godt og gennemspillet SIF-angreb.

Herefter døde kampen en smule i tempo og intensitet – FC Fredericia kæmpede sig lidt bedre ind i tingene, og det kom sågar til en forkølet afslutning fra Henrik Smedegaard efter 28 minutters spil.

Men det VAR stadig SIFerne, der dominerede og var i meget markant boldbesiddelse på den halvhårde bane.

Forrygende Svensson-detalje
Overtaget udmøntede sig i endnu en god chance efter 33 minutter – og igen skete det efter et særdeles flot angreb.

Peter Degn fandt Martin Ørnskov i dybden, hvorefter bolden blev slået ind i feltet. Her dukkede Martin Svensson op med et sjældent hovedstød, men bolden blev headet et lille stykke over.

Martin Svensson stod for en forrygende detalje fem minutter inden pausen, da han "plantede sin oppasser Martin Henriksen som et grantræ i Harzen", som Jørn Mader ville have formuleret det. Med en supersprint stak han af sted i et forrygende rush – men der kom desværre ikke mere ud af situationen trods Svenssons glimrende aktion.

Kort efter var Henrik "Tømrer" Pedersen igen tæt på efter et Rajko Lekic-indlæg, der medførte et klassisk klumpspil inden FCFerne fik sparket væk – og minuttet senere var Rajko Lekic så en centimeter fra at brage et fantastisk langskud fra 30 meter i kassen.

Jo, det brændte på ved Stig Olsens mål – men gæsterne slap allernådigst til pause med 0-0 på måltavlen.

Fredericia i front
Anden halvleg åbnede med et forkert dømt hjørnespark til gæsterne.

Jakob Rasmussen sendte bolden indover – men også bag om linjen, og dermed kunne den ellers arbejdsløse Kenneth Falkenberg sætte spillet i gang.

I den anden ende fik Rajko Lekic så fremtvunget et hjørnespark til SIF – men igen fik hjemmeholdet ikke noget ud af dødbolden. En ting, der desværre var en tendens for SIFerne indtil videre.

Til gengæld opstod endnu en regulær chance efter 51 minutter, hvor Henrik "Tømrer" Pedersen igen kom til afslutning – men det knaldhårde skud blev blokeret.

I stedet kom FC Fredericia ganske ufortjent i front på det efterfølgende angreb. En lang bold frem mod Rasmus Katholm blev lige præcis ikke nået af Jim Larsens udstrakte ben, og så stak den lynhurtige angriber igennem og sendte bolden under Kenneth Falkenberg til 1-0. Dermed var SIF altså bagud for første gang i 2009.

Tømrer til 1-1!
SIFs modsvar til målet var endnu et mønsterangreb, der endte med en knaldhård afslutning fra Steffen Ernemann, som hamrede bolden i nettet – men på den forkerte side af stolpen.

SIF pressede stadig på – trykket mod gæsternes mål var massivt, men måltavlen meldte stadig de misvisende 0-1 cifre.

Men – efter 61 minutter skete retfærdigheden så fyldest. Og dét på smukkest mulige manér.

Steffen Ernemann vippede bolden ind i feltet med et lob til Martin Svensson, der centrede på tværs. Og her dukkede han så op, forårets topscorer Henrik "Tømrer" Pedersen, der stensikkert lagde udligningen i nettet. 1-1 – og Tømrers 13. sæsonmål for ikke at nævne mål nummer ni i de seneste syv turneringskampe.

Saag og Schmidt på banen
Ti minutter senere var Henrik "Tømrer" Pedersen igen tæt på, da Rajko Lekic sendte en god bold indover, men Stig Olsen fik lige præcis vippet til hjørne, hvorefter Kaimar Saag kom på banen i stedet for Peter Degn på højre midtbane, hvor esteren har figureret i flere træningskampe med god succes.

Gæsterne trak tiden mere og mere ud ved hver givne lejlighed, og minutterne gik da også lige rigeligt hurtigt, mens SIFerne stadig forsøgte at presse spillet fremad.

Også den ellers rigtig godt spillende man of the match-Martin Svensson blev pillet ud til fordel for Stefan Schmidt med 12 minutter tilbage på klokken.

Mareridts-debut til Simon Jakobsen – 1-2
Minuttet senere fik den ditto velspillende Steffen Ernemann sendt en missil af en flugter af sted mod målet, men endnu en pragtredning af Stig Olsen forhindrede Ernemann i at score et fantastisk mål for anden hjemmekamp i træk.

Det blev efterhånden sværere og sværere at se, hvordan SIFerne skulle kunne bryde igennem den bomstærke FCF-defensiv – men prøvet blev der.

Simon Jakobsen kom på banen til debut i slutfasen i stedet for Thorbjørn Holst Rasmussen, men det var i den anden ende, at der skete mest – efterhånden dog uden den store idé.

Steffen Ernemann fremtvang et frispark i venstresiden efter 89 minutter og sendte den selv indover, men de store gæsteforsvarere fik headet væk – og slog kontra. Indskiftede Kenan Hajdarevic slap igennem og blev nedlagt af Simon Jakobsen – straffespark og sikker scoring af Hans Jørgen Haysen – 2-1.

SIFerne nåede ikke at komme til rigtigt farlige muligheder i den alt for korte slutfase, og dermed endte det med et særdeles skuffende og ufortjent nederlag mod et FC Fredericia-hold, der kendte sin besøgelsestid i SIFs målende i modsætning til hjemmeholdet.

SIFs næste kamp er på søndag i Hvidovre, mens torsdagens udsatte kamp i Sundby Idrætspark jo ikke spilles grundet FC Amagers konkurs. Til gengæld bogføres de tre gode point denne dato. Og dét er nok godt nok efter nederlaget til Fredericia…

• 0-1 Rasmus Katholm (51)
  • 1-1 Henrik “Tømrer” Pedersen (61)
  • 1-2 Hans Jørgen Haysen