21. august 2011

Nederlag i Herfølge

Der var langt hjem for SIF-spillerne efter et ærgerligt nederlag til HB Køge. Oprykkerne scorede to mål efter indlæg og et på langskud – SIF scorede ingen og tabte altså 3-0 i en kamp med få lyspunkter.

HB Køge – en bundprop med kvaliteter
I de første fem kampe er det ikke lykkedes HB Køge at skrabe et eneste point sammen, så med et æg på kontoen var de før søndagens kamp mod Silkeborg IF isoleret på den mindst sjove plads i Superligatabellen. Ikke et helt retvisende billede for på trods af pointmanglen har deres spillemæssige kvaliteter ikke været dårlige, og det var bestemt heller ikke en nem opgave, silkeborgenserne var kommet på til udebanekampen på SEAS-NVE Park.

Troels Bech, cheftræner for SIF-mandskabet, havde som altid valgt Lasse Heinze mellem stængerne. Forsvaret bestod af Simon Jakobsen og Thorbjørn Holst Rasmussen i midten, samt Christopher Poulsen som back i venstre side og Dennis Flinta i højre.

Midtbanen blev udgjort af holdkaptajn Martin Ørnskov centralt sammen med Frank Hansen. De havde på deres venstre side Christan Holst og Martin Svensson på den højre.

Helt i front var Jesper Bech, som hængende angriber, og spydspids Kaimar Saag valgt.

SIF presset i bund og bagud – á to omgange
Begge mandskaber lagde aggressivt fra land. Lige fra dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen første fløjt spillede holdene i et højt tempo med et pres langt fremme på banen.

HB Køge kom imidlertid langsomt bedst ind i kampen, spillede høje bolde op til angriberne og kombinerede bolden godt rundt, og det var ikke til at se, at de før kampen lå på sidstepladsen. Den gode offensiv gav efter 10 minutters spil et hjørnespark til hjemmeholdet. Bo Storm sparkede bolden mod forreste stolpe, hvor Nicolaj Madsen nåede højest. I målet stod Lasse Heinze chanceløs og kunne knap nok nå at se bolden.

1-0 til HB Køge, og SIF havde fået en meget uheldig start på kampen.

Bo Storm var med sine velplacerede indlæg en stor trussel i SIF-forsvaret. Flere gange havde han held med at bryde fri på kanterne og få sparket gode bolde ind i feltet.

Da der var spillet omkring 20 minutter, fik udeholdet deres første store chance. Et træk ind mod midten af banen fra Dennis Flinta og en aflevering ind i feltet til Kaimar Saag gav ham en god chance. Uheldigvis fik en fightende Thomas Guldborg blokeret bolden først i en omgang, og senere også i den anden da han med hovedet fik headet returskuddet fra Jesper Bech væk.

De farlige indlæg gav igen pote for hjemmeholdet, da Thomas Sørensen fra højre side og efter 24 minutter sparkede en bold ind i feltet til Simon Christoffersen, som med hovedet fik sendt bolden i mål. Den dårlige start var blevet endnu værre for silkeborgenserne.

Et par minutter efter målet til 2-0 beviste Saag, at SIF ikke var en færdig aktør i denne kamp. Med en god arbejdsindsats lykkedes det ham at bryde fri af HB Køges forsvar, men han endte i en lidt for spids vinkel til at kunne få et ordentligt skud fyret af sted. Afslutningen ramte stolpen.

… det blev værre endnu!
Spillemæssigt var SIF ved at komme tilbage i kampen, men resultatmæssigt blev det kun værre. Uheldigvis for de rødklædte var Martin Christensens fod skruet ordentligt på til dagens kamp, så et fantastisk skud fra ham endte desværre helt oppe i målets højre hjørne, og 184 cm-høje Lasse Heinze kunne ikke nå op til bolden.

SIF ville ikke lade sig slå helt ud af 3-0-målet, og et godt Holst-indlæg endte pludseligt hos Dennis Flinta, som med en flot brysttæmning bragte sig selv i en god position til at få afsluttet. Morten Jensen i HB Køge-målet fik dog sin lap på bolden og afværgede forsøget. Jesper Bech var først på returbolden, men skød i sidenettet.

Der var ikke mange lyspunkter, man som SIF-fan kunne hive frem efter første halvleg. Silkeborgenserne havde simpelthen været for ukoncentrerede og passive i nogle afgørende situationer, og det var udslagsgivende for, at de i pausen var bagud med 3-0. Troels Bech skulle for alvor på opgave i omklædningsrummet, hvis det skulle lykkes holdet at få point med hjem fra Herfølge.

Flot offensiv start af SIF
I halvlegen var Marvin Pourié blevet skiftet ind, og der skulle kun gå et minut af anden halvleg, før han fik sin første store chance. Han blev spillet fri i højre side, tog et enkelt træk og afsluttede, men Jensen i målet fik pareret skuddet fra Pourié. I en chance et minut senere stod Jensen igen rigtigt placeret, da Christopher Poulsen prøvede lykken fra distancen. Og for at det ikke skulle være løgn, så fik keeperen også reddet skuddet fra Christian Holst, der prøvede sig med et spark på kanten af feltet.

Udeholdet var tydeligvis indstillet på at revanchere den dårlige første halvleg og var kommet godt ud af starthullerne.

Kamp i tomgang
Problemerne var dog ikke ovre endnu for SIF. HB Køge fik på de næste ti minutter omkring 3-4 afslutninger, og især skuddet fra Adeola Runsewe var kun millimeter fra at gå i mål, da den sneg sig forbi den ene målstolpe. Værterne leverede et godt genpres og bevarede deres aggressive og offensive spillestil.

Kampen gik herefter i tomgang, og ingen af holdene havde nogen nævneværdige chancer.

Først ti minutter før kampens slutning fik Silkeborg-mandskabet bragt sig frem til en chance igen, da Jeppe Illum efter et flot 1-2-spil med Martin Ørnskov stod i en god position til at skyde på mål. Morten Jensen fik dog igen, igen, igen pareret.

Marvin Pourié løb sig til en god chance lige før lukketid, da han modtog en stikning fra Frank Hansen, men skuddet var ikke velplaceret nok, og målmanden kunne afværge afslutningen til et hjørnespark.

Langt hjem for SIF-spillerne
SIF var på dagen slet ikke klar til at spille fodbold. Efter en dårlig første halvleg var kampen stort set afgjort, og selvom holdet efter pausen kom bedre med i kampen, så kunne de ikke få point med hjem. Når det er sagt, må man også rose fusionsklubben for at spille seværdig, offensiv fodbold. Gode indlæg og et perlemål sørgede således for, at Silkeborg måtte rejse hjem til Søhøjlandet med et 3-0-nederlag.

Svær kamp i sigte
Næste søndag skal Silkeborg IF på en ny svær opgave, når de igen skal over på djævleøen. Denne gang er det hovedstadsklubben, og de regerende mestre, FC København, der er værter for silkeborgenserne i Parken. FCK har fået en rigtig god start på sæsonen – med en enkelt uafgjort er de kun to point fra at have scoret maksimalt med point.

Kampen FCK – SIF starter klokken 16:00 og bliver altså spillet søndag den 28. august 2011 i Parken.

• 1-0 Nicolaj Madsen (9)
  • 2-0 Simon Makienok Christoffersen (23)
  • 3-0 Martin Christensen (35).